Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνάντηση Σκόνδρα – Πέτσα για Πρόγραμμα «Τρίτσης»: «Κανένα κονδύλι δεν θα πάει χαμένο.»

Συνάντηση Σκόνδρα – Πέτσα για Πρόγραμμα «Τρίτσης»: «Κανένα κονδύλι δεν θα πάει χαμένο.»

Συνάντηση Σκόνδρα – Πέτσα για Πρόγραμμα «Τρίτσης»: «Κανένα κονδύλι δεν θα πάει χαμένο.»

Η Βουλευτής Καρδίτσας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, κατά την οποία συζήτησε, την κομβικής σημασίας για το Νομό μας, περαιτέρω αξιοποίηση του προγράμματος «Τρίτσης».

Το πρόγραμμα «Τρίτσης» αφορά στον εκσυγχρονισμό των βασικών υποδομών των ΟΤΑ, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ασφάλεια και ποιότητα ζωής των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών της.

Στη συνάντηση με τον κ. Πέτσα, η κ. Σκόνδρα επικεντρώθηκε στην χρηματοδότηση των Δήμων στο Νομό μας από το πρόγραμμα, σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τις Δημοτικές Αρχές, ώστε να περατωθούν σημαντικά έργα υποδομής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προτάσεις για αγροτική οδοποιία των Δήμων Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, όπως είχαν παρουσιαστεί σε προηγούμενη συνάντηση με τον Αν. Υπουργό, της Βουλευτή και των Δημάρχων, κ.κ. Στάθη και Νάνου. Η κ. Σκόνδρα επιπλέον πρόβαλε και τις ανάγκες του Δήμου Παλαμά για εκτέλεση έργων αγροτικής οδοποιίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν καθαρά αγροτικό Δήμο, ενώ η σχετική πρόταση έχει ήδη κατατεθεί από την οικεία Δημοτική Αρχή.

Το δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε, σχετίζεται με την πληρωμή ιδιοκτητών ταξί, μέρους των διαφυγόντων εσόδων από τα ανεκτέλεστα σχολικά δρομολόγια, κατά την διάρκεια του lockdown.

Η Βουλευτής είχε θέσει το ζήτημα και σε πρότερη συνάντησή της με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, καθώς τα συγκεκριμένα κονδύλια είναι ήδη κατακυρωμένα και ως εκ τούτου, δεν προκύπτει επιπλέον δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό. Πολλώ δε μάλλον, η ποσοστιαία αναδιανομή τους, θα αποτελέσει ανάσα για τον κλάδο των αυτοκινητιστών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Αναφορικά με την συνάντηση εργασίας, η κ. Σκόνδρα τόνισε:

«Είχα μία εποικοδομητική συνάντηση, με τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και συζητήσαμε αναλυτικά ζητήματα που αφορούν το Νομό μας, την χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α., το πρόγραμμα «Τρίτσης» και θέματα που αφορούν συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και άπτονται της αρμοδιότητάς του.  

Ο Αν. Υπουργός με διαβεβαίωσε πως κανένα κονδύλι δεν θα πάει χαμένο και ότι θα επιληφθεί των θεμάτων που του έθεσα.  

Τέλος, τον ευχαρίστησα για την απρόσκοπτη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή του σε όλα τα θέματα που αφορούν το Νομό Καρδίτσας.»




Total
0
Shares
Previous Article
37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Οι θίασοι που θα διαγωνιστούν στο 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας 

Next Article
kataskevi sxoleio Trikala

Το πρώτο παθητικό σχολικό κτήριο κατασκευάζει ο Δήμος Τρικκαίων  

Related Posts

ergasia koinonia anka
Διαβάστε περισσότερα

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της Π.Ε. Καρδίτσας

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της…
junior tennis Larisa
Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις  juniors  στη Λάρισα  – 23 Απριλίου  έως 2 Μαΐου 2024

Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις  juniors  στη Λάρισα  – 23 Απριλίου  έως 2…