Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Αη Βασίλης θα φθάσει στην Αργιθέα, θα διαβεί τον Τύμπανο;

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Ο Αη Βασίλης θα φθάσει στην Αργιθέα, θα διαβεί τον Τύμπανο;

Γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στα 20 ορεινά αργιθεάτικα χωριά με χαρά, τσιγαρίδες και τηγανιές. Με κουραμπιέδες και μπακλαβάδες παραδοσιακούς.

Χαμηλή η επισκεψιμότητα ως τώρα, ελπίδα για μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών και δημοτών από τις πόλεις όπου εργάζονται οι περισσότεροι αργιθεάτες την παραμονή πρωτοχρονιάς και τα Φώτα.

Παρατηρείται όμως και ελλιπής προβολή του τόπου από φορείς – αιρετούς.

Λίγος ο στολισμός, καμία φωτογραφία στολισμένου δένδρου σε τοπικές ιστοσελίδες, οργάνωση γιορτής και εξόρμησης παιδιών για κάλαντα.

• Μας παραπονέθηκαν υπερήλικοι ότι ως τώρα δεν είδαν αιρετό – στελέχη του κοινωνικού τομέα του δήμου, μέλη ΔΣ συλλόγων, κοινοτικών συμβουλίων να τους ευχηθούν χρονιάρες μέρες, να προσφέρουν συμβολικά δώρα στις δύσκολες για πολλούς μέρες. Το ίδιο για τα παιδιά, τις μητέρες.

• Ο Αη Βασίλης, λες και δεν μπόρεσε να διαβεί τον Τύμπανο παρά την καλοκαιρία και τη σχετική βελτίωση βατότητας.

• Οι Ενορίες από το φτωχικό έστω παγκάρι τους, δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία στήριξης απόρων και μοναχικών ανθρώπων.

* Παλιότερα τέτοιες μέρες μοιράζονταν δώρα, βοηθήματα και πολλές αληθινές ευχές !
^ Στολίζονταν κεντρικά σημεία χωριών από δήμο, κοινότητες, συλλόγους, σχολεία.

• Στην ερήμωση και αραιοκατοίκηση οφείλουμε να απαντάμε με ελπίδα, αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια. Με ενίσχυση των συγκοινωνιακών μέσων για προσιτή μετακίνηση ετεροδημοτών προς τα ορεινά απομακρυσμένα χωριά.

*Να δίνουμε προσοχή σε μόνιμους κατοίκους, τοπικούς επαγγελματίες, μοναχικούς.

*Να θέσουμε στοίχημα για ίδρυση κοινωνικών δομών στον δήμο που μόνιμα και σταθερά θα στηρίζουν τους αδύναμους.

^Η πρόσφατη υπόθεση του Ροβέρτου ας μας ενεργοποιήσει, διδάξει αλληλοβοήθεια.

^ Οι δομές, οι κοινωνικές υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης, οι ίδιοι οι αιρετοί και οι συλλογικοί φορείς ας βοηθήσουν να φθάσει ο Αη Βασίλης στον έσχατο οικισμό.

^ Οι αιρετοί της Περιφέρειας – Αντιπεριφέρειας – οι αρμόδιοι 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας ας ανηφορίσουν Αργιθέα !

Ας φέρουν γιατρούς στα άδεια ιατρεία …

Σημείωση: από κεκτημένη … ταχύτητα και μη αξιόπιστη πληροφόρηση σπεύσαμε λαθεμένα να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση ασφάλτου στο Κατούσι έως Γκρόπες (3χλμ) – διανομαρχιακή οδός.

• Το ακριβές είναι, όπως μας ενημέρωσε ο φίλτατος Απ. Σέμπρος – επί δεκαετίες αιρετός : ο εργολάβος έχει κάνει όλη την προεργασία, ήταν έτοιμος για ρίψη πίσσας – διαγράμμισης και για τα στηθαία ασφαλείας, όμως  λόγω καιρού, αναβλήθηκαν όλα για μετά το Πάσχα, στο νέο έτος.

^ Η επανόρθωση αναγκαία ! Mea Culpa …

Καλή πρωτοχρονιά με υγεία, καλοτυχία !

Δημήτρης Παπακώστας 27-12-22




Total
0
Shares
Previous Article
Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ: Ολοκληρώνεται η συνεργασία με τους Κωστή Γόντικα και Τζάβιν Ντελόριερ - Ξεκινά την Τρίτη η προπώληση εισιτηρίων για το ματς με τον Παναθηναϊκό - Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ – Προμηθέας Πάτρας: Ξεκινά το πρωί της Τρίτης η προπώληση των εισιτηρίων - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ και Α.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ μαζί στη Basket League!!!

Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ: Νέα προσθήκη ο Γιώργος Γκιουζέλης

Next Article
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Πρασοτηγανιάς στην Φιλύρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Πρασοτηγανιάς στην Φιλύρα

Related Posts

dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2024
Διαβάστε περισσότερα

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς Κατά…