Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Τρικάλων με νέο έργο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

mixalakis agorastos ieros naos trikala

Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Τρικάλων με νέο έργο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

  Νέο έργο για την ολοκλήρωση της  αποκατάστασης του Ι.Ν.  Προφήτη Ηλία Τρικάλων και την αισθητική ανάπλαση του  περιβάλλοντος χώρου ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, που χρηματοδοτείται με 100.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

 «Σε συνεργασία με τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας  υπηρεσίες ξεκινά ένα νέο έργο με το οποίο ολοκληρώνουμε τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του ιστορικού ναού του Προφήτη Ηλία στην πόλη των  Τρικάλων  και του εξωτερικού του χώρου. Τα μνημεία προστατεύονται μόνο όταν αποδίδονται στην κοινωνία. Με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική, αναδεικνύουμε την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Θεσσαλίας που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας και κομβικό σημείο της ιστορικής μας συνέχειας»  δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

  Τα υπό εξέλιξη έργα περιλαμβάνουν: κατασκευή νέων αρμολογημάτων, ενίσχυση της λιθοδομής με ενέματα, τοποθέτηση ελκυστήρων από ανοξείδωτο χάλυβα στη στάθμη της γενέσεως των τόξων, ανακατασκευή των κλιμάκων στις εισόδους του ναού. Στον εξωτερικό χώρο προβλέπονται: αναδιαμόρφωση των επιπέδων του περιβάλλοντος χώρου, επιστρώσεις  με χοντρόπλακες ορθογωνισμένες και ακανόνιστες και  διαμόρφωση υπαίθριων  πέτρινων καθιστικών.
Total
0
Shares