Ναι στην ΜΠΕ Υδροηλεκτρικού κοιλάδας Αχελώου από την πλειοψηφία του ΔΣ Αργιθέας

Δημήτρης Παπακώστας

Ναι στην ΜΠΕ Υδροηλεκτρικού κοιλάδας Αχελώου από την πλειοψηφία του ΔΣ Αργιθέας

Με ευρεία πλειοψηφία το 17μελές ΔΣ ορεινής Αργιθέας έδωσε θετική ψήφο γνωμοδοτώντας υπέρ της ΜΠΕ του νέου Υδροηλεκτρικού έργου στη θέση Αρδάνοβο, κοινότητας Καταφυλλίου, Δημοτικής Ενότητας Αχελώου, της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ – ισχύος 83 MW & φράγμα 90m ύψους – με σκυρόδεμα.

• Ο Δήμαρχος Ανδρέας Β. Στεργίου εισηγήθηκε το σημαντικό αυτό θέμα και ζήτησε το ΔΣ να εκτιμήσει την αξία της μεγάλης επένδυσης που θα ωθήσει την περιοχή στην ανάπτυξη, να λάβει υπόψη όλα τα στοιχεία του φακέλου που ήδη έχουν κατατεθεί στα αρμόδια Υπουργεία και ΠΣ Θεσσαλίας.

^ Υπογράμμισε ότι στο εκλογικό πρόγραμμα της, η Συμπολίτευση -η Αργιθέα – Νέα Εποχή- σαφώς και στηρίζει τέτοια έργα ΑΠΕ / Υδροηλεκτρικά.

• Ο Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Γιάννης Β. Μπαμπάτσικος τόνισε: Σαφώς και η παράταξη μας – η Αργιθεάτικη Συμμαχία- είμαστε υπέρ των έργων ΑΠΕ / υδροηλεκτρικά – αιολικά με σαφή σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία, το περιβάλλον και συνεκτιμώντας τα τοπικά γενικά συμφέροντα (τοπικά έσοδα – ανταποδοτικά έργα – αποζημιώσεις) αλλά και εκείνα των πληττόμενων συνδημοτών μας, των οποίων πρέπει να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα.

Σήμερα δίνουμε την καταρχήν συναίνεση, αλλά έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο διεκδίκησης αναγκαίων ανταποδοτικών έργων υπέρ των κοινοτήτων και δημοτών.
^ Με διαπαραταξιακή συνεργασία και πλήρη διαφάνεια μην χαθεί η μεγάλη ευκαιρία.
—————-
^ Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι Αιρετοί.
• Αρνητική ψήφο έδωσαν: Ηλίας Τσιατσιάνης – Αντιδήμαρχος και ο Κώστας Μερεντίτης (Αργιθεάτικη Συμμαχία), ο καθένας με το σκεπτικό που ανέλυσε στο ΔΣ.
•Αποχώρησε στην ψηφοφορία: ο Λ. Γ. Τσιβόλας – τ. Δήμαρχος.
• Απόντες: Όλγα Κορλού – Κ. Γραμμένος (πλειοψηφία) – Γιάννης Κωφός (αντιπολίτευση).

• Από τους πληττόμενους παρών ο Μιχάλης Κόνιαρης που στήριξε τις θέσεις κατά του υπόψη έργου.

• Ευχόμαστε πατριωτική ενότητα – καταλλαγή και επιτυχίες !

Δημήτρης Παπακώστας 27-6-22
Π. Εν. Αργιθεατων ΘεσσαλώνTotal
0
Shares
Previous Article
Δημήτρης Παπακώστας

Αποτελέσματα απογραφής πληθυσμού σε κοινότητες Δήμου Αργιθέας ν. Καρδίτσας

Next Article

Δέκα χρόνια Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου ΤρικκαίωνTotal
0
Share