Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Pregame Α1 ΕΠΣΚ: Ντέρμπι σε Δασοχώρι, Πρόδρομο, Ματαράγκα, Καρποχώρι! (7η αγωνιστική)

 

Οκτώ αναμετρήσεις έχει η 7η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣΚ και θα λέγαμε ότι και οι οκτώ είναι ντέρμπι!

Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να τελειώσει σε αυτό το πλήρως ισορροπημένο πρωτάθλημα, καθώς σε όλα τα βαθμολογικά στρώματα οι αγώνες είναι αμφίρροποι και επιφυλάσσουν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Στο Δασοχώρι, ο Αστέρας θέλει να επιστρέψει στην κορυφή κόντρα στη Μαυραϊκή που θα επιδιώξει να ξεφύγει και να υπερασπιστεί το «ρετιρέ» της.

Ντέρμπι φορμαρισμένων με άρωμα πλέι-οφ σε Πρόδρομο και Καρποχώρι, ενώ σε Άγιο Θεόδωρο και Ξυνονέρι, το ζητούμενο για τους «μονομάχους» είναι η επιστροφή στις νίκες.

Ματς με…τελεσίγραφο στις Καμινάδες, ανάμεσα σε Αργντινή και Ελπίδα Αγ. Γεωργίου όπου στόχος είναι ανάκαμψη, ενώ στη Μαραθέα, Αίας και ΑΕ Μουζακίου θέλουν να φτάσουν στο τρίποντο μετά από τέσσερα ματς όπου αμφότεροι δεν έχουν  γευτεί τη χαρά της νίκης.

Τέλος, ματς δυναμικό αναμένεται στη Ματαράγκα όπου ο Θεσσαλικός υποδέχεται τον ισόβαθμό του, ΑΟ  Φύλλου, σε ένα ντέρμπι με φόντο το προσπέρασμα και την είσοδο στην 5άδα.

Ας δούμε τι μας επιφυλάσσει η αυριανή (3/11) 7η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΚ, όπως την καταγράφει το KarditsaSportiva:

Αίας Μαραθέας – ΑΕ Μουζακίου

Τερμάτισε το αρνητικό του σερί ο Αίας με την ισοπαλία στις Καμινάδες κόντρα στην Αργεντινή και θα προσπαθήσει στο δύσκολο ματς με την ΑΕ Μουζακίου να επανέλθει στις νίκες. Οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν απουσίες, ενώ μετρούν την επιστροφή του Αντώνη Παππά στο ρόστερ τους, ενός τερματοφύλακα…σκόρερ που πάντως αύριο δε θα είναι διαθέσιμος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η ΑΕΜ κρατάει το βαθμό κόντρα στον Ήφαιστο και συνεχίζει στο εκτός έδρας ματς με τη Μαραθέα. Πρόκειται για μία έξοδο σε δυνατή έδρα και οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να τερματίσουν το σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη. Τα μικροπροβλήματα δε λείπουν, αλλά εκτιμάται ότι οι Π. Κίσσας, Κατσαρός και Νταής θα αγωνιστούν κανονικά.

