Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στήριξη Δημάρχου Σοφάδων στις πρωτοβουλίες των Αερολεσχών Καρδίτσας και Ερμής

Στήριξη Δημάρχου Σοφάδων στις πρωτοβουλίες των Αερολεσχών Καρδίτσας και Ερμής

Στήριξη Δημάρχου Σοφάδων στις πρωτοβουλίες των Αερολεσχών Καρδίτσας και Ερμής

Την πλήρη στήριξη στην πρωτοβουλία των Αερολεσχών για αναβάθμιση του αεροδρομίου της Μυρίνης, καθώς πρόκειται για θέμα που θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα σε όλο το νομό, εξέφρασε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της Αερολέσχης Καρδίτσας και Αερολέσχης Ερμής.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Αερολέσχης Καρδίτσας κ. Σταύρος Τσολάκος, ο Αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Σεκλιζιώτης, τα μέλη του ΔΣ κκ Ιωάννης Αλμπάνης και Ευάγγελος Παπαβασιλείου και ο πρόεδρος της Αερολέσχης Ερμής κ. Λορένζο Ρόνζι.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των δυο Αερολεσχών που διαθέτουν ιδιόκτητα αεροπλάνα που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο Μυρίνης, οι παρεμβάσεις βελτίωσης, επέκτασης και αναβάθμισης του αεροδρομίου προβλέπονται στον αρχικό σχεδιασμό και η υλοποίησή τους θα επιτρέπει την προσγείωση μεγαλύτερων αεροπλάνων. Ζήτησαν από το Δήμαρχο Σοφάδων τη συνολική στήριξη της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας καθώς πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει πλήρως τις υπηρεσίες του αεροδρομίου, αφορά όλη την περιοχή και θα συμβάλει στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και την τουριστική ανάπτυξη της ΠΕ Καρδίτσας.

Όπως ανέφεραν, το αεροδρόμιο έχει τις προοπτικές αξιοποίησης και μπορεί να αποκτήσει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Παράλληλα συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρόποι συνεργασίας για την επιτήρηση του δασικού οικοσυστήματος της περιοχής, κυρίως τις ώρες και μέρες που υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Πρόκειται για ακόμη ένα «όπλο» στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών και της ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας που οι Δήμοι μπορούν να αξιοποιήσουν.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σοφάδων σημείωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες των Αερολεσχών ενώ το ζήτημα θα τεθεί και σε επίπεδο ΠΕΔ Καρδίτσας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «όταν οι δυνάμεις ενώνονται και δρουν κάτω από συγκεκριμένο σχέδιο θα έχουμε επιτυχίες. Έτσι πρέπει να κινούμαστε σε όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου αν θέλουμε να πάμε μπροστά.»
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
pandimia eidikoi

Τι προβλέπουν οι ειδικοί για την πανδημία το προσεχές φθινόπωρο και χειμώνα

Επόμενο άρθρο
Rapid tests στην Πύλη

Αποτελέσματα rapid tests (Τρίτη 25/05) στην Καρδίτσα