Ομιλία Κων/νου Μαράβα στην 11η Γιορτή Κρεμμυδιού στο Παλαιομονάστηρο

 

Η 11η Γιορτή Κρεμμυδιού στο Παλαιομονάστηρο από τον Σύλλογο Γυναικών Παλαιομοναστήρου

Παρουσία του Δημάρχου Πύλης Κων/νου Μαράβα

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η 11η «Γιορτή Κρεμμυδιού» στο γήπεδο Παλαιομοναστήρου που οργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Παλαιομοναστήρου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, ανέφερε τα εξής.

Αισθάνομαι όμορφα γιατί βρίσκομαι εδώ στην 11η Γιορτή Κρεμμυδιού, μια γιορτή που έγινε θεσμός και θα πάει μακριά. Γιατί καλά οργανωμένες και πετυχημένες εκδηλώσεις όπως δική σας, βοηθούν στην συντήρηση και ενίσχυση του συλλογικού πνεύματος,

Γιατί βοηθούν στην προβολή της πλούσιας πολιτιστικής μας παράδοσης που αποτελεί για τον τόπο μας ένα μοναδικό θησαυρό.

Μπράβο σας γιατί μέσα στην κρίση μέσα στο γκρίζο της Χώρας μας, βρίσκετε την ψυχική δύναμη να οργανώνετε τέτοιες εκδηλώσεις.  Η χορωδία των Γυναικών Παλαιομοναστήρου, κ. Πρόεδρος και η παρουσία της σε κάθε γωνιά του Δήμου μας τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά έχει αφήσει το στίγμα της.

Φίλες και φίλοι, σήμερα όπου και αν ρίξω το βλέμμα μου βλέπω ένα οικείο πρόσωπο ένα δικό μου άνθρωπο. Όλοι είτε το θέλουμε είτε όχι είμαστε μια ψηφίδα του ψηφιδωτού που το λένε Δήμο Πύλης.

Επιτρέψτε μου δεν μπορώ να ξεφύγω τον πειρασμό συνέχισε ο κ. Μαράβας, πριν τέσσερα χρόνια που ανέλαβα την Διοίκηση του Δήμου Πύλης, χάρη και στην δική σας ψήφο προτίμησης. Εγώ και δημοτική μου ομάδα με σύνθημα «ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Αυτό το τηρήσαμε ευλαβικά. Μαζί βαδίσαμε πλάι-πλάι τον δρόμο προς την Ιθάκη.

Μαζί στις χαρές μαζί στις δυσκολίες.

Προγραμματίσαμε δημιουργήσαμε και όταν χρειάστηκε συμβιβαστήκαμε.

Απομένουν δέκα μήνες για να ολοκληρώσει η Δημοτική Αρχή την θητεία της.

Σε αυτήν την πορεία παρά τις δυσκολίες συνεργάστηκα μαζί σας, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παλαιομοναστήρου τον Θωμά τον Μπουντζιώλη με τους Αντιδημάρχους και το Δημοτικό Συμβούλιο με τον καλλίτερο τρόπο για να κάνουμε ότι μπορούμε παραπάνω.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Γιατί την καθημερινότητα για την καθαριότητα για τον φωτισμό για την παροχή υγιεινού νερού, συντήρηση Σχολείων κοινόχρηστων χώρων.

Αυτά είναι στην πρώτη γραμμή και καθημερινός μας στόχος.

Αυτήν την ώρα που μιλάμε είναι σε εξέλιξη και κατασκευάζεται η παράκαμψη Πύλης Παλαιομοναστήρου, μέσω της Εθνική Οδού Τρικάλων Άρτας.

Βέβαια με την επίβλεψη της Περιφέρειας και την συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη μας του Χρήστου Μιχαλάκη.

Η Λιμνοδεξαμενή έχει πάρει τον δρόμο της και τα οφέλη της θα είναι μεγάλα (άρδευση των αγροκτημάτων με σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο και για λόγους τουριστικούς.

Ήδη έχουμε κάνει πλακοστρώσεις σε πεζοδρόμια του Χωριού. Σκοπός μας η πετρόστρωση και άλλων δρόμων, η αναμόρφωση της Κεντρικής πλατείας, έτσι ώστε το Μπελέτσι να έχει την δική του ταυτότητα.

Προωθούμε με συγκεκριμένη χρηματοδότηση την συντήρηση των αγροτικών δρόμων.

Έχουμε προγραμματισμένες δράσεις και θα ξεκινήσουν άμεσα, εσωτερική Οδοποιία όπου χρειάζεται.

Υποβάλλαμε πρόταση στο νέο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, θα το παλέψουμε θα το διεκδικήσουμε  να είστε σίγουροι θα το πάρουμε.

Ο Δήμος Πύλης μετά τον «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» και «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» μπαίνουμε σιγά -σιγά στον καινούργιο Νόμο του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ».

Και αυτήν την εποχή θα βαδίσουμε μαζί, θα είμαι στο πλευρό σας.

Είμαι σίγουρο ότι και εσείς θα είστε στο πλευρό μου.

IMG 0617

IMG 0616

IMG 0614

IMG 0613

IMG 0618
Total
0
Shares