Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.

kostalas xorodies Karditsa

Στις 12:15 μ.μ. στο «MOUZAKI PALACE HOTEL»

Καταπληκτικές σχολικές χορωδίες στην 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.

 Κορυφώθηκε χθες, Σάββατο 6 Απριλίου, η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας με μία σπάνια μουσική βραδιά στο Μουζάκι. Τα σχολικά μουσικά σύνολα των Μοντεσσοριανών Σχολείων Αττικής, της Χορωδίας της Καρδιάς του Παιδιού, της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne DArc, καθώς και χορωδίες από τη Γλυφάδα, τη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, την Κόρινθο, τη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, τη Θεσσαλονίκη και το Κιλελέρ χάρισαν στο κοινό μία μοναδική εμπειρία ερμηνεύοντας ορχηστρικά και φωνητικά κομμάτια υψηλής δεξιοτεχνίας. Η αρτιότητα, η άριστη προετοιμασία και το ρεπερτόριό τους εντυπωσίασαν τους ακροατές. Το κοινό απήλαυσε την υψηλής ποιότητας μουσική και η αποθέωση εκφράστηκε με το πιο ζεστό και συνεχές χειροκρότημά του.

Η μουσική του Θεόδωρου Αντωνίου(1935-1918), στον οποίο είναι αφιερωμένο το Φεστιβάλ,  κάθε βράδυ ηχεί στο τέλος της εκδήλωσης με το κοινό έργο, το οποίο ερμηνεύουν οι Χορωδίες. 

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις 12:15 μ.μ., στην πανέμορφη αίθουσα συναυλιών του MOUZAKI PALACE HOTEL, η 11η  Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, που υλοποιείται στο πλαίσιο του 37ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, του κορυφαίου φεστιβαλικού θεσμού , που έχει καταφέρει να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας εδώ και 37 χρόνια. 

Καρδίτσα και Μουζάκι αποτελούν, πλέον, σημεία αναφοράς της εξωστρεφούς διαδραστικής σχολικής δραστηριότητας διαμέσου της χορωδιακής μουσικής. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της διάχυσης του πολιτισμικού και επιμορφωτικού στοιχείου μέσω του Χορωδιακού Φεστιβάλ.  

Χιλιάδες κόσμου φτάνουν στην Καρδίτσα και το Μουζάκι για τη 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών. Εκτελεστές, μουσικοί και χορωδοί, άρτια προετοιμασμένοι, έρχονται να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ. Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες, συμμετέχουν σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο.  Φίλοι, συγγενείς, συνοδοί και ακροατές έρχονται στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ώστε να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ και να απολαύσουν τις εξαιρετικές βραδιές μουσικής. 

Οι εκδηλώσεις του θεσμού στην αίθουσα εκδηλώσεων του «MOUZAKI PALACE HOTEL» δίνουν την ευκαιρία σε όλους να γίνουν κοινωνοί της μουσικής πανδαισίας και του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού έργου σε ευρύτερα  στρώματα της κοινωνίας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας εν γένει. 

Πλήθος φιλόμουσου κοινού, αλλά και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, δράττουν την ευκαιρία και παρακολουθούν καθημερινά στο MOYZAKI PALACE HOTEL  μαγευτικές μουσικές βραδιές. Πρόκειται για ένα θέαμα που ξεπερνά και τις πιο δύσκολες  μουσικές απαιτήσεις .  

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς, η Χορωδία του 4ου και 2ου Γυμνασίου Βέροιας, η Χορωδία 7ου Γυμνασίου Καβάλας και Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα  καθώς και η Χορωδία «Children Choir Magical Note” από το Νις της Σερβίας. Το επίπεδο όλων των Σχολικών Χορωδιών είναι αρκετά υψηλό και όλες ήρθαν προετοιμασμένες μεθοδικά παρουσιάζοντας συγκροτημένα και πειθαρχημένα σύνολα. 

Βασική επιδίωξη είναι, μέσω της εκδήλωσης, η προσέγγιση των νέων ανθρώπων με  την αρχαία ελληνική μουσική, την πολυφωνική μουσική του 15ου – 16ου  αι., αλλά και τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία. Αυτά, θα λέγαμε, αποτελούν πρόκληση και για δική τους, ίσως, μελλοντική συμμετοχή. 

Σχολικές Χορωδίες, μαθητές, καθηγητές μουσικής μελετούν σημαντικά έργα διαφόρων εποχών και ύφους και τα παρουσιάζουν, αφού εμβαθύνουν στην ερμηνεία τους. Υπάρχουν κοινά έργα Ελλήνων Συνθετών, τα οποία δουλεύονται εργαστηριακά και παρουσιάζονται στο τέλος της κάθε βραδιάς από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους Μαέστρους, οι οποίοι αποτελούν και τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής.

 

Στόχος της διοργάνωσης είναι και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες να δύνανται να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς, καθώς και Συναντήσεις Χορωδιών στο εξωτερικό. 

Ο Αλέξης Κωστάλας, παλαιός φίλος του Φεστιβάλ και ειδήμονας,  καθηλώνει καθημερινά το κοινό με τις επιμορφωτικές του παρεμβάσεις, ανεβάζοντας το Φεστιβάλ σε πολύ υψηλά αισθητικά επίπεδα. 

Η εκδήλωση τελεί υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη. 

Χορωδίες με διαφορετικό ύφος, ρεπερτόριο και ήχο αναμένεται να απολαύσουν και απόψε οι πολυπληθείς ακροατές. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/4/2018 – ΩΡΑ 12:15μ.μ.: Αίθουσα συναυλιών Mouzaki Palace Hotel

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

1)      Η Χορωδία  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης Αττικής, υπό τη διεύθυνση της Γωγώς Κουτσιαύτη

2)      Η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ερυθρών Αττικής, υπό τη διεύθυνση της Αγγελικής Βασιλείου

3)      Η Παιδική Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Στυλίδας, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Αναστασίου

4)      Η Χορωδία του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Άννας- Μαρίας Κότσιφα

5)   Η Παιδική Χορωδία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θέρμης Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Κανάρη Κεραμάρη

6)      Η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Κανδρεβιώτη 

Το Κοινό Έργο είναι η σύνθεση του Θεόδωρου Αντωνίου «ΣΤ’ ΑΛΟΓΑ που θα ερμηνευτεί στο τέλος της εκδήλωσης από όλες τις χορωδίες που θα διευθύνει ο Δημήτρης Μηνακάκης. 

 

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

 

Ώρα έναρξης: Καθημερινές & Σάββατο στις 8:15 μ.μ & Κυριακή στις 12: 15 μ.μ.

 ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΕΡΤ, ΕΡΤ 3, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ- ΕΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

HOTEL KIERION, MOUZAKI PALACE, KTHMA ΧΑΛΙΛΗ, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA  FIAMMA, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΑΓΟΤΟΠΙ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ,   Ε-SCHOOL, COMPULAND, OINOΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, Ι.ΚΤΕΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ,  HOTEL «ΑΥΡΑ»,   HOTEL «ΑΣΤΡΟΝ», ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ,  ACS,  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ, ΘΕΟΝΗ, IQ HOLIDAYS, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ TOURS, ΨΕΑΤΟΠΟΛΙΣ FINE MEATS.




Total
0
Shares
Previous Article
astynomikotmhmamouzakiou

Κινηματογραφική καταδίωξη στο Μουζάκι και σύλληψη καταζητούμενου από το ΑΤ Μουζακίου

Next Article
viologikos mouzaki

«Δύσκολα…θα γίνουν οι συνδέσεις των ιδιωτικών παροχών με τα φρεάτια Ελέγχου ...»

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike