Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ποιμαντική περιοδεία του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος στην Αρχιερατική Περιφέρεια Βραγκιανών Αχελώου-Θεσσαλίας

Δημήτρης Παπακώστας
 Δημήτρης Παπακώστας

Ποιμαντική περιοδεία του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος στην Αρχιερατική Περιφέρεια Βραγκιανών Αχελώου-Θεσσαλίας

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και ΦαναριοΦερσάλων κκ Τιμόθεος – Για μια ακόμη, πολλοστή, φορά δείχνει έμπρακτα την αγάπη, το ενδιαφέρον και στήριξη του προς τις ορεινές Απομακρυσμένες Ενορίες του Αχελώου Αργιθέας, σε μια συγκυρία δύσκολη, υγειονομικά – ψυχολογικά – πνευματικά, δίνοντας το καλό παράδειγμα που οφείλουν να ακολουθήσουν όλοι οι τοπικοί ηγέτες.

Δίπλα στον δοκιμαζόμενο κόσμο μας, στους ηλικιωμένους, τους ανήμπορους, τα παιδιά, τις γυναίκες που δίνουν αγώνα βιοπάλης σε δύσκολους καιρούς…

Με τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του covid19, αλλά και με θάρρος ότι με την ευλογία του Υψίστου και τα σύγχρονα ιατρικά μέσα (εμβόλια) ο εφιάλτης, η δοκιμασία θα λήξει συντομότατα!
Με πίστη, τόλμη και χωρίς φοβικότητα …

Από την Παρασκευή 9/7 βρίσκεται στο όμορφο Αργύρι Αχελώου-Αργιθέας, στον φιλόξενο ξενώνα της Αλίκης.
Λειτούργησε στα Γρυμπιανά της κοινότητας Βραγκιανών,δίπλα στα καθαρά νερά του Αχελώου ποταμού.
Οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν με χαρά και ζήτησαν την ευλογία του!

Σήμερα Κυριακή 11/7, στον Άγιο Δημήτριο Βραγκιανών τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία μαζί με πάνω από 50 πιστούς ενορίτες.

Η παρουσία του και η ηθική συμπαράσταση τόνωσε την ψυχολογία του κόσμου !

Μέσα από τις συχνές περιοδείες του, τα κηρύγματα του ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος έχει αναπτύξει αδελφικές – πατρικές σχέσεις Αγάπης με τους Ορεινούς Δημότες – Ενορίτες μας.

Το απόγευμα θα τελεστεί ο Εσπερινός και αύριο Δευτέρα 12 Ιουλίου – εορτή του Οσίου Παϊσίου – ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο νεόκτιστο παρεκκλήσι του Οσίου στη συνοικία του δυναμικού Μελάνυδρου της κοινότητας Μαράθου Αχελώου-Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας, μέσα στην σπάνιας ομορφιάς Κοιλάδα Αχελώου ποταμού.

Ο ναός Οσίου Παϊσίου στο Μελάνυδρο είναι ο μοναδικός σε όλη την ορεινή περιοχή της Νότιας Πίνδου και κάθε χρόνο στις 12 Ιουλίου γιορτάζεται με κατάνυξη και λαμπρότητα η ημέρα του σύγχρονου Αγιορείτη Οσίου.

Λίγοι αλλά εκλεκτοί ενορίτες με πίστη και εργατικότητα κατάφεραν το 2018, -όπως οι μέλισσες στο μελίσσι- να συγκεντρώσουν τα υλικά μέσα και να κτίσουν τον όμορφο Ιερό Ναό δίπλα στον κεντρικό δρόμο σε μικρό λόφο με καταπληκτική θέα!
Αξιέπαινη και θεάρεστη η προσφορά τους …..
Ενδεικτικό του δυναμισμού των κατοίκων του Μελανυδρου, του Μαράθου και των Αργιθεατών Θεσσαλών!

Ευχόμαστε ο Όσιος Παΐσιος να φωτίσει τους Τοπικούς Ηγέτες – Περιφέρεια και Δήμο – να ακολουθήσουν το φωτεινό παράδειγμα του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και αύριο να βρίσκονται στο Μελάνυδρο Μαράθου Αχελώου-Αργιθέας (95 χλμ από πόλη Καρδίτσας – 160 χλμ από Λάρισα), κοντά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, τους ενορίτες και Τόπο μας!

Ο Τοπικός Αντιπεριφερειάρχης έχει να επισκεφθεί τα χωριά Αχελώου-Αργιθέας από Αύγουστο 2020 (πριν 11 μήνες) – οι Περιφερειακοί σύμβουλοι επίσης…..

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας δεν έτυχε να περιοδεύσει στα Βραγκιανά Αχελώου, Μάραθο, Καταφύλλι-Γρυμπιανά-Αργύρι …..
Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις του…..
Θα εξαγγείλει τις αναμενόμενες καλές ειδήσεις !!!

Τα ώριμα δίκαια αιτήματα των ορεινών Θεσσαλών για άσφαλτο στα Ρόγκια-Βραγκιανών (μόλις 6 Χλμ χωματόδρομος που ταλαιπωρεί μαθητές και κτηνοτρόφους προς Άγραφα Ευρυτανίας) & Αργύρι έως Γέφυρα Αυλακίου (5 χλμ που θα συνδέσει Θεσσαλία με Αιτωλοακαρνανία) είναι η ώρα να υλοποιηθούν!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας να συνεδριάσει στην έδρα της δημοτικής ενότητας Αχελώου-Αργιθέας/Βραγκιανά για τα επείγοντα τοπικά θέματα…..

• Η χάρις του Οσίου Παϊσίου ας μας ευλογεί όλους!

Χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη !!!

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα - Κώστας Τσιάρας

Συγχαρητήρια του Υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα στην Αναγέννηση για την άνοδό της στη Super League 2

Next Article
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας συμμετέχει στην Agrothessaly (περίπτερο C11 – Τέντα Α) - Συνεργασία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας με το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας - Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας: Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”