Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην Α2 Εθνική και στον έβδομο ουρανό ο Α.Σ.Καρδίτσας

Η άνοδος στην Α2 φέρνει τον Α.Σ.Κ. στον έβδομο ουρανό και την Καρδίτσα στο προσκήνιο

Αφιερωμένη στην Καρδίτσα

Τα όνειρα… γίνονται πραγματικότητα, αν τα πιστεύεις, αν τα κυνηγάς, αν μπορείς να ταυτίσεις το «θέλω» με το «μπορώ», αν δείξεις την επιμονή και την προσήλωση, την υπομονή και την αντοχή, αν πιστέψεις στο σύνολο. Όλα αυτά τα «αν» δεν έμειναν «αν». Έγιναν πραγματικότητα. Από την Κυριακή, ο Α.Σ.Καρδίτσας βρίσκεται στην Α2 Εθνική. Η νίκη με 70-61 απέναντι στην πρωταθλήτρια Καστοριά,  έδωσε την ευκαιρία στον Α.Σ.Κ. να γράψει ιστορία, στην Καρδίτσα να πανηγυρίσει και στην πόλη μας, να βρεθεί στο προσκήνιο.

Όλα τα συγχαρητήρια ανήκουν στον προπονητή Κώστα Ρουμελιώτη και το συνεργάτη του προπονητή Κώστα Κομποδιέτα, στον τιμ μάνατζερ Γιώργο Τσιαμούρα, στο φροντιστή Κώστα Κατσαρό, το γιατρό Κωνσταντίνο Μπανιό, τους φυσικοθεραπευτές Δημήτρη Κατσιούλα και Σεραφείμ Κυρίτση και βέβαια, στα δεκατέσσερα υπέροχα παιδιά που έδωσαν και την ψυχή τους στο γήπεδο, αποδεικνύοντας πως η ιστορία γράφεται από εκείνους που σκέπτονται σαν ένα, δρουν σαν ένα, αγωνίζονται σαν ένα, νικούν και χάνουν σαν ένα: Στέργιος Δόγρανλης, Χρήστος Ζωιτσάκος, Σεραφείμ Θέος, Θάνος Καμαριώτης, Άρης Κουρέπης, Χρήστος Λάκκας, Γιώργος Μαυρογιάννης, Κοσμάς Πανταζής, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Παππάς, Κώστας Παππάς, Μιχάλης Πάσσας, Παντελής Σκορδάς, Γιώργος Τριχόπουλος. Δεκατέσσερα παιδιά από 16 έως 32 ετών, άλλα από την Καρδίτσα, άλλα από τη Βέροια, την Αθήνα, το Άργος, την Καστοριά, τους Σοφάδες, τις Λιβανάτες, το Βόλο, την Αμφίκλεια, τη Θεσσαλονίκη, που βρέθηκαν μαζί στην Καρδίτσα, για να της χαρίσουν μια μοναδική επιτυχία. Μαζί στις χαρές, μαζί στις πίκρες, μαζί στις δύσκολες στιγμές μιας μακριάς και επίπονης χρονιάς, που κλείνει με τον πιο εμφατικό και πανηγυρικό τρόπο, με μια ξεκάθαρη, δίκαιη και –κυρίως- συλλογική επιτυχία.

Αυτό το οποίο δεν απασχολούσε κανέναν στην αρχή της προετοιμασίας τον Αύγουστο, αυτό που τις πρώτες έξι αγωνιστικές το Νοέμβριο έμοιαζε αδύνατο, αυτό που αχνοφάνηκε στις αρχές του δεύτερου γύρου το Φεβρουάριο, αυτό που έγινε ελπίδα το Μάρτιο, αυτό που μετουσιώθηκε σε επιθυμία και πίστη τον Απρίλιο, έγινε πραγματικότητα το Μάιο: η άνοδος στην Α2 Εθνική. Είναι πια αλήθεια…

Η ιστορική επιτυχία είναι για την Καρδίτσα. Ανήκει στην πόλη μας, ανήκει στους φιλάθλους της, τις επιχειρήσεις που τη στηρίζουν, στους ανθρώπους που έγιναν συμπαίκτες, συνοδοιπόροι, σύντροφοι σε αυτό το μακρύ, δύσκολο και συναρπαστικό ταξίδι σε όλες τις γωνιές της Βόρειας Ελλάδας. Το γερασμένο κλειστό της πόλης μας, έγινε με διαφορά η κορυφαία έδρα του πρωταθλήματος, ο κόσμος πύκνωσε τις θέσεις της κερκίδας αγώνα με αγώνα. Κάθε φωνή, κάθε χειροκρότημα, έδωσε στην ομάδα ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, ώθηση και ενέργεια για να αγγίξει και –τελικά- να αγκαλιάσει σφιχτά το όνειρο.

Στη μίζερη εποχή μας, η επιτυχία της ανόδου στην Α2 δε θα λύσει τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Δε θα πληρώσει τους λογαριασμούς, δε θα αντιμετωπίσει την καθημερινότητα. Μπορεί να κάνει κάτι άλλο όμως: να χαρίσει χαμόγελο και ζωντάνια, πίστη και αισιοδοξία, στιγμές και συναισθήματα. Γιατί αυτός ήταν ο μοναδικός μεγάλος στόχος του Α.Σ.Καρδίτσας από την αρχή της προσπάθειάς του. Ούτε η παραμονή, ούτε η άνοδος. Αλλά μια ομάδα, να την πιστεύουν και να την καμαρώνουν οι Καρδιτσιώτες. Μια ομάδα, για την οποία η Καρδίτσα νιώθει χαρά και υπερηφάνεια…
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Καλοκαιρινά λαχανικά φύτεψαν οι νέοι- ες του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες

Επόμενο άρθρο

“Ημέρα Αλληλεγγύης” η Πέμπτη 18 Μαΐου για την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Καρδίτσας