Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεργασία Αντιδημαρχίας Τουρισμού και Ι.Ε.Κ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

synergasia volos iek

Συνεργασία Αντιδημαρχίας Τουρισμού και Ι.Ε.Κ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στα γραφεία του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου (Volos Info Center) πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στη Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Βόλου και στη Σοφία ΧάλαρηΠρόεδρο της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η συμμετοχή των σπουδαστών του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου στη 2η Έκθεση “Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία”, που θα πραγματοποιηθεί 5-8 Μαΐου 2022 στο λιμάνι του Βόλου και στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Βόλου με δικό του περίπτερο. Ειδικότερα προτάθηκε οι σπουδαστές των τμημάτων Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής να υποστηρίξουν με παράλληλες δράσεις την προβολή της τοπικής γαστρονομίας, ενώ οι σπουδαστές του Τμήματος Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας να συμβάλουν στη στελέχωση του περιπτέρου και στην προβολή του προορισμού.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πρακτική άσκηση των σπουδαστών του Ι.Ι.Ε.Κ στο Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στον τομέα της παροχής ενημέρωσης και πληροφόρησης των τουριστών, καθώς και στην υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε και η συνεργασία με τους σπουδαστές του Τμήματος Φωτογραφίας του Ι.Ι.Ε.Κ, ώστε μέσα από τις δημιουργικές προτάσεις τους να φωτογραφηθεί ο Βόλος με τη ματιά του ταξιδιώτη. Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα των σπουδαστών να σχεδιάσουν μακέτες για αναμνηστικά δώρα του Τμήματος Τουρισμού.

Το Ι.Ι.ΕΚ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου αποτελεί το μοναδικό Δημοτικό ΙΕΚ της Ελλάδας και η συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού μέσα από τις ιδέες και την έμπνευση των σπουδαστών του, δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους από τη μια πλευρά να αποκτήσουν εμπειρία και από την άλλη να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να συμβάλλουν στην προώθηση της περιοχής μας ως ένας αυθεντικός προορισμός για τους επισκέπτες μας.
Total
0
Shares