Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στον Κόζιακα με χιόνι ο ΣΠΟΡΤ

Στον Κόζιακα με χιόνι ο ΣΠΟΡΤ

Στον Κόζιακα με χιόνι ο ΣΠΟΡΤ 

Για να φτάσουμε στο ορειβατικό καταφύγιο του Κόζιακα, ακολουθούμε το πυκνά σημαδεμένο μονοπάτι που ξεκινά από τα «Λιβάδια Περτουλίου» και αφού διασχίσει μικρό τμήμα δασόδρομου ανηφορίζει ακολουθώντας ροή ρέματος με νότια κατεύθυνση για να συναντήσει ψηλότερα το τμήμα που έρχεται από την Ελάτη. Από εκεί και έπειτα στρέφεται βορειανατολικά και αφού περάσουμε ένα στενό και αρκετά απότομο λούκι φτάνουμε στο μικρό οροπέδιο όπου είναι χτισμένο το καταφύγιο.

Είμαστε στο υψόμετρο των 1750 μέτρων, στη βάση των ψηλότερων κορυφών του βουνού. Τυλιγμένες στην ομίχλη που φτάνει μέχρι εδώ, μας προβληματίζουν για τη συνέχεια της ανάβασης. Κάποιες στιγμές ένας ήλιος αμυδρός αχνοφαίνεται για λίγο και χάνεται ξανά. Αποφασίζουμε να ανεβούμε. Μισή ώρα απέχει από εδώ η Αστραπή και 150 μέτρα πιό ψηλά.

Λεπτό στρώμα χιονιού καλύπτει τις πλαγιές και τη συνέχεια του μονοπατιού. Κρύος αέρας έρχεται από το διάσελο και η ομίχλη κατά κύματα. Στρεφόμαστε δεξιά και ανηφορίζουμε στην τελευταία ράχη, διαβαίνουμε το στενό πέρασμα, φτάνουμε στο κολωνάκι.

Και πάλι εδώ, για άλλη μια φορά στην ψηλότερη κορυφή του Κόζιακα, του δικού μας βουνού. Για να αντικρύσουμε το μοναδικό θέαμα της αποκάλυψης των ψηλών κορυφών της Πίνδου καθώς τα σύννεφα αποσύρονται. Σαν να τραβάει κάποιος μια κουρτίνα. Η μια μετά την άλλη προβάλλουν η Μπουντούρα, η Μαρόσα, το Αυγό και η Λουπάτα. Και πιο πίσω τα Τζουμέρκα, η Κακαρδίτσα, άσπροι κώνοι, λαμπερά νησιά μέσα σε θάλασσα από νέφη.

Κάτω από τα πόδια μας περνούν οι ομίχλες, αγκαλιάζουν το καταφύγιο, το κρύβουν για λίγο και έπειτα υποχωρούν. Ένας κόσμος που γεννιέται και χάνεται διαρκώς. Παιχνίδια του χειμώνα.  Τύχη αγαθή μας έφερε σήμερα ως εδώ, σε ρόλο θεατών.

Στον Κόζιακα με χιόνι ο ΣΠΟΡΤ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Κυριακή 22/1 θα κόψουμε την πίτα της νέας χρονιάς στο έρημο χωριό της Κουμαριάς. Θα προηγηθεί μια μικρή πεζοπορία μέχρι εκεί, ξεκινώντας από την Αγριελιά. Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας – Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.




Total
0
Shares
Previous Article
Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου από 03.07 έως και 07.07.2023 Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου από 23 έως και 27 Ιανουαρίου 2023 - Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου από 5 έως και 9 Δεκεμβρίου

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου από 23 έως και 27 Ιανουαρίου 2023

Next Article
ΕΟΣ Καρδίτσας: Σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Πλαγερά «Ορειβατώντας σε υψόμετρο»

ΕΟΣ Καρδίτσας: Σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Πλαγερά «Ορειβατώντας σε υψόμετρο»

Related Posts

dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2024
Διαβάστε περισσότερα

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς Κατά…