Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σπύρος Λάππας: Ερώτηση για την «Έγερση αγωγών του Ελληνικού Δημοσίου κατά ιδιοκτητών κατοίκων Καρδίτσας με αμφισβήτηση της νομής και της κυριότητάς τους»

Σπύρος Λάππας

Δ.Τ. ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΓΕΡΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ»

Ο βουλευτής Σπύρος Λάππας κατέθεσε ερώτηση που απευθύνεται στους υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης  σχετικά με την  «Έγερση αγωγών του Ελληνικού Δημοσίου κατά ιδιοκτητών κατοίκων Καρδίτσας με αμφισβήτηση της νομής και της κυριότητάς τους»

Η ερώτηση μεταξύ άλλων αναφέρει:

Επειδή σήμερα η κατάσταση στην πόλη της Καρδίτσας είναι έκρυθμη και στους σημερινούς εναγόμενους ιδιοκτήτες κυριαρχούν αισθήματα απογοήτευσης και έντονης ανησυχίας, διότι εν έτει 2022 η Ελληνική Πολιτεία ακόμα να εκδηλώσει δικαιώματα ιδιοκτησίας σε μία πλήρως διαμορφωμένη σύγχρονη πόλη, όπως είναι η Καρδίτσα.

Επειδή χιλιάδες ιδιοκτήτες, κάτοικοι οικιών και διαμερισμάτων εντός του σχεδίου της πόλης της Καρδίτσας, ενάγονται και απειλούνται με μακροχρόνιους και πολυδάπανους δικαστικούς αγώνες, σε μία οικονομική και κοινωνική περίοδο και περιστολής της οικονομικής δυνατότητας των ιδιοκτητών και κοινωνικής ανασφάλειας και περιδίνησης λόγω της πολλαπλής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Επειδή αναδύεται η αδήριτη και επιτακτική ανάγκη να δοθεί λύση στο μείζον θεσμικό, οικονομικό και κοινωνικό αυτό πρόβλημα από την Κυβέρνηση με ανάληψη συγκεκριμένων και άμεσων πρωτοβουλιών, για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος, με την επιλογή των συντομότερων δυνατών διαδικασιών και χωρίς εννοείται καμία απολύτως πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους εναγόμενους ιδιοκτήτες.

Ο βουλευτής θέτει στους αρμόδιους υπουργούς τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Με βάση όλα τα παραπάνω επιβάλλεται ή όχι στον 21ο αιώνα να ξεκαθαριστεί με νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε μία σύγχρονη πόλη, όπως η Καρδίτσα με σχέδιο πόλης προ του 1923;
  2. Υπάρχει η Κυβερνητική βούληση αυτό να γίνει ταχύτατα και χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση των εναγομένων ιδιοκτητών, σε μία περίοδο αφόρητης οικονομικής στενότητάς λόγω της ακρίβειας και της κοινωνικής ανασφάλειας λόγω της πανδημίας;
  3. Κρίνετε ότι είναι δυνατόν εν έτει 2022 να αμφισβητείται η «ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ» των ιδιοκτητών και των δικαιοπαρόχων τους, των οποίων η νομή και κατοχή φθάνει στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, προκαλώντας ανατροπή της πραγματικής κατάστασης που δημιουργήθηκε εν πολλοίς και από τα ίδια τα όργανα και τις υπηρεσίες της Ελληνικής Πολιτείας (πράξεις αναλογισμού, ρυμοτομίας, αποζημιώσεων, έκδοση παραχωρητηρίων, έκδοση οικοδομικών αδειών, σύνολο εμπράγματων συμβάσεων, όπως μεταβιβάσεις λόγω πώλησης, δωρεάς, ανταλλαγής κλπ.);
  4. Πρέπει ή όχι η Κυβέρνηση, που εκπροσωπεί την Ελληνική Πολιτεία να δώσει τώρα άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα που προκαλεί κατά κυριολεξία έκρηξη στην πόλη της Καρδίτσας, συνεργαζόμενη και με τους ΟΤΑ εάν και όπου είναι απαραίτητο;

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
thessaloniki nekra paidia2

Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Νεκρά δύο παιδιά και η μητέρα τους μετά από πυρκαγιά σε σπίτι

Next Article
Tsitsipas stefanos mexico 1

Tsitsifast στο Ακαπούλκο! - Μέσα σε 47 λεπτά «καθάρισε» τον Γουλφ ο Τσιτσιπάς και πέρασε στους «8» [βίντεο]

Related Posts