Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ «Ο παρεξηγημένος ήρωας»

theatro karaiskakis pareksigimenos iroas mavrommati 2

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ «Ο παρεξηγημένος ήρωας»

Μία εξαιρετική θεατρική παράσταση με αναφορά στον μέγιστο ήρωα του ’21 Γ. Καραϊσκάκη με εξαιρετική ερμηνεία από αξιόλογους ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου ανάμεσά τους ο καταξιωμένος στο χώρο Κώστας Αρζόγλου που παίχτηκε στο χωριό μας χθές Σάββατο 28 /8/.

theatro karaiskakis pareksigimenos iroas mavrommati 6

Ο συγγραφέας του έργου Γιάννης Κωσταράς απέδωσε στο μέγιστο μέσα πάντα από τη θεατρική ερμηνεία των ηθοποιών το ανθρώπινο αλλά και το πολεμικό προφίλ του Γ. Καραϊσκάκη. Ήταν πραγματικά μία πρωτότυπη παρουσίαση που «προβλημάτισε» τους θεατές.

Τα κοστούμια των ηθοποιών ήταν μία ευαίσθητη όσο και ομαλή μεταπήδηση από το παρελθόν στο σήμερα και στο μέλλον γιατί πραγματικά αυτό το θεατρικό έργο είναι ένα έργο διαχρονικό που πιστεύω, είμαι σίγουρος, ότι θα αφήσει το αποτύπωμά του στο θεατρικό ιστορικό γίγνεσθαι.

theatro karaiskakis pareksigimenos iroas mavrommati 1

Μέσα από αυτό το έργο ο Καραϊσκάκης παρουσιάστηκε χωρίς να γίνει προσπάθεια ωραιοποίησής του αλλά σαν μια εξέχουσα μορφή του αγώνα των Ελλήνων έναντι των Τούρκων αλλά και άλλων ξένων δυνάμεων που λυμαίνονταν την πατρίδα μας. Μία θεατρική παράσταση που για πολλούς και διάφορους λόγους επιβάλλεται να παιχτεί ΚΑΙ στην πόλη της Καρδίτσας.

Στην παράσταση εκτός των πεντακοσίων και άνω θεατών που με ενδιαφέρον παρακολούθησαν την παράσταση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος του Δήμου Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, η πρόεδρος του Δ.Σ. και πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.Α.Π.Ν. του Δήμου κ. Μαρία Καραμπέκου αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου μας όπως η κ. Βιβή Ντούρβα, ο κ. Λάμπρος Γιώτης, η κ. Ολυμπία Διαμαντοπούλου και ο κ. Γ. Παναγόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαυρομματίου κ. Γ. Νάσιος.

theatro karaiskakis pareksigimenos iroas mavrommati 5

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο του Δήμου Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη και την πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ.Α.Π.Ν. του Δήμου μας κ. Μαρία Καραμπέκου για την θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Συλλόγου μας ώστε η θεατρική παράσταση να ενταχθεί στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2021, δίδοντας έτσι τη δυνατότητα να παρουσιαστεί στο χωριό μας καλύπτοντας όλα τα έξοδά της.

Ευχαριστήριες επιστολές απέστειλαν γιατί δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν οι βουλευτές της Ν.Δ. Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα και Γ. Κωτσός όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν.

theatro karaiskakis pareksigimenos iroas mavrommati 4

Ασημίνα Σκόνδρα. «……Αγαπητέ πρόεδρε του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»  κ. Δημήτρη Γιώτη. Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ σε αυτή την τόσο όμορφη θεατρική παράσταση την οποία είχα την ευκαιρία προ ημερών να παρακολουθήσω στο θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης Αθηνών μετά από δική σας παρότρυνση. Για λόγους που μου ήταν αδύνατο να μη συμμετάσχω (παντρεύω την κόρη μου) δεν είναι δυνατόν να παραβρεθώ σε αυτή την παράσταση αφιερωμένη στη ζωή του Γ. Καραϊσκάκη. Σας εύχομαι ολόψυχα να απολαύσετε την ωραία όσο και σημαντική  για όλους μας θεατρική αυτή παράσταση…»

theatro karaiskakis pareksigimenos iroas mavrommati 3

 

Γ.Κωτσός  «…. Αγαπητέ πρόεδρε του Συλλόγου Μαυρομματίου κ. Δημήτρη Γιώτη και λοιπά μέλη του. Με χαρά πήρα την πρόσκλησή σας για να παραστώ στη θεατρική παράσταση του Γιάννη Κωσταρά στο χωριό μας. Δυστυχώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ απόψε εδώ μαζί σας στο Μαυρομμάτι στη γενέτειρά μου. Θα ήθελα όμως κ. πρόεδρε σαν συμπολίτης  και ως βουλευτής του Ν. Καρδίτσας να απευθύνω λίγα λόγια για τον σπουδαίο αρματολό και στρατάρχη της Ελληνικής επανάστασης του ’21 Γεώργιο Καραϊσκάκη. Ο Γ.Καραϊσκάκης γνωστός και ως «ο γιος της Καλογριάς» αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες επαναστάτες του ’21 καθώς η συμβολή του οδήγησε στην ελευθερία των Ελλήνων και στη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου κράτους. Είναι ο δικός μας Εθνικός ήρωας ο οποίος γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι και σημάδεψε με τη ζωή και τη δράση του όλη την περιοχή μας. Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να συγχαρώ για μία ακόμη φορά τον φίλο πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου μας Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ Δημήτριο Γιώτη για την εξαιρετική του πρωτοβουλία να ενταχθεί το θεατρικό έργο στις πολιτιστικές εκδηλώσεις μνήμης για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης στην ιστορική πορεία του Έθνους μας. Τέλος θα ήθελα να εκφράσω την μεγάλη μου εκτίμηση και συγκίνηση, γιατί τέτοιου είδους εκδηλώσεις στέκονται ως άσβεστη δάδα μνήμης στην ιστορική πορεία του Έθνους μας. Καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας και καλή συνέχεια στο πολιτιστικό σας έργο…..»

Για το Δ.Σ.

ο πρόεδρος 

Δ. Γιώτης

 
Total
16
Shares