Νέα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές της Σκιάθου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τεχνικά έργα στο οδικό κύκλωμα Πηλίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Νέος χλοοτάπητας στο γήπεδο των Μικροθηβών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές της Σκιάθου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  έργο για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της Σκιάθου,  συνολικού προϋπολογισμού 3.835.000 ευρώ, με χρηματοδότηση  από τη ΣΑΕΠ 817.

Αφορά στις περιοχές Τρούλος, Κουκουναριές, Αγία Παρασκευή, Πλατανιάς και Αχλαδιές και περιλαμβάνει διευθέτηση ρεμάτων, κατασκευή τεχνικών,  αγωγών για την παροχέτευση των ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής και επίσκεψης.

«Τα  τελευταία χρόνια γίνεται μια πρωτόγνωρη, οργανωμένη προσπάθεια πρόληψης και μετριασμού των επιπτώσεων των πλημμυρικών φαινομένων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στόχος είναι να καλύψουμε  ελλείψεις του παρελθόντος και να προλάβουμε  τις επιπτώσεις  κινδύνων που έρχονται από το μέλλον, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες δημοπρατούμε ένα ακόμη έργο που συμβάλλει  στη μετρίαση των πλημμυρικών φαινομένων και στην προστασία ανθρώπων, αγαθών και υποδομών στο νησί της Σκιάθου» προσθέτει ο  Περιφερειάρχης.

 
Total
0
Shares