Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ουσιαστική συνάντηση της Βουλευτή κ. Σκόνδρα με τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο

Ουσιαστική συνάντηση της Βουλευτή κ. Σκόνδρα με τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο

Ουσιαστική συνάντηση της Βουλευτή κ. Σκόνδρα με τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο

Συνάντηση με το νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο, είχε η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα

Αφού τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, είχαν οι δύο τους μια ουσιαστική συζήτηση, για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Η κα Σκόνδρα, εξήρε το έργο της Αστυνομίας τονίζοντας, ότι τα δύο τελευταία χρόνια, οι γυναίκες και άνδρες αστυνομικοί, έχουν επιφορτιστεί με επιπλέον υποχρεώσεις και καθήκοντα και έχουν ενεργό και ουσιαστικό ρόλο, σε όλες τις κρίσεις, με αποκορύφωμα την πανδημία.

Έθεσε στον Υπουργό, τα ζητήματα που αφορούν την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό, τον εξοπλισμό, το στόλο οχημάτων και τις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Έθεσε επίσης ζητήματα κλαδικά των αστυνομικών, όπως κατά καιρούς της έχουν γίνει γνωστά, από τους εκπροσώπους τους και ζήτησε τη συμβολή του, ώστε να διευθετηθούν και να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Ο Υπουργός, άκουσε με προσοχή τα λεγόμενα της Βουλευτή και αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση, μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας που προτίθεται να προωθήσει, τονίζοντας, ότι μέσα από κει θα επιλυθούν πολλά ζητήματα, που αφορούν τόσο τη Διεύθυνση Καρδίτσας, όσο και γενικότερα την ΕΛ.ΑΣ.

Συμφώνησε ότι η προηγούμενη χρονική περίοδος ήταν ιδιόρρυθμη, κυρίως εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων, για τους αστυνομικούς, αλλά και για όλους τους πολίτες.

Έδωσε επίσης βαρύτητα, στην ψηφιοποίηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με στόχο αφενός την  βελτίωση της αποτελεσματικότητας της αστυνομίας και αφετέρου την απαλλαγή της, από μια σειρά γραφειοκρατικών υποχρεώσεων, που επιφορτίζουν και αποσπούν τους αστυνομικούς, από την αποστολή τους, που δεν είναι άλλη από την πάταξη της εγκληματικότητας και την τήρηση του νόμου και της τάξης.

Μια σειρά λοιπόν, από υπηρεσίες που προσφέρονται από τα αστυνομικά Τμήματα, θα μπορούν να γίνονται ψηφιακά, όπως ήδη έγινε με τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής.

Τέλος, ο Υπουργός, συνεχάρη την κα Σκόνδρα, για το ενδιαφέρον που δείχνει, για τα ζητήματα ασφάλειας των πολιτών και κλαδικά θέματα των αστυνομικών και της συνέστησε, να συνεχίσει αυτή τη στέρεη συνεργασία με την Αστυνομία , τόσο η ίδια, με το θεσμικό ρόλο της Βουλευτή, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Φορείς.  Διότι, μας ενώνει όλους ένας κοινός στόχος, που είναι η ασφάλεια, η ηρεμία και η κοινωνική συνοχή. Στη Νέα Δημοκρατία, άλλωστε, πιστεύουμε ότι όταν οι πολίτες νιώθουν ασφαλείς, είναι πραγματικά ελεύθεροι, και τότε προοδεύουν και ευημερούν.

Η κ Σκόνδρα, ευχαρίστησε τον Υπουργό και ανανέωσαν το ραντεβού τους, με σκοπό τη συνέχεια της καλής συνεργασίας τους.




Total
0
Shares
Previous Article
Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Next Article
ΕΛΜΕ Καρδίτσας

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 23/9 στον αύλειο χώρο του Εσπερινού Σχολείου Καρδίτσας