Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρέμβαση στον Διάλογο: Αειφορικά έργα στην κοιλάδα Αχελώου ή στασιμότητα;

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Παρέμβαση στον Διάλογο: Αειφορικά έργα στην κοιλάδα Αχελώου ή στασιμότητα;

Στις 12 Αυγούστου στα πάντα δυναμικά και πρωτοπόρα Θεσσαλικά Βραγκιανά, στον οικότοπο της Παναγίας Επισκοπής, μαθαίνουμε ότι θα γίνει Ημερίδα για τη: «Διάσωση της κοιλάδας Αχελώου από το καταστροφικό Υδροηλεκτρικό» στο Καταφύλλι (Αρδανοβο), με υπογραφή τριών καλών πατριωτών Βραγκιανιτών (Συντονιστική – Οργανωτική Επιτροπή).

^Κεντρικό σύνθημα τους : Σώστε την κοιλάδα Αχελώου ποταμού !

•Βαθιά μας πίστη αποτελεί ο σεβασμός στον διάλογο, την αντίθετη άποψη / απολύτως σεβαστή, στον δημοκρατικό αντίλογο.

^ Ως Αιρετός επί 25 συναπτά χρόνια με την εμπιστοσύνη των δημοτών μας στο πρόσωπο μου (Δήμαρχος Αχελώου – δημοτικός σύμβουλος – πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας – μέλος ΔΣ ΤΕΔΚ Καρδίτσας) Νοιώθω την ανάγκη να σημειώσω τα ακόλουθα – παρά να κρατήσω βολική στάση σιωπής.

•• Έμαθα να μιλώ τη γλώσσα αλήθειας, να μην χαϊδεύω αυτιά, να είμαι χρήσιμος και όχι … αρεστός – παρά τις αήθεις επιθέσεις και υπαινιγμούς — με το βλέμμα και έγνοια στο μέλλον της ορεινής πατρίδας, στις επόμενες νεώτερες γενιές, όπως έπραξα για το Υδροηλεκτρικό Αργυρίου 1998 – πυλώνες Τερνα 2008 – Αιολικά Τυμπάνου (πρόεδρος ΔΣ Αργιθέας 2018) κα.

1. Τα έργα ΑΠΕ και ιδίως τα Υδροηλεκτρικά από τον περασμένο αιώνα αποτέλεσαν μοχλούς βιώσιμης ανάπτυξης, εργαλεία προόδου.

•Λίμνη Πλαστήρα – φράγμα Μέγδοβα από Κωνσταντίνο Καραμανλή – ιδέα Νικολάου Πλαστήρα / Φράγματα: Κρεμαστών – Καστρακίου – Στρατού Αιτωλίας .
Φράγμα Αώου – Βίκου στο Μέτσοβο – φράγμα Αλιάκμονα / Αράχθου κα

•• Με την παραγωγή καθαρής Ηλεκτρικής ενέργειας η ΔΕΗ κατάφερε να γίνει εταιρία – υπερδύναμη, πετυχαίνοντας εξηλεκτρισμό σε όλη την Ελλάδα (από δεκαετία 1950).

2. Τα μεγάλα αυτά έργα αδειοδοτούνται – εγκρίνονται από το κεντρικό κράτος με βάση εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.
^ Οι Ποταμοί -όπως ο Αχελώος- ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και όχι στους παρόχθιους ΟΤΑ (Δήμους – Περιφέρειες).
^ Την ενεργειακή πολιτική σχεδιάζει η εκάστοτε Κυβέρνηση με νόμους του Κοινοβουλίου μετά από διαβούλευση τοπικών φορέων και πολιτών.

3. Το λεγόμενο «φράγμα Αυλακίου» στο Καταφύλλι Αργιθέας έχει αρχικά σχεδιαστεί από ΔΕΗ το 1966. Πριν 56 χρόνια. Ήταν γνωστό από παλιότερα ότι η επένδυση αυτή μπορεί να μετουσιωθεί σε έργο, μεταβάλλοντας το ποτάμιο οικοσύστημα σε λιμναίο όπως σε γειτονικές περιοχές, όπου οι δείκτες ανάπτυξης απογειώθηκαν – Λίμνη Πλαστήρα – Μέτσοβο κα .

4. Η περιοχή Αχελώου Αργιθέας Θεσσαλίας βρίσκεται σήμερα υπό ερήμωση δημογραφική και φτωχοποίηση. Μόνοι πόροι για αξιοποίηση και νέες μεγάλες επενδύσεις είναι τα πλούσια νερά –
ο αέρας – το υγιεινό κλίμα.

^ Ήδη το Κράτος έχει ξεκινήσει το φράγμα Συκιάς με τη συναίνεση όλων των πλευρών (Άρτας και Καρδίτσας) και καταβολή νόμιμων αποζημιώσεων στους πληγέντες κατοίκους Πηγών Τετραφυλλίας Άρτας.

^^ Εν ευκαιρία : χρέος της σημερινής κυβέρνησης να τελειώσει το φράγμα – υδροηλεκτρικό Συκιάς, άλλως να αποκαταστήσει το περιβάλλον που έχει πληγωθεί από τα ημιτελή παρατημένα εργοτάξια.