Προδρομιακός – Άρης Καρδίτσας

Δύο νίκες και μία ισοπαλία για τον Προδρομιακό στα τελευταία τρία ματς που φαίνεται ότι η συνοχή και η «χημεία» αρχίζει και πιάνει τόπο. Στο ματς με τον Άρη σίγουρα ζητούμενο είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα, το οποίο είναι ικανό να αλλάξει τα βαθμολογικά δεδομένα και να τονώσει ακόμη περισσότερο το συγκρότημα του Νίκου Κατσάρα, σε ένα παιχνίδι «κλασικό», θα λέγαμε την τελευταία τριετία. Εκτός μάχης για την ομάδα του Προδρόμου είναι ο τιμωρημένος Κολοκύθας (εκτίει τη δεύτερη από τις τέσσερις αγωνιστικές ποινής) και οι Αποστόλης Χάρμπας, Κουτσοδήμος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η πορεία στο κύπελλο έλαβε τέλος για τον Άρη με μία πορεία που γέμισε αισιοδοξία το συγκρότημα από τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής. Η ομάδα του Σάκη Τίκα ρίχνει πλέον όλο το βάρος στο πρωτάθλημα, εκεί όπου προέρχεται από  δύο σερί νίκες, μία εκ των οποίων κόντρα στην πρωτοπόρο Μαυραϊκή, τη μοναδική των Μελανόλευκων έως τώρα. Μπελάγιας και Χαλανούλης αναμένεται να δώσουν το παρών, καθώς στο ματς με το Αγναντερό απουσίαζαν.

ΑΕ Καρποχωρίου – Άρης Φίλιας

Τρομερό ντεμαράζ από την ΑΕ Καρποχωρίου, η οποία συνεχίζει με 3×3 και μάλιστα κόντρα σε υπολογίσιμους αντιπάλους, ενώ ολοένα και αναρριχάται στη βαθμολογία! Το πρόγραμμα τη φέρνει ξανά στο Καρποχώρι, κόντρα σε έναν αντίπαλο νεοφώτιστο, με την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του Νίκου Αλεξίου να δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν  αγωνιστικά προβλήματα και ο στόχος είναι η τέταρτη σερί νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στην κορυφή (δεδομένου ότι υπάρχει το ντέρμπι Αστέρας Δασοχωρίου – Μαυραϊκή). Σκληροτράχηλος ο Άρης Φίλιας, ο οποίος παρότι νεοφώτιστος, έχει δείξει από νωρίς ότι έχει αποβάλλει το όποιο τρακ της κατηγορίας. Πέντε ματς χωρίς ήττα για την ομάδα του Μάκη Ευαγγέλου, η οποία δείχνει ένα μαχητικό πρόσωπο και «χτυπάει» όλα τα ματς με τον ίδιο ζήλο. Μάλιστα, μέσα στην εβδομάδα ενισχύθηκε με τις προσθήκες των Κόλλα, Λυχρίτη και Μπενέκη, έχοντας περισσότερες ακόμη λύσεις για το αυριανό, πολύ δύσκολο ματς.

Αετός Αγ. Θεοδώρου – Ολυμπιακός Παλαιοκκλησίου

Το όνειρο του κυπέλλου σταμάτησε στην Αναγέννηση για τον Αετό, ο οποίος έφτασε έως τους «8» και αναμφίβολα είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του στο θεσμό. Πλέον όλη η προσοχή είναι στο πρωτάθλημα εκεί που υποδέχεται τον Άρη Φίλιας, σε παιχνίδι που θα επιδιώξει την επιστροφή στις νίκες και φυσικά την υπεράσπιση του αήττητου στον Αγ. Θεόδωρο (δύο νίκες και μία ισοπαλία). Στα θετικά το γεγονός ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του Σάκη Σώκλα, πλην του Γιώργου Νταρακλίτσα. Έμεινε στο διπλό της 2ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός Παλαιοκκλησίου, καθώς έκτοτε μετρά καρέ ηττών. Η αγωνιστική ποιότητα των Ερυθρόλευκων είναι τέτοια που επιτρέπει την άμεση αντιστροφή του κλίματος, ενώ η διοίκηση προχώρησε και στις προσθήκες των Πάγκαλου και Πολύζου για να τονώσει ακόμη περισσότερο το ρόστερ. Το αυριανό ματς έρχεται σε μια αήττητη έδρα και η Ίβανα Ζντράβκοβιτς που επιστρέφει ως αντίπαλος στον Αγ. Θεόδωρο δε θα έχει στη διάθεσή της τους Χρήστο και Γιάννη Παπακώστα.

