Στα Τρίκαλα ο Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»

 

Ένα διήμερο ψυχαγωγικού, διαδραστικού αλλά και εκπαιδευτικού χαρακτήρα είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε στα όμορφα Τρίκαλα Θεσσαλίας το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου.

Όσοι πήραν μέρος στο ταξίδι αναψυχής και ψυχικής ανάτασης (Μέλη του Συλλόγου, του χορευτικού αλλά και φίλοι που έχουν αποδείξει ότι στηρίζουν έμπρακτα τις δράσεις μας), δημιούργησαν ο καθένας με τη δική του θέληση και για όλους μαζί, τις συνθήκες εκείνες, ώστε να μείνουν χαραγμένες στο μυαλό στιγμές αξέχαστες, ονειρικές και πάνω απ’ όλα ουσιώδης, καθότι όπως πολλές φορές έχουμε πει: Την ιστορία την γράφουν οι παρέες…

Το ταξίδι λοιπόν αυτό περιελάμβανε: Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, την διαμονή στην Καλαμπάκα με τα επιβλητικά Μετέωρα και τα εξαιρετικής ομορφιάς Μοναστήρια του να δεσπόζουν πάνω από την πόλη, την επίσκεψη στο φαντασμαγορικό σκηνικό που διαμορφωνόταν στον Μύλο του Ματσόπουλου στα Τρίκαλα, αυτό του μεγαλύτερου Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών» με τα χρώματα από ουράνιο τόξο να αποτυπώνονται σε όλα σχεδόν τα σκηνικά, με πολλές εκπλήξεις (Αη Βασίληδες, Ξωτικά και πολλά άλλα) για μικρούς και μεγάλους και (κλείνοντας την 1η μέρα διαμονής στα Τρίκαλα) ένα άκρως παραδοσιακό Θεσσαλικό γλέντι που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Συλλόγου μας με το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής Τρικάλων, στα Μεγάλα Καλύβια.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η έκπληξη που επιφύλαξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στον προηγούμενο δάσκαλο των χορευτικών μας τμημάτων κύριο Λουκά Κοντονάσιο, όπου του δώρισαν μία μπλούζα του Συλλόγου που φοράνε όλοι οι χορευτές μας. Το ίδιο δώρο έλαβε και μία ακόμα πρώην δασκάλα μας, η κυρία Βίκυ Ευταξία, κάνοντας με τη σειρά της έκπληξη σ’ εμάς με την παρουσία της στο γλέντι μας! Φυσικά, άξιοι συνοδοιπόροι σ’ αυτό το γλέντι, υπήρξαν ο βιρτουόζος του κλαρίνου Νίκος Τζουκόπουλος με την ορχήστρα του με άξιο συμπαραστάτη τον Άρη Ντίνα στο τραγούδι, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά ώστε κανένας να μη σταματήσει να χορεύει!

Η δεύτερη μέρα είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθότι ξεκίνησε με την επίσκεψή μας στις παλιές φυλακές Τρικάλων και το Οθωμανικό Χαμάμ. Οι μνήμες όμως της φυλακής αυτής δεν έχουν πλέον καμία θέση και αξία στη νέα χρήση του χώρου, όπου μεγαλουργεί η φυσιογνωμία του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη υπό την σκέπη του Κέντρου Μελετών  – Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες του να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του.

Εκεί συναντήσαμε τον διευθυντή του Μουσείου κύριο Στέλιο Καραγιώργο ο οποίος μας υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά, όπως και η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Μουσείου κυρία Βασιλένα Μητσιάδη η οποία μόλις ενημερώθηκε για την άφιξή μας έσπευσε να μας ανταμώσει και να μας καλωσορίσει. Δύο άνθρωποι με τους οποίους έχουμε αναπτύξει πλέον ιδιαίτερες σχέσεις, καθώς τον Ιούνιο που μας πέρασε είχαμε συνδιοργανώσει με το ΝΠΔΔ του Δήμου μας το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη. Φεύγοντας από το Μουσείο, ευχηθήκαμε από κοινού να πραγματοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον μια νέα και δημιουργική δράση.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στην “έξυπνη” πόλη των Τρικάλων, όπως έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για την πρωτοπορία της. Για τον καθένα από μας που συμμετείχε σ’ αυτή την εκδρομή, οι μαγικές, ευχάριστες και άκρως Χριστουγεννιάτικες εικόνες που συγκέντρωσε, θα αποτυπωθούν στο μυαλό ως κάτι ευχάριστο και ελπιδοφόρο για το μέλλον και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν…

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΦΥΛΗΣ «Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»

syllogos thesalon fylhs trikala 2

syllogos thesalon fylhs trikala 4

syllogos thesalon fylhs trikala 3 1

syllogos thesalon fylhs trikala 6 1

syllogos thesalon fylhs trikala 5 2

 Total
0
Shares