Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο γερμανός βουλευτής κ. Frank Schwabe επισκέφθηκε τον Δήμο Τρικκαίων

GERMANOS1Η προσφορά συνδρομής σε δύσκολες στιγμές, είναι μια από τις πλευρές των αδελφοποιήσεων που προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων. Και η αδελφοποίηση με τον γερμανικό Δήμο Castrop – Rauxel βρίσκεται σε ακριβώς αυτό το στάδιο: με δεδομένες τα συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και τη διαφορετική αντίληψη για αυτές που εκφράζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανίας (SPD), ο τοπικός βουλευτής στην περιοχή του Castrop – Rauxel κ. Frank Schwabe επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2015 τον Δήμο Τρικκαίων.

Ανήμερα της 41ης επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας, ο Γερμανός πολιτικός έφερε μήνυμα ουσιαστικής συμπαράστασης. Συναντώμενος με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, αρχικώς συζήτησαν τα της γενικής κατάστασης στη χώρα μας, παρόντων και των αντιδημάρχων κ.κ. Χρυσάνθης Γάλλου Δαλκαφούκη, Βασιλένας Μητσιάδη, Χρήστου Αναστασίου, Χρυσόστομου Κυρίτση.

GERMANOS3Ο κ. Schwabe, ενημερωμένος – και σαφώς στη «γραμμή» που χαράσσει και ακολουθεί το κόμμα του στη Γερμανία -, αναφορικά με την ελληνική κρίση, αναφέρθηκε σε αυτές τις πολιτικές. Ακολούθως, όμως, με την ιδιότητά του και του μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Bundestag (της γερμανικής Βουλής), έγινε πιο ουσιαστικός.

Συζήτησε με τον κ. Παπαστεργίου τις πιθανότητες συνδρομής, υλικής και ουσιαστικής, στον Δήμο Τρικκαίων. Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Παπαστεργίου τον συνόδευσε σε επίσκεψη στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας (δίπλα από το νοσοκομείο Τρικάλων, στο οποίο επί τη ευκαιρία ατύπως ξεναγήθηκε ο κ. Schwabe) και σε μια εκ των δομών αυτών, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ο Γερμανός βουλευτής – με παρόντα και τον τρικαλινό γιατρό διαμένοντα στη γερμανική πόλη, κ. Κώστα Μπούλμπο – άκουσε από τον τρικαλινό Δήμαρχο τον τρόπο λειτουργίας των δομών αυτών, τις υπάρχουσες ανάγκες, τις διαδικασίες για τους ωφελούμενους, ενώ ενημερώθηκε, τόσο για τις πέντε δράσεις των Δομών, όσο και για το πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας που υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων για ολόκληρο τον νομό Τρικάλων. Σημειώνεται ότι ο κ. Schwabe στο νοσοκομείο ενδιαφέρθηκε κυρίως για πιθανά προγράμμα συνδρομής και παροχής υπηρεσιών υγείας σε ανασφάλιστους ή/και σε τέκνα ανασφάλιστων.

GERMANOS4Ο κ. Παπαστεργίου ανέλυσε στη συζήτηση όλα τα υφιστάμενα δεδομένα. Κυρίως, όμως, αναφέρθηκε στο τι μέλει γενέσθαι. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την πρόσκληση του Γερμανού βουλευτή, να αποστείλει ο Δήμος Τρικκαίων έναν κατάλογο αναγκών, ο κ. Παπαστεργίου ιεράρχησε την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, καθώς και ειδικότερα παρεμφερή ζητήματα. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων – ο εκ των δύο, μαζί με τον ομόλογό του της Θεσσαλονίκης, κ. Γ. Μπουτάρη, τους οποίους επισκέφθηκε ο Γερμανός βουλευτής – έθεσε ως κυρίαρχο το ζήτημα της συνεργασίας σε επίπεδο αδελφοποιημένων πόλεων. Υπενθύμισε την προ μηνών επίσκεψη του Γερμανού Δημάρχου κ. Johannes Beisenherz, στην οποία επισημοποιήθηκε η επικείμενη έναρξη διαδικασιών αδελφοποίησης του Δήμου Τρικκαίων με τον τουρκικό Δήμο Zonguldak, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τριπλό σύμφωνο αυτοδιοικητικής συνεργασίας. Μιας συνεργασίας που, με μελετημένα και προσεκτικά βήματα, μπορεί να αποδώσει οφέλη στους κατοίκους των τριών Δήμων.

Δήμος Τρικκαίων
Γραφείο Τύπου

GERMANOS2
Total
0
Shares
Previous Article

Ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου "Οι Γόμφοι"

Next Article

Συνελήφθησαν 39χρονος και 37χρονος με ναρκωτικά στα Τρίκαλα

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”