Ήφαιστος – Αετός Καλλιφωνίου

Με ισοπαλία έφυγε από το Μουζάκι ο Ήφαιστος, ο οποίος πάντως, με την εμφάνιση που έκανε, μπορούσε και τη νίκη. Το ματς αυτό ανήκει στο παρελθόν και η ομάδα του Βασίλη Τζέλλου επικεντρώνεται στο ματς με τον Αετό Καλλιφωνίου, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τον μέχρι πρότινος τεχνικό της, Σάκη Καλαμπάκα. Οι Μελανέρυθροι μετρούν την προσθήκη της τελευταίας στιγμής με τον Χρήστο Χαντζάρα, ενώ γνωρίζουν ότι με νίκη θα κάνουν ένα βήμα πιο κοντά προς τα πλέι-οφ ή σίγουρα ένα βήμα πιο μακριά από τα πλέ-άουτ, όσο πλησιάζει η ολοκλήρωση του πρώτου μισού του α’ γύρου. Ο Αετός συμπλήρωσε τρεις σερί ήττες και πλέον καλείται να βγάλει αντίδραση, περισσότερο για να αλλάξει την ψυχολογία του μέσα από ένα καλό αποτέλεσμα ή καλή εμφάνιση. Το θετικό είναι ότι ο Σάκης Καλαμπάκας έχει όλους τους παίχτες στη διάθεσή του, πλην του τραυματία Γιώργου Μαντζιάρα.

Αστέρας Δασοχωρίου – Μαυραϊκή

Η ήττα από το Φύλλο ήρθε και ήταν η πρώτη για τον Αστέρα Δασοχωρίου, ο οποίος όμως έχει καταφέρει να μεταφέρει σε κάθε αντίπαλο ότι είναι μία υπολογίσιμη και δυσκολοκατάβλητη δύναμη. Κάπως έτσι, το ματς με τη Μαυραϊκή έχει, γειτονικό και βαθμολογικό χαρακτήρα, αφού πρόκειται για ντέρμπι κορυφή με δέλεαρ την επιστροφή σε αυτή για τους περυσινούς πρωταθλητές Β1 ΕΠΣΚ. Ενισχύθηκαν με τον Αλέξανδρο Ισούφη, εκτός θα είναι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων οι Παπαστυλιανός, Κλιάρης. Η Μαυραϊκή επανήλθε εντυπωσιακά στις νίκες και θέλει στο Δασοχώρι να ξεφύγει στο βαθμολογικό πίνακα, σε ένα ματς πάντως που έχει λεπτές ισορροπίες και ιδιαιτερότητες, λόγω γειτονικού ενδιαφέροντος και αρκετών ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί και στις δύο πλευρές. Τα «μαντάτα», πάντως, δεν είναι ευχάριστα από το ιατρικό δελτίο, καθώς ο Φουντούνας είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το αυριανό ματς, ενώ ο Παναγιώτης Μπαντής έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς και τίθεται νοκ-άουτ.  Στα θετικά η επιστροφή του Βασίλη Καλλιώρα από τιμωρία.

Θεσσαλικός Ματαράγκας – ΑΟ Φύλλου

Ισόβαθμες και ακριβώς έναν πόντο έξω από τη ζώνη των πλέι-οφ είναι οι δύο ομάδες, η αναμέτρηση των οποίων αναμένεται με υψηλό ανταγωνισμό. Ο Θεσσαλικός υπέστη ήττα στον Άγιο Γεώργιο και θα επιδιώξει σε ένα -ενδεχομένως- πιο δύσκολο ματς να επιστρέψει στις επιτυχίες και να εισέλθει στα πλέι-οφ. Εντός έδρας είναι αήττητος και πλέον μένει να διεκδικήσει διεύρυνση του αήττητου σερί του απέναντι σε ανεβασμένο αντίπαλο. Δεν υπάρχουν απουσίες για τον Μάνθο Ορφανιώτη, πέραν του τερματοφύλακα Κώστα Παπαδημητρίου. Ο ΑΟΦ θα πάει στη Ματαράγκα με ανεβασμένο ηθικό, αφού προέρχεται από την επικράτηση που έδωσε τέρμα στο αήττητο του Αστέρα Δασοχωρίου. Όσο μειώνονται οι απουσίες και τα προβλήματα, τόσο πιο ομοιογενής και ανθεκτική σε δυνατά ματς είναι η ομάδα του Βασίλη Κούκλη που σε αυτή την έξοδο καλείται να «σπάσει» ένα ακόμη αήττητο, αυτή τη φορά της έδρας του Θεσσαλικού και να προσπεράσει στη βαθμολογία. Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο ντέρμπι που όμως οι Μελανόλευκοι θα παραταχθούν πλήρεις.