5. Ήδη το ΠΣ Θεσσαλίας και ΔΣ Αργιθέας Ενέκριναν με ευρεία πλειοψηφία την ΜΠΕ του υπόψη έργου .
Είπαν το καταρχήν: ΝΑΙ – δεν έδωσαν «λευκή επιταγή» …
Επίσης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης / Τροφίμων .
Αντίθετα ψήφισαν: Όχι / το ΠΣ Ηπείρου και ΔΣ Γ Καραϊσκάκη Άρτας.

•Οι δημότες Κοινότητας Καταφυλλίου που κτήματα και περιουσίες τους πνίγονται από τη νέα λίμνη τάσσονται υπέρ σε ποσοστό ομοφωνίας, βλέποντας τα οφέλη για τον υπό ερήμωση τόπο τους.
• Πατριώτες συνδημότες από Γρυμπιανά – Νεχώρια – Λαγκαδάκια κοινότητας Βραγκιανών εναντιώνονται, διαμαρτύρονται και παραθέτουν τα σεβαστά επιχειρήματα τους κατά του έργου.

6. Έχουμε τονίσει : το αειφορικό έργο της λιμνοκοιλάδας Αχελώου δεν πρέπει να διχάσει τον κόσμο ούτε να στέψει τους μεν κατά των δε .

^ Όλοι είμαστε υπέρ των συμφερόντων της πατρογονικής γης μας, υπέρ του περιβάλλοντος και του μέλλοντος .

^ Δεν εξαρτάται από τους κατοίκους – που καλώς αγωνίζονται για τις απόψεις τους – η κατασκευή του Έργου αλλά από την πολιτική βούληση και ενεργειακό σχεδιασμό των κυβερνήσεων και Βουλής .

Το αρμόδιο Υπ. Περιβαλλοντος και Ενέργειας θα δώσει τελικό : ΟΚ .

^ Χωρίς διακομματική συναίνεση δύσκολα προωθούνται μεγάλα έργα .

Βλ. Μεσοχώρα – εκτροπή – Συκιά κα

7. Οι Αιρετοί μας που ψηφίστηκαν ως αντιπρόσωποι των χιλιάδων Αργιθεατών, με εκλογικά προγράμματα σαφώς υπέρ έργων ΑΠΕ, έχουν γνώση του φακέλου, των όρων ΜΠΕ και οφείλουν σε συνεργασία με Επενδύτρια Εταιρία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ να ενημερώσουν και τον έσχατο πολίτη – φορέα για τα στοιχεία του έργου :

Α. Ποια έκταση θα κατακλυστεί
Β. Ποια – πόσα σπίτια θα πνιγούν, ποια κτήματα – σταύλοι κλπ
Γ. Ποια σπίτια – κτήματα βρίσκονται σε ζώνη ασφαλείας .
Δ. Εάν υπάρχουν βιώσιμες εναλλακτικές περιορισμού των επιπτώσεων (αναχώματα – τείχη προστασίας – τροποποίηση ύψους κλπ).
Ε. Ποια η τιμή ανά τμ των αποζημιώσεων σε δικαιούχους και αν θα ληφθεί υπόψη ως συγκριτικό στοιχείο η τιμή που όρισαν τα Δικαστήρια για δικαιούχους σε κοινότητα Πηγών Άρτας (φράγμα Συκιάς).

ΣΤ. Αν προβλέπεται χορήγηση έτοιμου σπιτιού σε κατακλυζόμενους ή άλλου είδους αντιπαροχή .

Ζ. Η Δημοτική Αρχή – το ΔΣ Αργιθέας ποιες προτάσεις / Διαπαραταξιακά / έχουν υποβάλλει σε Τερνα και Κράτος για ανταποδοτικά έργα : άμεσα και μακροβραχυπρόθεσμα .

• Κρίνουμε αναγκαία την έκδοση και διανομή ειδικού φυλλαδίου με στοιχεία του υπόψη έργου και πληροφορίες για όλα τα ερωτήματα .

•• Παράλληλα οι Τοπικές Αρχές – Αιρετοί οφείλουν να παρέμβουν στον όμιλο ΔΕΗ για το έργο Συκιάς, ασφαλτόστρωση δρόμου 5 Αδέλφια, εσωτερική επένδυση – φωτισμό – πλέγματα στις 5 οδικές σήραγγες.

•Φίλοι όλοι ! Φιλτάτη η Πατρίδα και η Αλήθεια (όσο κι αν πικραίνει …)

Δημήτρης Παπακώστας 4-8-22




Total
0
Shares
Previous Article
Συναυλία - Αφιέρωμα στην Μικρασιατική μουσική το Σάββατο 6/8 στο Φανάρι Καρδίτσας

Συναυλία - Αφιέρωμα στην Μικρασιατική μουσική το Σάββατο 6/8 στο Φανάρι Καρδίτσας

Next Article
Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπής που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης σε περιοχή του Δήμου Πύλης - Την έπεισαν να βγάλει 20000 ευρώ έξω από το σπίτι

Related Posts

dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2024
Διαβάστε περισσότερα

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς Κατά…