Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέο σύγκρουση ΙΧ με αγριογούρουνο στην περιοχή μας

 

00.20 π.μ…Ο οδηγός αμέριμνος κατευθύνεται, με την μειωμένη ταχύτητα των 40 χιλ την ώρα λίγο έξω από το Καππά Καρδίτσας προς Μουζάκι.

Και άξαφνα βλέπει …ένα αγριογούρουνο, διόλου ευκαταφρόνητων διαστάσεων, να έρχεται καταπάνω του. Το ζώο διέσχισε κάθετα το οδόστρωμα και έπεσε με τρομακτική δύναμη στην πλευρά του οδήγου με σημείου κρούσης την πόρτα και την ρόδα του οχήματος, προξενώντας μεγάλες υλικές ζημιές και απίστευτο σοκ στον ανυποψίαστο  οδηγό.

Η συγκεκριμένη περιοχή -συζητώντας με κυνηγούς- είναι πλέον «πέρασμα» των ζώων. Και δυστυχώς δεν υπάρχουν στο σημείο προστατευτικές μπάρες ούτε φωταγώγηση ή και ακόμα κάποια πινακίδα που να προειδοποιεί τους αδαείς οδηγούς για την διέλευση των μεγαλόσωμων αυτών ζώων.

Το συμβάν δεν είναι το πρώτο που έλαβε χώρα στην περιοχή. Αντιθέτως έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα περίπου δέκα που συνέβησαν μέσα στα δύο τελευταία χρόνια τα τέσσερα εκ των οποίων καταγράφησαν με μεγάλες υλικές ζημιές. Ο πληθυσμός των ζώων αυξήθηκε δραματικά τα τελευταία έτη με αποτέλεσμα να δρούν ανενόχλητα και ανεξέλεγκτα προκαλώντας πάρα πολλές ζημιές σε σπαρτά και αγροτικές περιουσίες.

Το περιστατικό καταγράφηκε από την αστυνομία και θα κινηθούν όλες οι απαιτούμενες και νόμιμες διαδικασίες από την ασφαλιστική εταιρία του οδηγού. Ευτυχώς ούτε και αυτή τη φορά δεν θρηνήσαμε θύματα, όμως αν δεν παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών ή την ελάττωση του αριθμού των ζώων, την επόμενη φορά, ίσως κάποιος να μην σταθεί τόσο τυχερός μέσα στη ατυχία του….

Αρνούμαι να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν λύσεις, δράσεις και προτάσεις για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και ότι θα φτάσουμε να χρειαστούμε βοήθεια από τους κυνηγούς της περιοχής ανακράζοντας αγανακτισμένοι…

ΚΥΝΗΓΟΙ  ΠΑΡΤΕ  ΤΑ …ΟΠΛΑ ΣΑΣ..!!!!!!!!!

Ιωάννα Κρίκου

IMG 20180907 104141

received 2010569829233988

received 456754941482484

received 1199031680249793
Total
0
Shares
Previous Article

Α.Σ. Αργιθέας - Άρης Φιλίας για την Α' φάση του κυπέλλου

Next Article

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”