Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας Σπ. Λάππα

<

 

Aπό καρδιάς τις θερμότερες ευχές για υγεία, προκοπή, αξιοπρέπεια και πείσμα για να κερδηθούν όλα όσα χάσαμε τα δίσεκτα και πέτρινα χρόνια που πέρασαν.

Οι σκοτεινιασμένες από την οικονομική κρίση καρδιές, το 2020 ν’ ανθίσουν και πάλι δημιουργικά.

Ο πόνος να μετουσιωθεί σε δικαίωση προσδοκιών, η οργή σε επιτυχία, η απογοήτευση σε αρμονία και η απαισιοδοξία σε ευημερία με δικαιοσύνη και δημοκρατία. Σήμερα η ανθρωπότητα βρίσκεται στο «παρά 5΄», η κλιματική αλλαγή δείχνει την καταστροφική μανία και πλεονεξία του σύγχρονου ανθρώπου, και η φύση ανταποδίδει με σφοδρότητα τα δικά της μηνύματα, επιδιώκει ένα «κλιματικό» σοκ, που αν δεν το ακούσουν οι ταγοί της ανθρωπότητας, το τίμημα, δυστυχώς, θα το πληρώσουμε όλοι, και οι περισσότεροι δεν έχουν καμία ευθύνη γι αυτό.

Οι άπληστοι και οι ανόητοι λησμονούν την παροιμία των Ινδιάνων: «Δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας». Τα νιάτα της πατρίδας μας μαζί με τα νιάτα της οικουμένης, που αποτελούν την ατμομηχανή της κοινωνίας και της ιστορίας, να αποτρέψουν την καταστροφή που έρχεται, να ανατρέψουν το «μοίρασμα» του πλούτου (το 1% απολαμβάνει το 80% του παγκόσμιου πλούτου) και να πάρουν τις τύχες της κοινωνίας στα χέρια τους, γιατί σ’ αυτούς ανήκει και το παρόν και, κυρίως, το μέλλον.

Να υιοθετήσουμε ένα άλλο μοντέλο ζωής, να θυμηθούμε πως και πόσο απλά την οραματίζονταν ο Οδ. Ελύτης: «Αυτό είναι η ζωή, αυτό είναι ο θάνατος, αυτό το όνειρο, αυτό ο έρωτας. Το πιο απλό και πιο ενδιαφέρον. Τα μυστικά της ζωής μας, τα αισθήματά μας, οι πόθοι μας, οι πιο κρυφοί, οι αποτυχίες μας και οι θλίψεις μας είναι τα πιο συναρπαστικά πράγματα που μπορεί να υπάρξουν».

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Total
0
Shares
Previous Article

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας Γ. Κωτσού

Next Article

Πρωτοχρονιάτικες ευχές του Δημάρχου Καρδίτσας Β. Τσιάκου


Total
0
Share