«Ποια Ελένη;» στο Πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας στις 28 και 29 Μαΐου


Συνέντευξη τύπου με αφορμή τις παραστάσεις των έργων «Ποια Ελένη;» και «Η κόμισσα της φάμπρικας» που ανεβάζει και το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ – Θεατρική Ομάδα Νίκαιας, παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης και ο σκηνοθέτης Άκυς Μητσιούλης, πλαισιωμένοι από ηθοποιούς των παραστάσεων.

Ο αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «…για πρώτη φορά στα θεατρικά δρώμενα της περιοχής μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα καταφέρνει και ανεβάζει σε διάστημα μιας εβδομάδας δύο θεατρικά έργα! Πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο που επετεύχθη με την διαρκή προσπάθεια και τη συνεχή εργασία όλων των συντελεστών. Το σίγουρο είναι ότι θα διανύσουμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεατρική εβδομάδα. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι μόχθησαν για να επιτύχουν το αποτέλεσμα το οποίο είμαι πεπεισμένος ότι θα απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό στο Πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας στις 28 και 29 Μαΐου με την παράσταση «Ποια Ελένη;» και στις 4 και 5 Ιουνίου με την παράσταση «Η κόμισσα της φάμπρικας». Οι παραστάσεις, όπως και κάθε παράσταση του το Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Κιλελέρ – Θεατρική Ομάδα Νίκαιας, σε μία περίοδο κρίσης όπου ο πολιτισμός πρέπει και οφείλει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο, δίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα ξεκινήσουν στις 21:00».

Ο σκηνοθέτης Άκυς Μητσιούλης χαρακτήρισε το έργο “Ποια Ελένη;“ μία εξωφρενική κωμωδία με έντονα τα στοιχεία παρωδίας όπου ο μύθος του Τρωικού πολέμου ανατρέπεται. Το σπαρταριστό κείμενο διαφοροποιεί εντελώς το μύθο σύμφωνα με τον οποίο ο Πάρις γοήτευσε και έκλεψε την ωραία Ελένη, προκαλώντας τον Τρωικό Πόλεμο. Αναπλάθοντας τα μυθολογικά στοιχεία με τα υλικά της κωμωδίας, οι συγγραφείς συνέθεσαν ένα παιχνίδι για τη σχετικότητα του ωραίου, που επιδρά στην ιστορία τους και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές Ελλήνων και Τρώων. Τελικά, αναρωτήθηκε ο σκηνοθέτης, μήπως ο Τρωικός Πόλεμος ήταν μία κωμωδία;

Οι συντελεστές του έργου είναι:

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Χατζημιχαήλ,
Μουσική επιμέλεια – βοηθός σκηνοθέτη: Πατρούλα Χριστοδούλου,
Επιμέλεια σκηνικού – κοστουμιών: Έλενα Κυράτσα,
Κατασκευή σκηνικού: Γιάννης Χονδρονάσιος,
Μακιγιάζ: Εύη Δανιλούλη,
Χτενίσματα: Λυδία Κυριαζή,
Φωτογραφίες: Βασίλης Πάτσιος (photografik),
Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννης Τσανίδης.

Παίζουν αλφαβητικά οι: Κώστας Καραμούζας, Δημήτρης Κατσαούνης, Λια Κουλίζη – Α-ναστασοπούλου, Χαρούλα Κουτζαηλία, Έλενα Κυράτσα, Βασίλης Μουρμούρας, Κωνσταντίνα Μπέκου, Γιώργος Μπόζαρλης, Σταυρούλα Π. Μπόζαρλη, Γιώργος Νταφούλης, Γεωργία Ράπτη, Αλεξάνδρα Σαμαρά, Εύα Σαρλικιώτη, Ευθύμιος Τίκας, Χριστίνα Τόγκα, Ξένια Τσιγάρα, Άννη Χατζή, Χρύσα Χατζημιχαήλ.


Total
0
Shares
Previous Article

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων

Next Article

9ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών - Παιδικών Χορευτικών

Total
0
Share