Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σκόνδρα σε Μελά για άμεση πληρωμή Συνδεδεμένης και αποφυγή ποινών

Σκόνδρα σε Μελά για άμεση πληρωμή Συνδεδεμένης και αποφυγή ποινών

Σκόνδρα σε Μελά για άμεση πληρωμή Συνδεδεμένης και αποφυγή ποινών

Μετά τις τελευταίες πληρωμές, της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες και δεδομένου, ότι κάποιοι βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής μας, δεν είδαν τα αναμενόμενα ποσά να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους, η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, η οποία βρισκόταν στην Καρδίτσα και ενημερώθηκε σχετικά, είχε αλλεπάλληλες επαφές με Υπουργείο, Ε.Λ.Γ.Α. και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Διπλός ήταν ο στόχος της έντονης δραστηριοποίησής της, αφενός να ενημερωθεί θεσμικά και με την σειρά της, να ενημερώσει τους δικαιούχους αγρότες και αφετέρου, που είναι και το σημαντικότερο, να συμβάλλει στην εύρεση λύσεων και στην επιτάχυνση των υπολειπόμενων πληρωμών.

Το πρωί της Δευτέρας, επιστρέφοντας, η κ. Σκόνδρα είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με τους αρμόδιους, μεταξύ των οποίων, με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τον κ. Μελά.

Σε σχετική δήλωση της μετά την συνάντηση, ανέφερε:

«Με τον καλό φίλο και παλιό συνεργάτη, κ. Μελά, μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες, συναντηθήκαμε σήμερα εκ του σύνεγγυς και συζητήσαμε πιθανές λύσεις για το θέμα, που έχει προκύψει με την καθυστέρηση πληρωμών Συνδεδεμένης Ενίσχυσης, σε μέρος αγροτών του Νομού μου.

Αρχικά, πρέπει να τονίσω ότι, η απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ να παγώσουν οι εν λόγω πληρωμές, οφείλεται στην καλή πρόθεση του Οργανισμού, να προστατεύσει τους παραγωγούς που η τηλεπισκόπηση, μέσω της τεχνικής παρακολούθησης γης (MONITORING) έδειξε ανακολουθία. Έτσι, δημιουργείται χρόνος ώστε οι παραγωγοί, που θα ενημερωθούν ατομικά μέσω της Καρτέλας Αγρότη ή να προσκομίσουν στοιχεία και να αποδειχθεί τυχόν λάθος ή να προβούν σε διορθωτική διοικητική πράξη στρεμμάτων.

Εάν η Συνδεδεμένη Ενίσχυση δεν είχε παγώσει, υπήρχε κίνδυνος επιβολής ποινής, για το τρέχον έτος και για τα επόμενα χρόνια. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται ο κίνδυνος επιβολής ποινών και άμεσα θα ενημερωθούν ατομικά οι συγκεκριμένοι παραγωγοί, μέσω της Καρτέλας Αγρότη, για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν.

Σκόνδρα σε Μελά για άμεση πληρωμή Συνδεδεμένης και αποφυγή ποινών

Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για φέτος πιλοτικά, με τη μέθοδο «Τεχνικές Παρακολούθησης Γης» σε γεωργούς των ΠΕ Τρικάλων, Καρδίτσας & Ημαθίας. Από το 2023, οι εν λόγω έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια, βάσει της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ και αφορούν την περιοδική παρακολούθηση των δηλουμένων καλλιεργειών, από την σπορά μέχρι και την παράδοση του προϊόντος.

Μια άλλη κατηγορία αγροτών, που δεν πιστώθηκαν οι λογαριασμοί τους, είναι όσοι επλήγησαν από την χαλαζόπτωση, επειδή δεν είχαν ολοκληρωθεί τα πορίσματα ώστε να γίνει ταυτοποίηση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα πορίσματα ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και η διασταύρωση προχωρά. Και για τις δύο κατηγορίες αγροτών, στόχος είναι, εντός Απριλίου και πριν το Πάσχα, να καταβληθεί η Συνδεδεμένη Ενίσχυση στους δικαιούχους.

Όσο με αφορά, δραστηριοποιήθηκα άμεσα και έντονά, διότι, πέραν της γενικότερης κρίσης που όλοι αντιμετωπίζουμε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οι αγρότες έχουν έναν επιπλέον λόγο να αγωνιούν, καθώς η εποχή συμπίπτει με την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου και χρειάζονται άμεσα ρευστότητα. Μπορώ όμως να διαβεβαιώσω, ότι το πάγωμα των πληρωμών που εφαρμόστηκε, παρόλη την καθυστέρηση που επιφέρει, ήταν η καλύτερη δυνατή λύση, παρά να προχωρήσει η διαδικασία και μεγάλος αριθμός αγροτών να βρεθεί και εκτός πληρωμών και με ποινές.

Φυσικά, μέχρι την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας θα παρακολουθώ στενά την εξέλιξη και θα παρεμβαίνω δραστικά.»




Total
0
Shares
Previous Article
Πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας μέσω του gov.gr - Γενική συνέλευση και εκλογές στον Σύλλογο Πολυτέκνων Μουζακίου

Γενική συνέλευση και εκλογές στον Σύλλογο Πολυτέκνων Μουζακίου

Next Article
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας: Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών ενηλίκων - Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών ενηλίκων (απολυτήριο) Δημοτικού Σχολείουεξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών ενηλίκων - Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών ενηλίκων

Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών ενηλίκων

Related Posts