Ολυμπιακοί Αγώνες: Συμπληρώθηκε η 12άδα του τουρνουά μπάσκετ στο Τόκιο

balvin1

Η Τσεχία έγινε η τελευταία ομάδα που τσέκαρε το εισιτήριο για το ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο. Δείτε πώς στελεχώθηκαν οι 3 όμιλοι και ποιο είναι το σύστημα διεξαγωγής.

Η εθνική ομάδα λύγισε στον τελικό της Βικτόρια, ηττήθηκε από την Τσεχία που στους Ολυμπιακούς Αγώνες και επιστρέφει στη βάση της με την ελπίδα ότι στις διοργανώσεις που ακολουθούν (EuroBasket 2022, Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, Ολυμπιακοί Αγώνες 2024) θα έχει περισσότερη τύχη και λιγότερους τραυματισμούς.

Η Τσεχία του Σατοράνσκι και του Βέσελι θα συμμετάσχει στο Group A, θα αντιμετωπίσει το Ιράν, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, με στόχο μία νίκη για την τρίτη ή δύο νίκες για τη δεύτερη θέση. Στο Group B θα συμμετάσχουν οι Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία, Νιγηρία, ενώ στο Group C θα παίξουν οι Αργεντινή, Ιαπωνία, Ισπανία, Σλοβενία.

Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν αυτόματα στους προημιτελικούς, μαζί με τους δύο καλύτερους τρίτους.

Πριν από τα προημιτελικά, θα γίνει κλήρωση για να προκύψουν τα τέσσερα ζευγάρια. Οι 8 ομάδες θα χωριστούν σε δύο group δυναμικότητας σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους στην πρώτη φάση, με τέσσερις να πηγαίνουν στους ισχυρούς και τέσσερις στους αδύναμους. Η κατάταξή τους θα κριθεί από το ρεκόρ, από τη διαφορά πόντων σε περίπτωση ισοβαθμίας και από τους πόντους της επίθεσης σε περίπτωση που χρειαστεί και τρίτο κριτήριο.

Το ολυμπιακό τουρνουά θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου, οι προημιτελικοί θα γίνουν στις 3 Αυγούστου, οι ημιτελικοί στις 5 του μήνα και οι τελικοί στις 7. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Σαϊτάμα Σούπερ Αρένα.
Total
44
Shares