Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεργασία Αντιδημαρχίας Τουρισμού και Ι.Ε.Κ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

synergasia volos iek

Συνεργασία Αντιδημαρχίας Τουρισμού και Ι.Ε.Κ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στα γραφεία του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου (Volos Info Center) πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στη Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Βόλου και στη Σοφία ΧάλαρηΠρόεδρο της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η συμμετοχή των σπουδαστών του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου στη 2η Έκθεση “Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία”, που θα πραγματοποιηθεί 5-8 Μαΐου 2022 στο λιμάνι του Βόλου και στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Βόλου με δικό του περίπτερο. Ειδικότερα προτάθηκε οι σπουδαστές των τμημάτων Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής να υποστηρίξουν με παράλληλες δράσεις την προβολή της τοπικής γαστρονομίας, ενώ οι σπουδαστές του Τμήματος Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας να συμβάλουν στη στελέχωση του περιπτέρου και στην προβολή του προορισμού.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πρακτική άσκηση των σπουδαστών του Ι.Ι.Ε.Κ στο Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στον τομέα της παροχής ενημέρωσης και πληροφόρησης των τουριστών, καθώς και στην υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε και η συνεργασία με τους σπουδαστές του Τμήματος Φωτογραφίας του Ι.Ι.Ε.Κ, ώστε μέσα από τις δημιουργικές προτάσεις τους να φωτογραφηθεί ο Βόλος με τη ματιά του ταξιδιώτη. Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα των σπουδαστών να σχεδιάσουν μακέτες για αναμνηστικά δώρα του Τμήματος Τουρισμού.

Το Ι.Ι.ΕΚ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου αποτελεί το μοναδικό Δημοτικό ΙΕΚ της Ελλάδας και η συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού μέσα από τις ιδέες και την έμπνευση των σπουδαστών του, δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους από τη μια πλευρά να αποκτήσουν εμπειρία και από την άλλη να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να συμβάλλουν στην προώθηση της περιοχής μας ως ένας αυθεντικός προορισμός για τους επισκέπτες μας.




Total
0
Shares
Previous Article
Η Μεσοχώρα ξαναρχίζει! Η ικανοποίηση σκιάζεται από τις «φαραωνικού» ύψους ζημιές που προκάλεσαν τα 20 χαμένα χρόνια

Ντροπή τους !

Next Article
ypodoxi axranta pathi

Υποδοχή «ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ» στον Άγιο Νεκτάριο Τρικάλων την Τρίτη 16 Μαρτίου

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike