Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο ανεκδιήγητος κ. Φίλης – Διαλύουν τα πάντα

Του Ορέστη Ψαχούλα
Εντεταλμένου Συμβούλου Περιφέρειας Θεσσαλίας
στους τομείς Απασχόλησης & Εμπορίου

Άλλη μια ακατανόητη και αλλοπρόσαλλη απόφαση πρόσθεσε στο «πλούσιο» έργο του ο υπουργός Νίκος Φίλης, ο οποίος ως φαίνεται δεν έχει καμία σχέση με το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων, γιατί όσον αφορά την παιδεία είναι τουλάχιστον ακατάλληλος, ενώ για το δεύτερο σκέλος ηχεί κάπως παράταιρα η ιδιότητα του άθεου, που επικαλείται, όπως και ο αρχηγός του κ. Τσίπρας.

Μετά λοιπόν τη συγχώνευση των Νηπιαγωγείων και δήθεν στα πλαίσια της μεταρρύθμισης, καταργεί από το Σεπτέμβρη όλους τους τύπους του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Ενιαίου Αναμορφωμένου Προγράμματος (που διαρκούν από τις 2 έως τις 4 μ.μ.) δηλαδή έρχεται και εδώ να κάνει εκπτώσεις κόβοντας μαθήματα.

Με την απόφαση του αυτή προκαλεί τεράστιο πρόβλημα σε χιλιάδες εργαζόμενους γονείς. Ουσιαστικά δεν έρχεται να χτυπήσει την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά τη δημόσια παιδεία, την οποία τόσο έχει ανάγκη σήμερα ο Έλληνας που πλήττεται βάναυσα από τα φορολογικά μέτρα.

Με την περικοπή μαθημάτων οι μαθητές είναι αναγκασμένοι αποχωρούν από το σχολείο στις 1.15 μ.μ. Εξοικονομεί εκπαιδευτικές ώρες προκειμένου να εμφανίσει πλεόνασμα. Θέλει ο άνθρωπος να φανεί αρεστός στους τοκογλύφους δανειστές που ρημάζουν καθημερινά τη χώρα.

Προ καιρού μιλούσε για 20.000 μόνιμους διορισμούς αλλά οι θεσμοί του το ξέκοψαν. Άλλωστε τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί.

Είναι χαρακτηριστική εξάλλου η αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας που μιλάει για εξοικονόμηση 3.000 θέσεων από την κατάργηση του Ενιαίου Αναμορφωμένου Προγράμματος, αφού αυτό σημαίνει πως το πρόγραμμα της κάθε τάξης μειώνεται κατά πέντε διδακτικές ώρες. Το σχολικό πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στη 1.15 και όχι στις 2 μ.μ.
Είναι προφανές λοιπόν το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες γονείς, που αφήνουν τα παιδιά τους στο σχολείο το πρωί 7-8 και επιστρέφουν από τις δουλειές τους το απόγευμα.

Ωστόσο και η προϋπόθεση ύπαρξης 14 μαθητών για τη λειτουργία του ολοήμερου σε συνδυασμό με την απόδειξη εργασίας και των δύο γονέων (με δικαιολογητικά) στη σημερινή εποχή που η ανεργία καλπάζει, προκαλεί επιπλέον δυσχέρειες .
Ο «τεράστιος» υπουργός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ν. Φίλης, βάλθηκε να διαλύσει και τη δημόσια εκπαίδευση. Τον πολύπαθο αυτό τομέα πάνω στο σώμα του οποίου ξεσπούν όλοι οι υπουργοί παιδείας με τις … μεταρρυθμίσεις τους.

Είναι καιρός ν’ αντιδράσουμε δυναμικά, εκπαιδευτικοί και γονείς. Δεν πάει άλλο να πληρώνουμε συνεχώς και να μην έχουμε τίποτε … Οι κύριοι αυτοί που μιλούσαν για φως μας φέρνουν το σκοτάδι. Επέκριναν το σκοτάδι στην ΕΡΤ και τώρα σφαγιάζουν την ελεύθερη δημοσιογραφία. Ταυτίστηκαν με τους καναλάρχες και το κατεστημένο (ντόπιο και ξένο) διαλύοντας και ξεπουλώντας τα πάντα.

Ως εδώ και μη παρέκει! Έχουμε και εμείς λόγο, οι απλοί πολίτες!




Total
0
Shares
Previous Article

Σύλληψη αλλοδαπού στα Τρίκαλα για την μεταφορά τριών παράτυπων αλλοδαπών

Next Article

Σύλληψη δύο ατόμων στη Λάρισα για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Related Posts

dhmotiko sumvoulio
Διαβάστε περισσότερα

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο…
Αποτελέσματα Εκλογών για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα Στις 23/04/2024,…
Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…