Συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα στο MOUZAKI PALACE HOTEL η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΣΤΗ 10η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στις 8:15 μ.μ. στο MOUZAKI PALACE HOTEL, η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, που υλοποιείται στα πλαίσια του κορυφαίου φεστιβαλικού θεσμού του Νομού, του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και έχει εντυπωσιάσει το κοινό.

Η φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του «MOUZAKI PALACE HOTEL» υποδέχεται καθημερινά όλους όσους δίνουν το παρόν στις εκδηλώσεις, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί της μουσικής πανδαισίας και του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού έργου που παρουσιάζεται από τις Σχολικές Χορωδίες που συμμετέχουν. Ευρύτερα κοινωνικά στρώματα δράτουν την ευκαιρία και παρακολουθούν τις σπάνιες αυτές μαγικές, μουσικές βραδιές. Άλλωστε, πρόκειται για ένα θέαμα που ξεπερνά και τις πιο δύσκολες  μουσικές απαιτήσεις καθώς Σχολικές Χορωδίες με διαφορετικό ύφος, ρεπερτόριο και ήχο παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα απαράμιλλης ομορφιάς.

Με μεράκι και πίστη, με δουλειά αρκετών μηνών και χρόνων, εκτελεστές, μουσικοί και χορωδοί παρουσιάζουν τα προγράμματα που έχουν οι ίδιοι οργανώσει, έχοντας στο μυαλό τους πάντα τη φιλοσοφία του θεσμού. Αξίζει κάθε έπαινος στις χορωδίες που εμφανίζονται, στους διευθυντές των σχολείων, τους καθηγητές μουσικής και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για την άριστη συνεργασία τους.

Εντυπωσιάζει η γλυκύτητα της κατάλληλα διαμορφωμένης παιδικής φωνής των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών εφόσον το επιθυμούν. Καθηγητές Μουσικής, Διευθυντές Σχολείων, παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων δίνουν ζωή σε ένα Θεσμό, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Χορωδιακής Μουσικής.

Η πραγματοποίηση της 10ης Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Μουζάκι, δίνει τη δυνατότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, να ενεργοποιηθεί στον τομέα της Χορωδιακής Μουσικής και να φέρει κοινωνούς αυτής της μουσικής μυσταγωγίας, γονείς  μαθητές και τους φίλους της ποιοτικής, κλασικής  και χορωδιακής μουσικής.

Ο Αλέξης Κωστάλας, ο μετρ του είδους στη χώρα μας, καθηλώνει καθημερινά το κοινό με τις επιμορφωτικές του παρεμβάσεις, ανεβάζοντας σε πολύ υψηλά αισθητικά επίπεδα το Φεστιβάλ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

12η ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/3/2018- ΩΡΑ 8:15 μ. μ. Αίθουσα Συναυλιών MOYZAKI PALACE HOTEL

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

  • Η χορωδία του Γυμνασίου Σκιάθου υπό τη διεύθυνση της Ειρήνης  Πιταράκη
  • Η χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου υπό τη διεύθυνση της Μαρίας  Μπουλασίκη.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ-ΕΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: HOTEL KIERION, MOUZAKI PALACE, KTHMA ΧΑΛΙΛΗ, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA FIAMMA, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΑΓΟΤΟΠΙ

ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ.
Total
0
Shares