Στο Μουζάκι ο 1ος Πανελλήνιος Αγώνας Αποστάσεων Αλεξιπτώτου Πλαγιάς

 

Το πρόγραμμα αναλυτικά


ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΔΥΘΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Το Αεραθλητικό Σωματείο ΑΔΥΘΕ (Αερολέσχη Δυτικής Θεσσαλίας) με την υποστήριξη του ΔήμουΜουζακίου,διοργανώνουν το τριήμερο 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2018, τον Πανελλήνιο Φιλικό αγώνα Αποστάσεων Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, «MOUZAKI XC ParaRace 2018 -Tandem X/C & TaskTraining».

Αθλητές Αλεξιπτώτου Πλαγιάς -παραπέντε, από Αεραθλητικά Σωματεία όλης της Ελλάδας, θα φιλοξενηθούν στο πανέμορφο φθινοπωρινό Μουζάκι, θα απογειωθούν από το πεδίο της Τ.Κ. Πορτής και θα πραγματοποιήσουν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων στην οροσειρά του Κόζιακα, χρωματίζοντας τους ουρανούς μας!

Σημειώνεται ότι Φιλικός αγώνας Αποστάσεων Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει την αφετηρία για την ένταξη τέτοιου τύπου αγώνων από την επόμενη κιόλας χρονιά, στο πρωτάθλημα FAI.

Εξάλλου το Μουζάκι, αποτελεί εδώ και χρόνια πασίγνωστη περιοχή πτήσεων στην Ελληνική και διεθνή αεραθλητική κοινότητα του Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, αλλά και έναν δημοφιλή προορισμό για προπονήσεις αθλητών και πτήσεις αναψυχής, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες.

Για την διοργάνωση του 1ου Φιλικού Αγώνα Αποστάσεων Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός δήλωσε: «Καλωσορίζω με ιδιαίτερη θέρμη την πρωτοβουλία του Αεραθλητικού Σωματείου ΑΔΥΘΕ να διοργανώσει με τον Δήμο Μουζακίου στην πόλη μας, έναν πολύ σημαντικό αγώνα που θα αναδείξει τις ολοένα και αυξανόμενες τάσεις της κοινωνίας μας να ανακαλύπτει νέους τρόπους άθλησης και ψυχαγωγίας, απόλυτα συνδεδεμένους με το φυσικό περιβάλλον. Εμείς στον Δήμο Μουζακίου εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε διαγνώσει αυτή την ανάγκη, γι’ αυτό και διεκδικούμε από την κεντρική εξουσία την υλοποίηση έργων που θα αξιοποιήσουν πλήρως τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας σε αυτόν τον τομέα. Ένα τέτοιο πλεονέκτημα είναι και η έντονη δραστηριότητα που σημειώνεται κάθε χρόνο στα φυσικά πεδία πτήσεων αλεξιπτώτου πλαγιάς της Πορτής και του Ελληνόπυργου. Διοργανώσεις όπως αυτή του Αεραθλητικού Σωματείου ΑΔΥΘΕ, που σχετίζονται άμεσα με τα εναλλακτικά αθλήματα θα έχουν πάντα την στήριξη της Δημοτικής μας Αρχής, καθώς συμβάλλουν τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου της να δημιουργήσει στον Δήμο Μουζακίου έναν δυναμικό πυρήνα αεράθλησης, ελκυστικό για όλους τους αθλητές του είδους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εύχομαι απ’ την καρδιά μου στους διοργανωτές του 1ουΠανελλήνιου Φιλικού Αγώνα Αποστάσεων Αλεξιπτώτου Πλαγιάς να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και να φέρει τα προσδοκώμενα από όλους μας αποτελέσματα».

Πρόγραμμα Αγώνα

Παρασκευή 21/09/2018 – Ημέρα Προπόνησης

08:00 Προσέλευση στο κέντρο ενημέρωσης
09:00 Αναχώρηση προς απογείωση.
10.30 Ενημέρωση στην απογείωση σχετικά με την περιοχή, την μετεωρολογία και πτητικά tips από τους ντόπιους πιλότους
11:30 Πτήση στην περιοχή (θα υπάρχει περισυλλογή)
18:00 Ενημερωτικές διαλέξεις για τους νεοεισερχόμενους σε αγώνες πιλότους και υποστήριξη τους με τα όργανα πτήσης και τα σχετικά προγράμματα, στο κέντρο ενημέρωσης.

“ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ” με υποθέματα:

·        Ο αγωνιστικός κανονισμός, οι απαιτήσεις συμμετοχής, η διοργανωτική ομάδα
·        Προετοιμασία υλικών, οργάνων, λειτουργία και χρήση VARIO & GPS – συσκευών ADROID, πυλώνες  και σχετικά προγράμματα, livetracking και ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ
·        Σωματική και ψυχολογική προετοιμασία
·        Οι διαδικασίες του αγώνα στην απογείωση, taskboard και πως «διαβάζουμε» τις πληροφορίες που μας παρέχει
·        Τακτική αγώνων
·        Τι σημαίνει η Ασφάλεια εντός του αγώνα;
·        Βαθμολόγηση του αγώνα και αποτελέσματα. Ελληνικό και διεθνές πλαίσιο αξιολόγησης/ κατάταξης των αθλητών

Σάββατο 22/09/2018 – 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

8:00 – 8:30 Εγγραφές
09:00 Αναχώρηση προς απογείωση
10:30 Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση – Task Briefing
11:00 Έναρξη αγώνα
17:00 Λήξη αγώνα
18:00  Συλλογή στοιχείων πτήσης
19:00 Συνάντηση των πιλότων και απολογισμός της ημέρας –debriefing
20:30  Δείπνο

Κυριακή  23/09/2018 – 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

09:00 Αναχώρηση προς απογείωση
10.30 Task Briefing
11.30 Έναρξη αγώνα
16:00 Λήξη αγώνα
17:00  Συλλογή στοιχείων πτήσης
18.00 Τελετή λήξης  και απονομή  επάθλων στους νικητές

Το πρόγραμμα αγώνων δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες με ευθύνη του Διευθυντή Αγώνα


Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του αγώνα:

https://www.livetrack24.com/events/moyzaki18/el

MOUZAKI XC ParaRace 2018Total
0
Shares