Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πρόγραμμα επισκέψεων των υποψ Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

syriza newlogo

 

Καταπολέμηση της ανεργίας –  Στήριξη των ανέργων 

Κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σε δύσκολες συνθήκες – λόγω μνημονίου – καταφέραμε να μειωθεί η  ανεργία  κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες  και να δημιουργηθούν 380.000 νέων θέσεων εργασίας. Ανεργία Η ανεργία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μειώθηκε από 79.365 ανέργους το 2014 σε 56.689 ανέργους το 2018. Για να επιτευχθούν τα παραπάνω κάναμε μια σειρά από στοχευμένες πολιτικές που άλλες απέδωσαν σημαντικά, άλλες λιγότερο, όμως όλες συνέβαλλαν προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα στην  αγορά εργασίας. Γιατί τίποτα δεν γίνεται τυχαία και τίποτα δεν μπορεί να συμβεί στην αγορά εργασίας αν δεν υπάρχει σχέδιο.

Ανασχεδιασμός προγραμμάτων και διαδικασιών

1.Κοινωφελής Εργασία: Αναβάθμιση  εργασιακών δικαιωμάτων (άδειες ασθενείας, εγκυμοσύνης, αναγνώριση άδειας 2 ημερών το μήνα. , επέκταση της απασχόλησης από 5 σε 8 μήνες), εισαγωγή δράσεων συμβουλευτικής υποστήριξης και εκπαίδευσης σε αντικείμενα όπως η πληροφορική και η κοινωνική οικονομία.

Ανάπτυξη Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας, με σκοπό τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας να βασίζονται πλέον σε πραγματικά δεδομένα και σε τοπικό επίπεδο.

Σχεδιασμός νέων προγραμμάτων στοχευμένα σε ειδικότητες και δεξιότητες που βρίσκονται σε ζήτηση.

Μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο παροχής μέτρων σε ανέργους όπου ο κάθε εξυπηρετούμενος άνεργος μέσω συμβουλευτικής προωθείται σε συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες και ικανότητες του.

Επαναρρύθμιση του πεδίου της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης την εισαγωγή μια σειράς ποιοτικών κριτηρίων.

2.Αναδιάρθρωση και ενίσχυση του ΟΑΕΔ

Οργάνωση υπηρεσιών υποδοχής ανέργων, μεγάλη επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, αναδιοργάνωση της συμβουλευτικής ανέργων με νέα εργαλεία, πρόσληψη 335 νέων εργασιακών συμβούλων υψηλών προσόντων, νέες υπηρεσίες προς επιχειρήσεις με σκοπό την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας και ανασχεδιασμός προγραμμάτων απασχόλησης, σχεδιασμός και πιλοτική εφαρμογή ενός νέου μοντέλου ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης,

3.Στήριξη των ανέργων

Αύξηση του αριθμού των επιδοτούμενων ανέργων κατά 25% και κατά 60% των ανέργων εποχικών επαγγελμάτων που παίρνουν ειδικό εποχικό βοήθημα, μείωση των απαιτούμενων ημερομισθίων για την τακτική επιδότηση ανεργίας των εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Διατήρηση της ιδιότητας του ανέργου, για τους άνεργους που δουλεύουν μέχρι 70 ημέρες το 12μηνο και κατά τη διάρκεια συμμετοχής σε πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και διατήρηση του επιδόματος ανεργίας χωρίς συμψηφισμό με το εκπαιδευτικό επίδομα

4.Κοινωνική  πολιτική

Ρύθμιση οφειλών για περίπου 36.000 δικαιούχους εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τ. Ο.Ε.Κ. και για περίπου 82.000 δανειολήπτες από ίδια κεφάλαια του τ. Ο.Ε.Κ.. Ολοκλήρωση της κατασκευής έξι (6) οικισμών εργατικών κατοικιών που είχαν ξεκινήσει από τον τ. Ο.Ε.Κ. και παράδοση στους δικαιούχους 334 νέων κατοικιών (και της Καρδίτσας). Αύξηση αριθμού ωφελούμενων παιδιών στο πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις από 11.000 το 2014 σε 57.000 το 2019. Αύξηση αριθμού ωφελούμενων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, από 67.000 το 2014-2015 σε 141.000 το 2018-2019. Ολοκλήρωση της κατασκευής και λειτουργία,  του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού ΟΑΕΔ Καρδίτσας που φιλοξενεί σήμερα 100 παιδιά. Έναρξη προγραμμάτων χορήγησης δωρεάν βιβλίων και εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων σε εργαζόμενους και ανέργους από το 2019.

syriza vouleftes karditsa ekloges

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ

Τρίτη 2 Ιουλίου

Πρωί :

Συζήτηση σε καφέ της πόλης και περιοδεία στα καταστήματα

Απόγευμα

Κλιμάκιο με Υποψήφιους Βουλευτές θα επισκεφθούν τη συνοικία της Καρδίτσας Καμινάδες και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και ομιλία στις 09:30 στην ψησταριά Σπ. Λάιου.

Τετάρτη 3 Ιουλίου

Πρωί :

Συζήτηση σε καφέ της πόλης και περιοδεία στα καταστήματα και τη Λαϊκή Αγορά

Απόγευμα

Κλιμάκιο με Υποψήφιους Βουλευτές θα επισκεφθούν την περιοχή Άγιος Νικόλαος στην Καρδίτσα και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και ομιλία στις 09:30 στο καφέ – ψησταριά Μπαλογιάννη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
asimina skondra 1

Πρόγραμμα επισκέψεων της υπ. Βουλευτή ΝΔ Ν. Καρδίτσας Ασημίνας Σκόνδρα

Next Article
katsavria xrysoula sioropoulou

Χρυσούλα Κατσαβριά: Η Παιδεία μοχλός κοινωνικής ωρίμανσης & εθνικής ανάπτυξης

Related Posts