Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σοφία Τόλια: «Συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ: Επίδειξη ψεύδους και αναλγησίας!»

Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε στην προχθεσινή συνέντευξή του στη ΔΕΘ τη ρήση, ότι μπορεί κανείς να μιλάει επί ώρες και τελικά να μη λέει τίποτα! Επί δυόμιση ώρες ακούγαμε γενικόλογες και αόριστες υποσχέσεις, ασυνάρτητες στην πλειοψηφία τους τοποθετήσεις, αναμειγμένες με ψέμα (παλιά μου τέχνη κόσκινο) σε μια προσπάθεια να μεταστρέψει το ήδη αρνητικό κλίμα γι’ αυτόν, που αποτυπώθηκε πρόσφατα και δημοσκοπικά. Δεν απέφυγε την πεπατημένη και αναλώθηκε σε μισόλογα, λαϊκισμό και ψεύδη, ελπίζοντας αφενός ότι  θα ξεγελάσει και θα εξαπατήσει περαιτέρω το εκλογικό σώμα και αφετέρου ότι θα μετακυλήσει το σύνολο των ευθυνών στους ευρωπαίους. Η προχθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού ανέδειξε βασικά χαρακτηριστικά της παρούσας Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού, αφού οι μάσκες της αριστερής ευαισθησίας, του αλτρουισμού και των δημοκρατικών φρονημάτων έπεσαν για τα καλά, αποκαλύπτοντας τη φασίζουσα νοοτροπία που προσδιορίζει αυτή την Κυβέρνηση. Συνοπτικά, τα βασικότερα μειονεκτήματα που αναδείχθηκαν στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού και στιγματίζουν τον ίδιο και την πολιτική του κουλτούρα καθώς και την  αντίληψη που έχει για τα πράγματα, είναι τα κάτωθι:

  • Κατάφωρη αναλγησία σε εργαζόμενους των ΜΜΕ που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να μείνουν στο δρόμο, όχι επειδή ο εργοδότης τους χρεοκόπησε, όπως ατυχώς τους παραλλήλισε με τους άνεργους του Alter και της Ελευθεροτυπίας, αλλά με δική του κυβερνητική πρωτοβουλία!
  • Αυταρχισμός και αλαζονεία. Η έλλειψη ψυχραιμίας σε ερώτηση που δέχθηκε από δυνάμει άνεργη δημοσιογράφο, η ενόχλησή του και το αυστηρό ύφος που επέδειξε στη συνέχεια, καταμαρτυρούν τον εκνευρισμό και κυνισμό του, κακοί σύμβουλοι στο δημόσιο διάλογο.
  • Αντιφάσεις και έλλειψη επιχειρηματολογίας: Δεν μπορεί από τη μια να διατυμπανίζει την αυτορρύθμιση της αγοράς και από την άλλη να παρεμβαίνει σ’ αυτή, όπως έκανε με τις τηλεοπτικές άδειες. Δε μπορεί να κραυγάζει για πάταξη της φοροδιαφυγής ο πρωτοστάτης του «Δεν πληρώνω». Δε μπορεί να φέρεται ως πολέμιος της διαπλοκής και από την άλλη να προστατεύει το όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΥΓΗ, η οποία και δάνεια χωρίς εγγύηση έλαβε, αντιστρόφως ανάλογα των πωλήσεων που σημειώνει και μέτοχός της είναι κυπριακή offshore και αρνητικό πρόσημο είχε πιστωτικά και λογιστικά. Δε μπορεί για τη ρύθμιση του χρέους να αραδιάζει ψέματα, ότι τάχα  το ΔΝΤ χρειάζεται εξειδίκευση των μέτρων από την Ευρωζώνη για να είναι στο πρόγραμμα ή να ισχυρίζεται πάλι ψευδώς, ότι η ρύθμιση του χρέους δεν χρειάζεται νομιμοποίηση από τα ξένα κοινοβούλια. Προφανής ο στόχος των ψεμάτων στα οικονομικά θέματα, η μετατόπιση δηλαδή των ευθυνών στους «κακούς» εταίρους, αφού η νομιμοποίηση από τους ξένους είναι αναπόφευκτη.
  • Καθεστωτική νοοτροπία. Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός προδίκασε το αποτέλεσμα του Σ.τ.Ε επί των προσφυγών κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είναι πέρα από πρωτοφανές και επικίνδυνο για τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Ο ωμός αυτός ισχυρισμός του, χωρίς επιφυλάξεις και χωρίς να τηρήσει τα προσχήματα, καταδεικνύει αυτή ακριβώς την καθεστωτική αντίληψη που ανέπτυξαν στην κυβέρνηση της Αριστεράς, ότι όλα μπορούν να τα ελέγχουν, κατά το αποφασίζομεν και διατάσσομεν!

Σοφία Τόλια

Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Μουζακίου, Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

 




Total
0
Shares
Previous Article

Ορειβατική αποστολή στα Ινδικά Ιμαλάϊα

Next Article

Νίκη για την ΑΕ Μουζακίου στην πρώτη επίσημη εμφάνιση

Related Posts

dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2024
Διαβάστε περισσότερα

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς Κατά…