Π. Βράντζα: «Τι τον νοιάζει» τον κ. Μητσοτάκη το μέλλον της χώρας;

 

Η τραγική, κατά την άποψή μου πρόσφατη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, επιβεβαιώνει αυτό που είναι πλέoν γνωστό. Η πραγματική κρίση της χώρας δεν είναι πρωτίστως οικονομική. Η κρίση στην οικονομία, είναι το αποτέλεσμα της βαθιάς κρίσης αρχών και αξιών, αλλά και της έλλειψης ουσιαστικής μόρφωσης και γνώσης.

Η ελαφρότητα με την οποία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απενοχοποιεί την απάθεια και την αδιαφορία για τα τεκτενόμενα και την ιστορική διαδρομή της χώρας και του λαού, μόνο στην περεταίρω απαξίωση μπορεί να συμβάλει.

Ο τρόπος της διακυβέρνησης στη χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια, αυτός που προέβαλε ως πρότυπα, τον υπερκαταναλωτισμο, τον εύκολο πλουτισμό και τον ανταγωνιστικό και life style τρόπο ζωής, είναι αυτός που προκάλεσε την κοινωνική και κατόπιν την οικονομική κατάρρευση.

Άραγε δεν θα έπρεπε, κατά τη γνώμη του κ. Μητσοτάκη να «νοιάζει το 17χρονο» τι έγινε το ’74, το ’65, το ’67, το ’45, το ’40, το 1821, το 1789, τον 5ο π.χ. αιώνα και πολλές άλλες ημερομηνίες και γεγονότα που διαμόρφωσαν τα χαρακτηριστικά και την πορεία ενός έθνους αλλά και του ανθρώπινου είδους συνολικά;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι για να προχωρήσουμε με αξιώσεις προς το μέλλον πρέπει να γνωρίζουμε το παρελθόν. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ποιοι είμαστε και από πού ερχόμαστε. Αλλά είναι ακόμη πιο σημαντικό να εμφυσήσουμε στις επόμενες γενιές τα υψηλά ιδανικά όπως Ελευθερία, Ισότητα, Ειρήνη, Δικαιοσύνη, για τα οποία αγωνίστηκαν και πέθαναν άνθρωποι σαν τον Γρήγορη Λαμπράκη.

Η ιστορία ξεκινάει από την εποχή που υπάρχουν απτά στοιχεία (κυρίως γραπτά) για την ανθρώπινη δραστηριότητα και συνεχίζεται μέχρι το παρόν. Η ημερομηνία γέννησης του καθενός από εμάς (συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μητσοτάκη) αποτελεί την απαρχή της προσωπικής μας «ιστορίας», η οποία μπορεί να είναι σημαντική ή ασήμαντη, ένδοξη ή θλιβερή.

Σε κάποιες λίγες περιπτώσεις ανά τους αιώνες (ακόμη και πριν το 1968), υπήρξαν προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που επηρέασαν την ιστορία συνολικά, άλλοτε θετικά και άλλοτε ολέθρια. Η περίπτωση Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν φαίνεται να είναι μία από αυτές!

Είναι προσβολή λοιπόν για την ίδια την ιστορία αλλά και για τη χώρα να αγνοείς και να απαξιώνεις τα γεγονότα και τους αγώνες ξεχωριστών ανθρώπων και να τους υποτιμάς.

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι απλά θλιβερή, είναι εξόχως επικίνδυνη.

Η Ελληνική κοινωνία πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, οι άνθρωποι που διακατέχονται από ιδανικά και αξίες θα πρέπει να ενεργοποιηθούν. Πρέπει να συνεχίσουμε αφήνοντας πίσω τζάκια, φατρίες και επικίνδυνους ανθρώπους, οι οποίοι προβάλλονται ως «άριστοι» και προσδοκούν μάλιστα, να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους.

Βράντζα Παναγιώτα

Βουλευτής Ν. Καρδίτσας – ΣΥΡΙΖΑTotal
0
Shares