Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ως Καθηγητής στις Σχολές Αστυνομίας ο π. Νικόλαος Δαλαγιώργος

Ως Καθηγητής στις Σχολές Αστυνομίας ο π. Νικόλαος Δαλαγιώργος

 

Περιοδεία στις Αστυνομικές Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε ο Συνεργάτης της Θρησκευτικής Αστυνομίας π. Νικόλαος Δαλαγιώργος, ο οποίος εντάχθηκε στο πρόγραμμα σπουδών και εγκρίθηκαν διαλέξεις από το Τμήμα Σπουδών του Αρχηγείου σε όλες τις Αστυνομικές Ακαδημίες της Ελληνικής Αστυνομίας, περιοδεύοντας από το Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου έως τις Σχολές Διδυμοτείχου και Κομοτηνής.

Η τρίωρες διαλέξεις είχαν θέμα: «Η Σύλληψη του Χριστού ως πρότυπο βελτίωσης στις συνθήκες κράτησης» η οποία κρίθηκε πολύ ενδιαφέρουσα να την παρακολουθήσουν και οι Δόκιμοι στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Η Σύλληψη και η δίκη του Χριστού έγινε κατά παράβαση πολλών άρθρων της Δικονομίας του Εβραϊκού και του Ρωμαϊκού Δίκαιου, κάτι που πρέπει όλους μας να μας διδάξει προς αποφυγή παρόμοιων περιπτώσεων.

Ο Αστυνομικός είναι πάντοτε θεματοφύλακας, έχοντας ως βάση ότι υπηρετεί τον άνθρωπο ως Εικόνα του Χριστού, αλλά και κατά την σύλληψη ενός ατόμου, να προσβλέπει στο πρόσωπο του κατηγορουμένου, τον Χριστό, αποφεύγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλες αυτές τις παράνομες ενέργειες που τελέστηκαν εις βάρος του Χριστού, ενεργώντας πάντοτε με σύνεση, με συμπεριφορά και ενέργειες που δεν βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος ως εικόνα του Χριστού.»

Θέτοντας λοιπόν ως βάση ότι δεν είναι μόνο «η οδός, η αλήθεια», αλλά και «η ζωή», βρίσκει εφαρμογή στην επαγγελματική επάρκεια, την ηθική πληρότητα και τις αρετές, οι οποίες κοσμούν την προσωπικότητα του Έλληνα Αστυνομικού, ο οποίος σέβεται την αξία του ανθρώπου, μεριμνά για την προστασία των δικαιωμάτων του ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου, εφαρμόζει το νόμο με κοινωνική ευαισθησία και ουδέποτε υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια της διακριτικής ευχέρειας, δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας, γιατί στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου βλέπει την Εικόνα του Χριστού.»




Total
0
Shares
Previous Article
melisokomia

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης μελισσοκομίας στην Καρδίτσα

Next Article
symfoniki orchestra neon trikalon

Τρίκαλα: Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων με κλασσικά αλλά και rock κομμάτια

Related Posts