Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πέντε εισαγωγικές διαλέξεις για θέματα υγείας και διατροφής*

gnwsi psixiki swmatiki Vasilakos

Πέντε εισαγωγικές διαλέξεις για θέματα υγείας και διατροφής*

Από το Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Υγιεινιστή και Γεωπόνο Σωκράτη Βασιλάκο**

Ο γεωπόνος Σωκράτης Βασιλάκος, που πρόσφατα πήρε το πτυχίο του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, στην προσπάθειά του να μεταφέρει και να μοιραστεί με τους συμπολίτες του αρκετές από τις επί πλέον  γνώσεις σε θέματα υγείας και διατροφής  που απέκτησε με τη λήψη του παραπάνω πτυχίου, θα πραγματοποιήσει πέντε εισαγωγικές διαλέξεις τους προσεχείς μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ), οδός Μεγ. Αλεξάνδρου 34, 1ος όροφος, κάθε Πέμπτη ώρα 6.30 το απόγευμα και η πρώτη διάλεξη θα γίνει στις 9 Νοέμβρη.

Οι διαλέξεις αυτές αποτελούν ένα νέο ξεκίνημα στο δρόμο της υγείας, μέσα από την διατροφή μας, τα συναισθήματα, την σωματική δραστηριότητα, τη σωστή υγιεινή και διαβίωση, τα περιβαλλοντικά θέματα, ακόμη και συναφή κοινωνικά θέματα.  Αναμφισβήτητα η υγεία είναι πάνω απ΄όλα, είναι το πολυτιμότερο αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δυστυχώς όταν κλονίζεται ή εμφανίζονται σοβαρές ασθένειες, τότε αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη αξία της, οπότε προσπαθούμε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε, αλλά τις περισσότερες φορές, ίσως είναι αργά!

Έχει ενδιαφέρον να κατανοήσει ο καθένας μας τη μεγάλη σημασία που έχει η πρόληψη των ασθενειών, η αποκατάσταση της κλονισμένης υγείας μας, καθώς και η θεραπεία των περισσότερων ασθενειών με φυσικά μέσα.

Ο προβληματισμός των ακροατών στα θέματα αυτά είναι σημαντικός.

Οι πέντε διαλέξεις κατά σειρά και ημερομηνία είναι:

1ο θέμα, Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2023 ώρα 6.30 μ.μ. :

ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΙΑΙΤΑ, ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ.

2ο θέμα, Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023 ώρα 6.30 μ.μ.:

ΠΟΣΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ;

3οθέμα, Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2023ώρα 6.30 μ.μ.  :

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΡΩΣΤΑΙΝΕΙ  ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΡΟΩΡΑ;

4ο θέμα, Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2023 ώρα 6.30 μ.μ.:

ΟΙ ΦΥΤΙΚΕΣ Ή ΟΙ ΖΩΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ;

5ο θέμα, Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2023 ώρα 6.30 μ.μ.:

ΔΙΑΤΡΟΦΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΓΕΝΟΜΙΚΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ. 

Αφού  τελειώσουν οι πέντε αυτές διαλέξεις, ο Σ.Β. θα συνεχίσει εβδομαδιαία μαθήματα στο Εντευκτήριο του Αγροκτήματός του με θέματα, ως επί το πλείστο, υγείας και διατροφής και θα απευθύνονται σε όλους τους συμπολίτες που ενδιαφέρονται για την υγεία τους (πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών μέσα από τη διατροφή και φυσικά μέσα) καθώς και σε όλους εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά μπορούν από τώρα να δηλώσουν συμμετοχή: e-mail: sokvasilakos@gmail.com , τηλέφ.: 2441021000, 6976017907 αναφέροντας πλήρη στοιχεία για επικοινωνία. Σε κάθε μάθημα συμμετέχουν το ανώτερο 20 άτομα. Λόγω του περιορισμένου αριθμού, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λεπτομέρειες για τις πέντε διαλέξεις θα ανακοινωθούν σε δύο συνέχειεςστις 7 και 8 Νοέμβρη, μέσα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

*Στο τέλος της κάθε διάλεξης θα διανέμεται δωρεάν ένα από τα δύο εγχειρίδια του Σωκράτη Βασιλάκου με τίτλο: α) ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΟ   β) ΑΛΟΗ η πράσινη υπερδύναμη.

**Ο Σωκράτης Βασιλάκος Ασχολείται επίσης με  την Οικολογία, τη Βοτανολογία, τη Βιολογική Καλλιέργεια. Είναι Ακτιβιστής, Αρθρογράφος και Συγγραφέας. Ασχολείται με θέματα υγείας και διατροφής από το έτος 1993.




Total
0
Shares
Previous Article
domi xorou mousikis Trikala

Ολοκληρώθηκε η επιλογή για την Κοινωνική Δομή Ωδείων & Σχολών Χορού στον Δ. Τρικκαίων

Next Article
Ελεγκτικό Συνέδριο: Τελικά υπάρχουν σοβαρά θεσμικά αντίβαρα!!! - Όταν η ΤΑ μεταλλάσσεται σε ...κομματικό βραχίονα και σε διοίκηση εκ των άνω: η Αποκέντρωση τετέλεσται! - Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας | Νέες κοινοτικές αρχές: Θα δοθούν πόροι και αρμοδιότητες στους Κοινοτάρχες και ΚΣ;

Related Posts

eglimatiki organwsi magnisia 2
Διαβάστε περισσότερα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας  Σε συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος…
Συμβουλές για την αποφυγή περιστατικών κλοπών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων - Συστηματικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ (19.10.2023) - Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε περιοχή του Δήμου Τεμπών - Απέσπασαν από ημεδαπό συνολικά 10000 ευρώ Οδηγίες προς αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών κλοπών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα
Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Σύλληψη τριών ατόμων, κατά περίπτωση, για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθησαν, χθες (27-04-2024) και σήμερα (28-04-2024) το πρωί σε περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας
Dimos Mouzakiou desfa
Διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Μουζακίου σας προσκαλεί στην τελετή παράδοσης και παραλαβής της δωρεάς του ΔΕΣΦΑ προς τους πλημμυροπαθείς

Ο Δήμος Μουζακίου σας προσκαλεί στην τελετή παράδοσης και παραλαβής της δωρεάς του ΔΕΣΦΑ προς τους πλημμυροπαθείς Ο…