Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΠΣ Θεσσαλίας: Οι πικρές αλήθειες και τα… ψέματα των αρχόντων

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

ΠΣ Θεσσαλίας: Οι πικρές αλήθειες και τα… ψέματα των αρχόντων

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Στη χθεσινή συνεδρίαση ΠΣ Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία της αγωνιστικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και του φίλου Τάσου Τσιαπλέ, της μόνης παράταξης που αγωνίζεται για όλη τη Θεσσαλία, τα δυσπρόσιτα ορεινά, τον κάμπο, τα χωριά και τις πόλεις – Σποράδες, που μάχεται για τους αδικημένους κτηνοτρόφους, την παραμελημένη Δυτική Καρδίτσα – συζητήθηκε η επίκαιρη Επερώτηση για τους επικίνδυνους λασπόδρομους, σχολικούς και διαπεριφερειακής σημασίας, στα Θεσσαλικά Βραγκιανά – Ρόγκια και Αργυρίου – Γέφυρα Καταφυλλίου (Αυλακίου).

• Δόθηκαν απαντήσεις από Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας που δυστυχώς δεν ικανοποιούν την κοινή γνώμη, τους δημότες της Αργιθέας.

Βγήκαν όμως χρήσιμα συμπεράσματα:
—————————————————————————
1. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μεταφέρει το δίκαιο αίτημα στην κυβέρνηση, το Υπουργείο Υποδομών, δηλώνοντας ότι δεν έχει την χρηματοδοτική επάρκεια και άρα το Υπουργείο καλείται να εγκρίνει πίστωση 11.700.000€ (6,6 εκατ. συν 5,1 εκατ. αντίστοιχα).
Ομολόγησε ότι χρειάστηκε 10 χρόνια να …ωριμάσει τους φακέλους των έργων.

2. Πρόσφατα ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κάνοντας έναν απολογισμό είπε:
Στον ν.Καρδίτσας εκτελέστηκαν ή είναι σε εξέλιξη 602 Έργα, ποσού άνω των 622 εκατ ευρώ !!!
Όμως για την ορεινή κοιλάδα Αχελώου δεν υπάρχουν χρήματα – ούτε σεντς -στο Θεσσαλικό ταμείο.
Σημειωτέον ότι ασκεί εξουσία επί 12 συναπτά χρόνια… (από 2011- τρεις θητείες).
• Οι ορεινοί λέμε : πάντα στον αδύναμο, κόβεται το… σχοινί …

3. Για την Αργιθέα έκανε έναν πρώτο απολογισμό δηλ για ελάχιστα έργα υποδομών, σε σχέση με νομό Τρικάλων, Λάρισας κα.
Ουδείς Αιρετός συμπολίτευσης ΠΣ, αντέταξε κάτι ….σιωπητήριο !

Να τονιστεί ότι όταν οι Αργιθεάτες με τη στήριξη πολιτικών του νομού εξασφάλιζαν πιστώσεις από Υπουργείο (όπως το 2016-18 με την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βραντζα πίστωση 7.500.000€ για άσφαλτο επαρχ οδού 9) η αρμόδια Δ/νση τεχν έργων συνεχώς αργοπορουσε στις διαδικασίες υλοποίησης κ απορρόφησης των χρημάτων ….

° Μια το Δασαρχείο….την άλλη ο καιρός της ορεινής περιοχής ….η αφασία γενικώς !

° Αλληλοκάλυψη ευθυνών….άσε τους Αργιθεάτες στους χωματόδρομους …μαθημένοι …

• Τα χρήματα ΕΑΠΝΑ2 του 2004-7 επι αείμνηστου Δημ Σιούφα εδέησαν …να απορροφήσουν μετά από 10-12 έτη, το 2017 / άσφαλτο από Νεχωρια Βραγκιανών – Καταφύλλι- Αργύρι και από Πετρωτό – Καλή Κώμη – Ελληνικά.

• Επιχείρημα τους: Δεν φταίει η Περιφέρεια ….φταίει πάντα η Κυβέρνηση !

• Τώρα «νέο» επιχείρημα: Φταίει η Νομαρχία ετών 2007-2010 …..

Αν αυτό δεν αποτελεί εμπαιγμό, υποτίμηση νοημοσύνης τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους ….

