Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Διοικητή του ΙΚΑ

Χθες στα γραφείου του ΙΚΑ (Αγίου Κωνσταντίνου 8)στην Αθήνα έγινε συνάντηση του Βουλευτή Καρδίτσας κ. Σπύρου Λάππα με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Διονύση Καλαματιανό με θέμα την υπαλληλική και υπηρεσιακή κατάσταση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Καρδίτσας.

Ο Βουλευτής Καρδίτσας, εκπροσωπώντας και τις δύο άλλες Βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες είχαν κοινοβουλευτική απασχόληση την ώρα αυτή,  εξέφρασε τις έντονες διαμαρτυρίες του για την αιμορραγία υπαλλήλων του ΙΚΑ Καρδίτσας προς άλλες πόλεις της Θεσσαλίας, και κυρίως προς  Τρίκαλα.

Επισημάνθηκε το γεγονός ότι παρά το ότι το ΙΚΑ Καρδίτσας είναι κατάστημα περιφερειακού χαρακτήρα και δομής και απαιτείται διαρκώς η κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων για την εύρυθμη λειτουργία του προς όφελος των ασφαλισμένων, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται «φυγή» υπαλλήλων με νευραλγικά πόστα και καίριες αρμοδιότητες προς άλλες πόλεις της Θεσσαλίας, κυρίως προς Τρίκαλα, χωρίς αυτό να οφείλεται σε υπηρεσιακές ανάγκες ή  χωρίς αυτό να επιβάλλεται από κάποιο οργανόγραμμα των δύο υπηρεσιών, σε κάθε περίπτωση δεν καλύπτονται οι  νόμιμες και βάσιμες προϋποθέσεις για τέτοιες μετακινήσεις.

΄Ετσι ενώ το κατάστημα ΙΚΑ Καρδίτσας είναι περιφερειακό και καλύπτει συνταξιοδοτικές ανάγκες από περιοχές της Θεσσαλίας, το κατάστημα Τρικάλων δεν είναι περιφερειακό και συγκεντρώνει υπαλλήλους που δεν είναι απαραίτητοι, ή είναι λιγότερο απαραίτητοι από το κατάστημα ΙΚΑ Καρδίτσας.

Η κατάσταση αυτή έγινε υπαλληλικά και υπερησιακά αφόρητη με άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης  τμημάτων και δομών του ΙΚΑ Καρδίτσας, με αντανάκλαση σε μεγάλες καθυστερήσεις και χρονοβόρες διαδικασίες για την ικανοποίηση στοιχειωδών αναγκών των ασφαλισμένων του.

Για όλα αυτά υπήρξε εντονότατη διαμαρτυρία από τον Βουλευτή, υπήρξε άμεση ανταπόκριση του Διοικητή ΙΚΑ κ. Καλαματιανό, ο οποίος με άμεση παρέμβασή του αποφάσισε την άμεση παύση κάθε πιθανής μετακίνησης υπαλλήλου του ΙΚΑ Καρδίτσας προς οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, ενώ θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες για την κάλυψη των κενών του.

Τέλος συμφωνήθηκε νέα επαφή τους στα τέλη  Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όλα τα παραπάνω συμφωνηθέντα υλοποιήθηκαν.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2/2/2016
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Διαδικασία διανομής κοτόπουλου στους ωφελούμενους του Δήμου Καρδίτσας

Επόμενο άρθρο

Συνεργασία φορέων για την ενθάρρυνση του “επιχειρείν”