Στα γενικά αρχεία του κράτους το αρχείο του Παναγιώτη Νάνου

nanos panagiotis

Στα γενικά αρχεία του κράτους το αρχείο του Παναγιώτη Νάνου

Συνεχίζεται η σταδιακή παράδοση στα Γενικά Αρχεία του Κράτους του ογκώδους αρχείου, οι συλλογές και τα βιβλία του συγγραφέα – ερευνητή της Τοπικής Ιστορίας, αλλά και δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα, κ. Παναγιώτη Νάνου.

Η παράδοση της Δ ενότητας αρχείου εφημερίδων έγινε στο Μορφοβούνι, στο χώρο όπου τα ΓΑΚ Ν. Καρδίτσας έχουν αρχειοστάσιο, στο ισόγειο του Δημοτικού Σχολείου. Το υλικό παρέλαβε η προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. τμήματος Καρδίτσας κ. Νίκη Αγγελίνα. Τις επόμενες εβδομάδες ακολουθεί τμηματική παράδοση με σπάνιες συλλογές περιοδικών, εντύπων και εκδόσεων πολιτιστικού, πολιτικού περιεχομένου, βιβλία, αφίσες και υλικό με ιστορικό περιεχόμενο τοπικού και εθνικού ενδιαφέροντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρχισε να παραδίδεται από το 2015 με πρώτη τη συλλογή από εφημερίδες και περιοδικά που εξέδωσαν κατά καιρούς Σύλλογοι και φορείς της Καρδίτσας. Ακολούθησε το αρχείο Δημοτικού Τραγουδιού, με συλλογές, CD, σπάνιες εκδόσεις σε ψηφιακή μορφή. Ο συνολικός αριθμός των αντικειμένων της δωρεάς υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 50.000, ο ακριβής αριθμός θα προκύψει από την καταγραφή του αρχείου.

 
Total
1
Shares