Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ρεσιτάλ ερμηνιών από τις σχολικές χορωδίες στο Μουζάκι (φωτο-video)

Εντυπωσίασαν με την παρουσία τους οι χορωδίες που εμφανίστηκαν στο Μουζάκι, στο ξενοδοχείο Mouzaki Palace, στην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών για το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, όπου την πρώτη επίσημη εμφάνιση, για τα σχολικά δεδομένα της περιοχής μας, έκανε το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου με καταπληκτικές ερμηνείες και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου.

Για ακόμη μία φορά εξαιρετικός ο Αλέξης Κωστάλας στην παρουσίαση της εκδήλωσης, ενώ χαιρετισμούς στην επίσημη έναρξη απηύθηναν ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, και ο καλλιτεχνικός Δ/ντης του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, καθηγητής και Μαέστρος κ. Νίκος Ευθυμιάδης.

Στην χθεσινή 9η ημέρα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν, η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου υπό τη διεύθυνση της κ. Φωτεινής Νασέλου, η χορωδία από το Αρσάκειο Γυμνάσιο -Λύκειο Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της κ. Αναστασίας Γκίνη, η χορωδία του 18ου Γυμνασίου Πάτρας υπό τη διεύθυνση της κ. Αλεξάνδρας Κωτσοπούλου, η χορωδία του 17ου Γυμνασίου Πάτρας υπό τη διεύθυνση της κ. Έλενας Δρουκοπούλου και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Νατσάκου.

Οι Χορωδίες ερμήνευσαν σπάνια έργα αρχαίας Ελληνικής μουσικής, έργα της κλασσικής πολυφωνίας (Μεσαίωνα – Αναγέννηση), της Χρυσής Εποχής της Χορωδιακής Μουσικής. Στο φετινό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών, παρουσιάζονται δέκα τρία (13) Χορωδιακά εργαστήρια σε αντίστοιχα κοινά έργα, που έχει γράψει ο Θεόδωρος Αντωνίου και ο Ιωάννης Δροσίτης.

Η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες, Carlo Gesualdo (1566-1613) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Giovanni Paiseillo (1740-1816), για τα 450 χρόνια από τη γέννηση του, Johan Jacob Froberger (1616-1667) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του και Jean Francois Rameau (1716-1777) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του

Η βραδιά έκλεισε με την με πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του έργου «Ο ΠΟΛΥΜΗΤΙΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ» σε ποίηση του μεγάλου Έλληνα Λόγιου Νικολάου (UGO) Φώσκολου και μουσική του Γιάννη Δροσίτη. Στη διεύθυνση του έργου ο μαέστρος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Νις, Zoran Stanisavljevic.

Μουζάκι Καρδίτσας – 8η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

[espro-slider id=15926]

[espro-slider id=15951]




Total
0
Shares
Previous Article

ΕΚΛΑΠΗ ΤΟΥΟΤΑ YARIS λευκό με αρ. κυκλ. ΥΝΤ-8899 (εκπαιδευτικό)

Next Article

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διαμαρτυρίας

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…