Αργεντινή Καρδίτσας – Ελπίδα Αγ. Γεωργίου

Επιτακτική είναι η αναζήτηση της πρώτης νίκης για την Αργεντινή, καθώς αυτή αγνοείται στα πρώτα επτά ματς. Μπορεί κόντρα στον Αίαντα Μαραθέας να έγινε μεγαλύτερη προσπάθεια αλλά το τελικό 1-1 άφησε με το παράπονο, από άποψη αποτελέσματος για τους «Αλμπισελέστε» που ξέρουν ότι μπορούν και καλύτερα. Το ματς με την Ελπίδα είναι σημαντικό και έρχεται σε χρονικό διάστημα που η ομάδα του Αγίου Γεωργίου είναι ανεβασμένη από νίκες-«χρυσάφι». Οι «Πράσινοι» αναζητούν τους πρώτους εκτός έδρας βαθμούς και σε αυτή την προσπάθεια μετρούν την επιστροφή του Χρήστου Αντωνίου από  τιμωρία, όπως τιμωρημένος είναι ο Μάριος Κριστόπικ.

Η βαθμολογία:

Θ. Ομάδα Β. Αγ. Ν. Ι. Η. Επίθ. Άμυν. Διάφ.
1. Μαυραϊκή 15 6 5 0 1 24 6 +18
2. Αστέρας Δασοχωρίου 13 6 4 1 1 10 4 +6
3. Άρης Καρδίτσας 12 6 4 0 2 14 9 +5
4. ΑΕ Καρποχωρίου 10 6 3 1 2 10 7 +3
5. Προδρομιακός 10 6 3 1 2 13 12 +1
6. Θεσσαλικός Ματαράγκας 9 6 2 3 1 10 7 +3
7. ΑΟ Φύλλου 9 6 3 0 3 6 6 0
8. Αετός Αγ. Θεοδώρου 8 6 2 2 2 6 8 -2
9. Ήφαιστος 7 6 1 4 1 8 5 +3
10. ΑΕ Μουζακίου 7 6 2 3 1 13 10 +3
11. Άρης Φίλιας 7 6 1 4 1 5 5 0
12. Αίας Μαραθέας 7 6 2 1 3 6 14 -8
13. Ελπίδα Αγ. Γεωργίου 6 6 2 0 4 9 13 -4
14. Αετός Καλλιφωνίου 5 6 1 2 3 8 13 -5
15. Ολυμπιακός Παλαιοκκλησίου 3 6 1 0 5 5 19 -14
16. Αργεντινή Καρδίτσας 2 6 0 2 4 3 12 -9

www.karditsasportiva.gr




Total
0
Shares
Previous Article

Pregame Α’ ΕΠΣΚ: Τα «φώτα» σε Νοσοκομείο, Άγιο Νικόλαο! (7η αγωνιστική)

Next Article

Μαθήματα πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Related Posts

junior tennis Larisa
Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις  juniors  στη Λάρισα  – 23 Απριλίου  έως 2 Μαΐου 2024

Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις  juniors  στη Λάρισα  – 23 Απριλίου  έως 2…