Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ επισκεφθηκε τη Βόρεια Ελλάδα

Karaiskakis ekdromi 2

Στα πλαίσια των  κοινωνικών και πολιτιστικών του δράσεων ο Σύλλογός μας  την  Κυριακή 4 Αυγούστου διοργάνωσε  προσκυνηματική εκδρομή στην Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα  με την συμμετοχή 50 εκδρομέων  και με αναχώρηση από την πλατεία του χωριού μας στις 6 π.μ. επισκέφτηκε κατά σειρά τα εξής προσκυνήματα . Πρώτα την  μοναδική στον Ελλαδικό χώρο  Ιερά Μονή του Οσίου Εφραίμ  του Σύρου η οποία βρίσκεται κοντά στο χωριό Κονταριώτισσα της Κατερίνης μόλις  σαρανταπέντε λεπτά της  ώρας από την Εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης .Εκεί πολλοί  προσκυνητές παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία από την γυναικεία αδελφότητα και μετάλαβαν.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε για προσκύνημα στη Σουρωτή Χαλκιδικής την Ι. Μ. του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου εκεί βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου πνευματικός καθοδηγητής της γυναικείας  αδελφότητας .

Στο τέλος της εκδρομής επισκεφθήκαμε τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη  όπου είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τις κατακόμβες κάτω από τον Ναό και το σημείο όπου μαρτύρησε ο Άγιος  Δημήτριος.

Στην ξενάγηση είχαμε κοντά μας την αξιόλογη δημοσιογράφο από την Θεσσαλονίκη φίλη του ιστορικού χωριού μας κ. Μάγδα Μυστικού –Καραγιαννιώτου την οποία δημόσια ευχαριστούμε για την υποδοχή υπομονή και ξενάγηση στον χώρο.

Η επιστροφή στο χωριό μας με γεμάτες τις πνευματικές μας <<μπαταρίες>>  έγινε αργά το βράδυ .

Τέλος να ευχαριστήσω εκ μέρους του Συλλόγου μας όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή εκδρομή καθώς και αυτούς που εξεδήλωσαν την επιθυμία  να συμμετάσχουν αλλά δεν μπόρεσαν λόγω γρήγορης κάλυψης των θέσεων του λεωφορείου .




Total
0
Shares
Previous Article
anka leader

Εκδήλωση ενημέρωσης για το LEADER στο Δήμο Αργιθέας

Next Article
facebook instagram

Instagram και WhatsApp αλλάζουν όνομα: Τι αποφάσισε το Facebook

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike