Π. Βράντζα: Οι «ελληνοποιήσεις» δεν αφορούν μόνο τους παραγωγούς κύριοι της ΠΟΚΚ

 

Οι «ελληνοποιήσεις» δεν αφορούν μόνο τους παραγωγούς κύριοι της ΠΟΚΚ

Είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα η «παρ-ερμηνεία» της Ομοσπονδίας των Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) πρόσφατης πρότασής μου, για το πρόβειο γάλα και τη φέτα.

Τα αυθαίρετα συμπεράσματα, η συρραφή φράσεων και η αναγωγή στα του κρέατος, απλά προσπαθεί ανεπιτυχώς, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τη σθεναρή δηλαδή αντίδραση της ΠΟΚΚ, στην αναγραφή της χώρας προέλευσης του κρέατος στην απόδειξη της ταμειακής μηχανής του κρεοπωλείου.

Έχω ξαναπεί την άποψή μου ότι οι κρεοπώλες δίνουν ένα λάθος αγώνα προς μια λάθος κατεύθυνση. Αντιλαμβάνομαι το μεγάλο βαθμό εξάρτησης τους από το ολιγοπώλιο των εισαγωγέων κρέατος, λόγω των χαρακτηριστικών και του μεγέθους της ελληνικής παραγωγής.

Όλες όμως εκείνες οι πρακτικές που οδηγούν στην οικονομική ασφυξία του Έλληνα κτηνοτρόφου, νομοτελειακά θα επηρεάσουν αρνητικά και τους επόμενους κρίκους της αλυσίδας.

Χωρίς Έλληνα κτηνοτρόφο, σύντομα θα εκλείψει και ο Έλληνας κρεοπώλης, όπως και ο μικρός Έλληνας τυροκόμος.

Το έχω πει σε όλους τους τόνους και επιμένω, είναι προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων η προστασία της Ελληνικής παραγωγής. Όπως είναι ύψιστη υποχρέωση της πολιτείας και η προστασία του καταναλωτή με κάθε μέσο.

Η πλήρης και αυστηρή εφαρμογή του νόμου 4492/2017, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη ΚΥΑ για τα «Μέτρα ελέγχου της αγοράς του γάλακτος», η αναγκαία αναδιάρθρωση, αναβάθμιση και ενοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και η αυστηροποίηση του κυρωτικού κώδικα γενικότερα, θα καταστήσει δυνατή την αναχαίτιση της γενικευμένης δράσης των υπαρκτών και γνωστών «καρτέλ» του γάλακτος και του κρέατος.

Επειδή λοιπόν είμαστε μια μικρή χώρα όπου λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και επιπλέον όλοι ξέρουμε το περιβάλλον και τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε κλάδο, είναι τουλάχιστον άκομψη η προσπάθειά να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Total
0
Shares
Previous Article

Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»: Περαιτέρω αύξηση κατά 250 εκατ. ευρώ για έργα Ύδρευσης & Αποχέτευσης

Next Article

137 Χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία - Μήνυμα του Προέδρου της Πανθεσσαλικής Στέγης Στέφανου Κούτρα


Total
0
Share