Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειαρχών κ. Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας.

Το κυβερνητική στέλεχος ενημερώθηκε από τον κ. Αγοραστό για την πορεία του τρέχοντος ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, με τον Περιφερειάρχη να σημειώνει πως τα έργα προχωρούν μετά την ομαλοποίηση της διαδικασίας χρηματοδότησης παρά τα προβλήματα συνεργασίας που δημιουργούνται από ορισμένες προμηθεύτριες εταιρείες.

Επίσης, επανέλαβε την ανάγκη να προχωρήσει το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα αποσυνδεδεμένο από τα έργα της εκτροπής του Αχελώου, έργο. Αναφέρθηκε στις εν εξελίξει εργασίες στην Κάρλα τονίζοντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε σε μόλις μερικούς μήνες να επαναφέρει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο εθνικής σημασίας, ένα έργο που είναι από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά στην Ευρώπη.

Για την τρέχουσα κατάσταση την οικονομία ο κ. Αγοραστός είπε χαρακτηριστικά πως «το παλιό μοντέλο το οποίο εφαρμόζεται σήμερα πέθανε, έξι χρόνια έδωσε τα διαπιστευτήριά του» για να συμπληρώσει την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου το οποίο θα έχει ως πυρήνα το τρίπτυχο της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και μείωση των παραγωγικών συντελεστών και του ενεργειακού κόστους.

Ως πρόεδρος των Περιφερειαρχών τέλος, ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κ. Βίτσα για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, ενώ συζητήθηκαν και όλες οι τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Total
0
Shares
Previous Article

Το 11ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ της ΕΡΤ3

Next Article

5 συλλήψεις για ναρκωτικά στη Λάρισα και 3 συλλήψεις φυγόποινων σε Μαγνησία και Τρίκαλα

Related Posts

Δ. Τρικκαίων - Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς
Διαβάστε περισσότερα

Δ. Τρικκαίων – Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς

Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε και περιέγραψε αναλυτικά, ολόκληρο το φάσμα των ενεργειών, δράσεων, πρωτοβουλιών, συνεργασιών και έργων