Συμμετοχή του Συνεταιρισμού Δυτικής Θεσσαλίας στην παράσταση διαμαρτυρίας στις Βρυξέλες

Περισσότεροι από 5.000 ευρωπαίοι αγρότες και γαλακτοπαραγωγοί με περίπου 1.000 τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών για να ασκήσουν με αυτό τον τρόπο πιέσεις στις αρχές της ΕΕ να στηρίξουν οικονομικά τους παραγωγούς, οι οποίοι βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας.

Οι αντιπροσωπείες των αγροτών προέρχονταν κυρίως από το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η αστυνομία απέκλεισε το πρωί το κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας, τοποθετώντας αστυνομικές κορδέλες και συρματοπλέγματα. Οι δημόσιες συγκοινωνίες στην περιοχή παρέλυσαν και οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους των Βρυξελλών να “αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο κέντρο με το αυτοκίνητο”.

Για την αντιμετώπιση του ρωσικού εμπάργκο
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μπροστά από το αρχηγείο του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου αργότερα εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος των Υπουργών Γεωργίας των χωρών της ΕΕ με στόχο την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων από το ρωσικό εμπάργο στην αγορά τροφίμων της ΕΕ.

11880237_10206236687227411_685153868_n

Η διαδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται πέντε μέρες μετά τις κινητοποιήσεις Γάλλων αγροτών, οι οποίοι την Πέμπτη κατέκλυσαν με 1.500 τρακτέρ τους δρόμους του Παρισιούαπαιτώντας λογικές τιμές και περισσότερη στήριξη από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την κεντρική αγροτοσυνεταιριστική οργάνωση Copa-Cogeca, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της ΕΕ ζητούν αποζημιώσεις περίπου 6,13 δισ δολαρίων λόγω του εμπάργκο τροφίμων.
Τον Αύγουστο 2014, η Μόσχα επέβαλε απαγόρευση για έναν χρόνο στις εισαγωγές συγκεκριμένων προϊόντων τροφίμων από χώρες οι οποίες είχαν επιβάλει κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας. Στη συνέχεια, το εμπάργκο παρατάθηκε για έναν ακόμη χρόνο.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας και συγκεκριμένα ο κ.Βαϊόπουλος, παρευρέθη στην διαμαρτυρία στις Βρυξέλες και σας παρουσιάζουμε φωτογραφικό υλικό απο την πορεία.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους Ευρωπαίους κτηνοτρόφους στον τομέα της διάθεσης των προϊόντων τους καθώς και στο κομμάτι των επιδοτήσεων τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη από την Κομισιόν στον συγκεκριμένο τομέα.

Παρακάτω ακολουθεί βίντεο απο την μεγάλη σε όγκο πορεία

Total
0
Shares
Previous Article

Συμβάσεις για έργα οδικής ασφάλειας και υποδομών στην Καρδίτσα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Next Article

Συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Πύλης


Total
0
Share