Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι Βραγκιανίτες- Ρογκιώτες στα…κάγκελα – τηλεσίγραφο σε Περιφ.Αρχή Θεσσαλίας : Εδώ και Τώρα άσφαλτο στον κεντρικό σχολικό δρόμο !

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Οι Βραγκιανίτες- Ρογκιώτες στα…κάγκελα – τηλεσίγραφο σε Περιφ.Αρχή Θεσσαλίας : Εδώ και Τώρα άσφαλτο στον κεντρικό σχολικό δρόμο !

Μετά από πολύμηνη σιωπή και αδράνεια η Δημοτική Αρχή Αργιθέας κινητοποιήθηκε σήμερα 29-12-21, έστω και στο γέρμα του έτους που μας αποχαιρετά , με επικεφαλής – όπως μαθαίνουμε- τον ίδιο τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους κοινοτικούς αιρετούς ,τους γονείς κ μαθητές ,περπάτησαν τα εξι(6) χιλιόμετρα άβατου χωματόδρομου μόλις 6 χλμ που συνδέει τα Θεσσαλικά Βραγκιανά με τα Ευρυτανικά Άγραφα. Μαζί με τον Δήμαρχο Αγράφων μίλησαν στο κανάλι ΟPEN , για τη δεινή θέση που βρίσκονται οι μαθητές ,οι γονείς,οι κτηνοτρόφοι ,οι ηλικιωμένοι που θέλουν να επισκεφθούν ιατρεία κ τράπεζα σε Ραπτόπουλο – Γρανίτσα, καθότι το Ιατρείο Βραγκιανών κλειστό,χωρίς γιατρό από Οκτώβριο 21…

• Ως γνωστόν ,από το 2012 ( πέρασαν 9 χρόνια )υπάρχει ρητή δέσμευση περιφερ.αρχής για την κατά προτεραιότητα ασφαλτόστρωση δρόμου αυτού.( κανάλι Βουλής – δήλωση τότε Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου ).
Επι θητείας του ολοκληρώθηκε η μελέτη κ τα περιβαλλοντικά .

•• Οκτώβριο 2017 είχαμε συνάντηση στην Λάρισα με τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό με αίτημα τη χρηματοδότηση – δημοπράτηση του έργου .

••• Δεκέμβριο 2018 το ΔΣ Αργιθέας σε συνεργασία με ΠΣ Θεσσαλίας προχώρησαν στην ολοκλήρωση κ έγκριση των περιβαλλοντικών ( επι προεδρίας Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους και Δημήτρη Παπακώστα – με συνδρομή του πατριώτη Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Χρήστου Στ. Καλομπάτσιου).

* Έκτοτε ,η νέα δημοτική αρχή άφησε τον χρόνο να κυλάει .
Τίθενται τα ερωτήματα από την κοινή γνώμη :
1. Πότε πήγαν και πόσες φορές ,στον περιφερειάρχη για το αίτημα επι 28 μήνες?
2. Ποια έγγραφα έχει στείλει στη Λάρισα,τους Βουλευτές και τον Υπουργό Υποδομών, στα κόμματα ?
3. Πόσα ψηφίσματα ή υπομνήματα από το ΔΣ κ ΚΣ Βραγκιανών για το θέμα ?
4. Πόσες προσκλήσεις ή διαμαρτυρίες προς τον αρμόδιο Περιφερειάρχη και ποιά η στάση και τοποθέτηση του ( δεν υπάρχουν χρήματα ? Δεν είναι έτοιμος ο φάκελος ? Ποια η δικαιολογία ,όταν στο νομό Λάρισας ρέουν άφθονες πιστώσεις ?).
Πότε τελικά θα ανεβεί στα Θεσσαλικά Βραγκιανά ο κ.Αγοραστός ?
Ποια η θέση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην αρνητική πολιτική του ?

5. Επ ευκαιρία ,πόσες φορές ενόχλησε την Δνση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας ,η παρούσα Δημοτική Αρχή ,για τον φάκελο του άλλου επείγοντος έργου της ασφαλτόστρωσης από Αργύρι έως Όρια Αιτωλίας(5 μόλις χλμ)?
Αληθεύει ότι ενώ έχουν ολοκληρωθεί τα περιβαλλοντικά ,καθυστερούν ( επι τούτου ) την επικαιροποίηση του προϋπολογισμού του έργου ?
Ασχολείται κανένας Αντιδήμαρχος με το πρόβλημα ?

Καλά τα εντυπωσιακά σώου , προσωπικά τα επικροτώ ,χρειάζονται για την προβολή και ενεργοποίηση όλων ,όμως πρέπει να έχουν και στόχο ,ορατό και επιτεύξιμο!
Με θάρρος και τόλμη να στρέφονται στον πραγματικό υπεύθυνο της εγκατάλειψης ενός δημογραφικά ενεργού Τόπου στην…μεθόριο της ισχυρής Θεσσαλίας …
Μόνο ο νομός Καρδίτσας ,η Αργιθέα έχει ακόμη χωματόδρομους σε διαπεριφερειακής σημασίας κεντρικούς δρόμους ……στίγμα για αξιωματούχους !…

Με ενότητα οι κάτοικοι απαιτούν : Εδώ κ Τώρα Άσφαλτο – δέσμευση Περιφερειάρχη με ορισμένο κ σαφές χρονοδιάγραμμα !

Σημείωση : Ποιες οι διαμαρτυρίες για νέο γιατρό στα Βραγκιανά ? Πόσες παραστάσεις σε Διοικητή 5ης ΥΠΕ και Υπ Υγείας ?
Ασχολείται το ΔΣ , οι αρμόδιοι τοπικοί αιρετοί – κίνητρα προτίθενται να δώσουν στους γιατρούς ,όπως έπραξε το ΔΣ του γειτονικού Δήμου Αγράφων πρόσφατα ?

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
aiolika kinisi politon

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ: Κατατέθηκαν στη ΡΑΕ ενδικοφανείς προσφυγές για "Αλογοβρύση" και "Βουλγάρα"

Next Article
Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου – Καταγράφηκαν 266 θετικά κρούσματα covid-19

Related Posts