Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σπύρος Λάππας: Η επικουρική ασφάλιση των χαμένων γενεών!

Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Βουλευτή Καρδίτσας Σπύρου Λάππα - ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Σπύρος Λάππας: Η επικουρική ασφάλιση των χαμένων γενεών!

«Αν σπρώξεις τους ανθρώπους μέχρι τα όριά τους, τότε θα ανακαλύψεις ότι δεν υπάρχουν όρια».

Άλλη μια ιδιωτικοποίηση, με διαδικασίες fast track, με παντελώς ψευδή τίτλο (αυτό είναι κανόνας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: ματώνει την κοινωνία και γράφει ότι τη σώζει και τη θεραπεύει) νομοσχεδίου «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά» ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ και αποτελεί νόμο του κράτους.

Ένας ασφαλιστικός νόμος που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση, που υπονομεύει το δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα και τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, που πλήττει τους σημερινούς, αλλά και τους μελλοντικούς συνταξιούχους, που πλήττει το δημόσιο συμφέρον, που πλήττει κυρίως τους νέους και τις νέες ασφαλισμένους κάτω των τριάντα πέντε ετών.

Ένας ασφαλιστικός νόμος  που σαρώνει τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους πρόνοιας που η ψυχή του είναι η ΚΟΙΝΩΙΚΗ ασφάλιση, που μετατρέπει τις  επικουρικές συντάξεις από  κοινωνική παροχή-υποχρέωση του κράτους (δικαίου) σε αντικείμενο  τζόγου υπό την διαχείριση χρηματιστών,  οι οποίοι  θα τζογάρουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων και θα μπαίνουν  κάτω από το ρίσκο και την αβεβαιότητα. Αποδίδει ο τζόγος; Προβλέπεται σύνταξη. Δεν αποδίδει ο τζόγος λόγω υψηλού ρίσκου; Μηδέν σύνταξη, δηλαδή μηδέν στο πηλίκον.

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που υπηρετεί τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης του κ.  Μητσοτάκη με  αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των εγχώριων και ξένων ιδιωτικών πολυεθνικών εταιριών στον τομέα της ασφάλισης.

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που δεν έχει καμία  βάση αιτιολόγησης (ούτε καν δικαιολόγηση), αφού πρώτα ο υπουργός των ιδιωτικοποιήσεων κ.  Χαντζηδάκης παρουσίασε το ασφαλιστικό ως μη βιώσιμο προχωρώντας έτσι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, ενώ πριν λίγους μήνες ο προηγούμενος υπουργός κος Βρούτσης διαβεβαίωνε ότι έλυσε μια για πάντα την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.  Από τα πολλά ψέματα έχουν μπερδευτεί και δεν ξέρουν τι λένε! Εδώ ισχύει αυτό που έλεγαν οι Στωϊκοί: «Δεν είμαι αυτό που βλέπεις. Δεν βλέπεις αυτό που είμαι».

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που αποτελεί βίαιη αναδιανομή εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας καταλύοντας κάθε έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλεγγύης των γενεών στο ασφαλιστικό μας, και αυτό αποτέλεσε την καρδιά του κοινωνικού κράτους, που έχει άλλωστε και συνταγματική κατοχύρωση. Όμως για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ποιο κοινωνικό κράτος και ποιο σύνταγμα, εδώ τώρα όλα στον τζόγο για να κερδίσουν μερικοί και να χάσουν όλοι οι ασφαλισμένοι.

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που σκόπιμα επιχειρήθηκε να αποκρύψει το τεράστιο χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από το κόστος μετάβασης στο σύστημα ιδιωτικής ασφάλισης και θα επιβαρύνει τα δημόσια ταμεία με περίπου 75 δισεκατομμύρια ευρώ, που είναι βέβαιο ότι θα πληρώσει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος, όπως έκανε με τις επανειλημμένες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, από τις οποίες ο ίδιος δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΦΕΛΟΣ!!! Ούτε καν το Ελληνικό Δημόσιο, μόνο οι τραπεζίτες που χρεοκοπούσαν και χρεοκοπημένοι αναλάμβαναν πάλι τη διοίκηση των χρεοκοπημένων τραπεζών με ζεστό χρήμα των φορολογουμένων. Το ίδιο παιχνίδι, επικίνδυνο σαφώς για τους ασφαλισμένους, παίζεται και θα παιχτεί και τώρα. Δυστυχώς!!

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που αντέγραψε το αποτυχημένο μοντέλο άλλων χωρών, αφού 30 χώρες που επιχείρησαν να το εφαρμόσουν από το 1981 μέχρι το 2014 και μέχρι το 2018, οι 18 εγκατέλειψαν το πείραμα της κεφαλαιοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης και επανήλθαν στο δημόσιο αναδιανεμητικό σύστημα της «αλληλεγγύης των γενεών».

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που κρύβει τις συνέπειες των εγκληματικών επιλογών της κυβέρνησης, τις οποίες  θα  επωμιστούν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι, νέοι και παλιοί και βεβαίως οι φορολογούμενοι.

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που προσπάθησε να πείσει  ότι κόπτεται για την Νέα Γενιά, την ώρα που έχει προκύψει η σφαγή τους, με τον αποκλεισμό πριν λίγες μέρες,  40.000 νέων ανθρώπων  από τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, σπρώχνοντάς τους  τώρα, να γίνουν «επενδυτές με το ζόρι» ή να ….πάνε στο Χάρβαρντ ή στο Γεϊλ μαζί την κόρη του κ. Μητσοτάκη.

Ένας ασφαλιστικός νόμος,  που εμπαίζει τους νέους ασφαλισμένους, καλλιεργείτε ψεύτικες ελπίδες και οδηγεί σε αναθέρμανση του brain drain.

Ένας  ασφαλιστικός νόμος, που η συνέχιση αυτού είναι η ιδιωτικοποίηση ΚΑΙ της κύριας ασφάλισης, πιστοποιώντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τις ανισότητες και την αδικία στο DNA της, όμως ας θυμάται τον Αριστοτέλη: «Η αδικία υπάρχει από πρόθεση και όχι τυχαία ή κατά λάθος…Η φτώχεια είναι ο γονιός της εξέγερσης..».

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Ασημίνα Σκόνδρα

Ασ. Σκόνδρα: «Ασφάλεια, επενδυτικές δυνατότητες και μεγαλύτερες συντάξεις για τη νέα γενιά»

Next Article
Δημήτρης Παπακώστας: "Να ανθίσει πάλι το χαμόγελο στα χωριά Αχελώου και όλης της Αργιθέας"!

Δημήτρης Παπακώστας: "Να ανθίσει πάλι το χαμόγελο στα χωριά Αχελώου και όλης της Αργιθέας"!

Related Posts

dhmotiko sumvoulio
Διαβάστε περισσότερα

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο…
Αποτελέσματα Εκλογών για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα Στις 23/04/2024,…
Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…