4. Ας έρθουμε στο προκείμενο: οι Βραγκιανίτες, οι δημότες Αχελώου θέλουμε άσφαλτο για την ασφαλή μετακίνηση μαθητών στα σχολεία, κτηνοτρόφων, ηλικιωμένων.

Δεν μας ενδιαφέρει η πηγή των χρημάτων. Αυτό αποτελεί βασική υποχρέωση της περιφερειακής Αρχής, της κυβέρνησης, καθότι το δικαιούμαστε κατά προτεραιότητα!

Όμως όταν ζητούνται 11 εκατομμύρια ευρώ δηλ ένα εκατομμύριο ανά χλμ για άσφαλτο δρόμου πλάτους 5 Μ, μήπως κυνηγά χίμαιρες η αρμόδια Αρχή της Λάρισας;

Μήπως εξ επι τούτου ακολουθεί ….μαξιμαλισμό;

Η χρηματοδοτική επάρκεια του Υποδομών, στις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, είναι απεριόριστες;

Αν δεν διαθέσει σύντομα τα αιτούμενα ποσά, τι θα γίνει με την επικινδυνότητα των σχολικών δρόμων; Ποιος θα αναλάβει ευθύνες σε -ο μη γενοιτο- ατύχημα;

*** Στον επόμενο Υπουργό έως ….συντέλειας των αιώνων ….;

Φυσικά, όχι απλή εγγραφή πιστώσεων ….αλλά έγκριση και προώθηση Fast truck διαδικασιών για δημοπράτηση των υπόψη δυο δρόμων, που θα συνδέσουν Καρδίτσα / Θεσσαλία με Στερεά / Ευρυτανία και Αιτωλία / Δυτική Ελλάδα. Δηλ όχι ένα …προεκλογικό κόλπο και μετά, νέες καθυστερήσεις κ αναβολές.

• Τα ψέματα τελείωσαν ….οι αλήθειες θα ειπωθούν!

Μακάρι το Υποδομών να εξαγγείλει τις πιστώσεις των 11.700.000€ για Ρογκια και Αργυρι . Όμως να θυμίσουμε ότι για δρόμο Αγράφων προς Ευρυτανικά Βραγγιανά δόθηκαν από Υποδομών μόνο 1.500.000€ (ένα μιση εκατ) παρά την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού στα κάλαντα της πρωτοχρονιάς των μαθητών του μονοθεσίου ορεινού σχολείου Αγράφων Ευρυτανιας ….
Και Ακόμη δεν έχει εγκριθεί αντίστοιχο κονδύλι για άσφαλτο από Άγραφα προς Καρπενήσι (άνω των 15 χλμ χωματόδρομος ακόμη ….).

5. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων προσκαλούνται να επισκεφθούν τα Θεσσαλικά Βραγκιανά, την κοιλάδα Αχελώου, να προβάλλουν το δίκιο αίτημα μας όπως πράττει συνεχώς η ΛΑΣΥ Θεσσαλίας, δικαιώνοντας τον θεσμικό τους ρόλο.

••• Έως τώρα δεν υπήρξε πραγματική πολιτική βούληση της περιφέρειας προς την ορεινή απόμακρη Δυτική Καρδίτσα, Αργιθέα, κοιλάδα Αχελώου.
-Ούτε για άσφαλτο Ρογκίων – και Αργυρίου.
-Ούτε για Μ Σκάλα Ανθηρού
-Ούτε για Β Μάραθο – Λίμνη
-Ούτε για οδική σήραγγα Τυμπάνου και Συκιάς (διαδρομή 5 Αδέλφια).

• Φίλοι όλοι ! Φιλτάτη η αλήθεια ! …..
•Κοντός ….ψαλμός …αλληλούια …

Δημήτρης Παπακώστας 1-3-22




Total
0
Shares
Previous Article
Stathis anka 2

Συνεργασία Δήμου Μουζακίου και ΑΝ.ΚΑ. για καινοτόμες συνέργειες και δράσεις τοπικής ανάπτυξης

Next Article
Agorastsos idrefsi

Υπόγειους αγωγούς 2.5 χλμ για άρδευση 1.000 στρεμμάτων  στο Στόμιο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts