Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στον Υπουργό κ. Σκρέκα η Βουλευτής κ. Σκόνδρα για τις αυξήσεις και την ρήτρα αναπροσαρμογής του ρεύματος

Ασημίνα Σκόνδρα

Στον Υπουργό κ. Σκρέκα η Βουλευτής κ. Σκόνδρα για τις αυξήσεις και την ρήτρα αναπροσαρμογής του ρεύματος

Σε άμεσες ενέργειες, προέβη η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, για το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας, αγρότες, επιχειρηματίες και νοικοκυριά, με την λήψη των λογαριασμών του ρεύματος.

Σαν πρώτη κίνηση, συναντήθηκε και έθεσε το πρόβλημα, σε όλη του την διάσταση, με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα. Του ανέφερε την αγωνία και το άγχος των συμπολιτών της, εστιάζοντας σε όλους τους επαγγελματίες και ειδικότερα στους αγρότες, οι οποίοι με την ρήτρα αναπροσαρμογής του ρεύματος, είδαν τους λογαριασμούς να υπερδιπλασιάζονται.

Όπως εξήγησε η κ. Σκόνδρα στον κ. Υπουργό, το πρόβλημα στον κλάδο αυτόν είναι πολύ μεγάλο, δεδομένου ότι η αύξηση της ενέργειας συν έπεσε, με την εποχή ευρείας κατανάλωσης ρεύματος από τους αγρότες, μιας και αφορά την θερινή εποχή, όπου πραγματοποιούνται όλα τα ποτίσματα.

Μετέφερε την αδυναμία πολλών, να πληρώσουν τους αυξημένους αυτούς λογαριασμούς και ζήτησε μέριμνα και λύσεις στο οξύ αυτό πρόβλημα.

Ο κ. Σκρέκας, ο οποίος εκλέγεται στα γειτονικά Τρίκαλα, γνώριζε ήδη το εν λόγω πρόβλημα, από τους συντοπίτες του. Ζήτησε από τη Βουλευτή να μεταφέρει στους συμπολίτες της, αγρότες και όχι μόνο, ότι οι αυξήσεις αυτές είναι συνέπεια της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, η οποία έχει συμπαρασύρει εκτός από το ρεύμα και πολλά άλλα αγαθά.

Είναι γνωστό, ότι οι διεθνείς τιμές ενέργειας, αλλά και όλων των αγαθών, δεν καθορίζονται από τις κυβερνήσεις, αλλά από τα διεθνή χρηματιστήρια και τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου. Παρ’ όλα αυτά της επιβεβαίωσε, ότι είναι προβληματισμένος και έχει συζητήσει ήδη με τον Πρωθυπουργό το ζήτημα.

Καταβάλλει προσπάθειες, τόσο ο ίδιος όσο και σύσσωμη η Κυβέρνηση, να βρεθεί λύση, που να ανακουφίζει και να ικανοποιεί, όλους τους κλάδους που πλήττονται και σαφώς τον αγροτικό κόσμο, που πέραν των άλλων, αντιμετώπισαν την περασμένη χρονιά, τις συνέπειες πολλών φυσικών καταστροφών.

Στον Υπουργό κ. Σκρέκα η Βουλευτής κ. Σκόνδρα για τις αυξήσεις και την ρήτρα αναπροσαρμογής του ρεύματος

Ένα πρώτο βήμα έγινε με την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, που προβλέπει την αναστολή πληρωμής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, για τις αγροτικές επιχειρήσεις από την 1 Νοεμβρίου 2021 έως και τις 31 Μαρτίου 2022

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ακόμα την κ. Σκόνδρα, ότι η Κυβέρνηση δεν θα αφήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις δίχως προστασία, απέναντι σε αυτήν την πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση, που πλήττει με σφοδρότητα την Ευρώπη.

Συμπλήρωσε δε, ότι εκτός από τα μέτρα που έχουν ληφθεί και υπερβαίνουν τα 620 εκατ. ευρώ, για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου, επεκτείνεται η στήριξη και στις αγροτικές επιχειρήσεις, που είναι συνδεδεμένες στη Μέση Τάση.

Η Κυβέρνηση θα σταθεί έμπρακτα δίπλα στον πρωτογενή τομέα σε μια περίοδο, που το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας πιέζεται από τη ραγδαία αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου. Για τη μόνιμη και σταθερή μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής, έχουν θεσμοθετηθεί κίνητρα, για την αύξηση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ παράλληλα προχωρά η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού σχεδίου για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων και τη μείωση του κόστους άρδευσης.

Η κ. Σκόνδρα και ο κ. Σκρέκας συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή, για το σοβαρό αυτό ζήτημα, γιατί εκτός όλων των άλλων, τους συνδέει φιλία και αμέριστο ενδιαφέρον για τις εκλογικές τους περιφέρειες, την δυτική Θεσσαλία, Καρδίτσα και Τρίκαλα.




Total
0
Shares
Previous Article
Δημοσιεύθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα της Απογραφής 2021 - Απογραφή 2021 Πληθυσμού/Κατοικιών 2021

Απογραφή 2021: Όσοι δεν απογράφηκαν ηλεκτρονικά θα απογραφούν με τη βοήθεια του Απογραφέα της περιοχής τους

Next Article
Αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης 9 χλμ προωθούν Δήμος Μουζακίου και Σύνδεσμος Ύδρευσης Καρδίτσας

Αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης 9 χλμ προωθούν Δήμος Μουζακίου και Σύνδεσμος Ύδρευσης Καρδίτσας

Related Posts

Adonis Mitsotakis Agapidaki Papastegiou
Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας Παρουσία του…
dhmotiko sumvoulio
Διαβάστε περισσότερα

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο…
Αποτελέσματα Εκλογών για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα Στις 23/04/2024,…