Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μοναδική με τεράστια επιτυχία η επετειακή κλασική συναυλία στο «Σταυρό» Μαυρομματίου (ΦΩΤΟ)

Μοναδική με τεράστια επιτυχία η επετειακή κλασική συναυλία στο «Σταυρό» Μαυρομματίου

Μοναδική με τεράστια επιτυχία η επετειακή κλασική συναυλία στο «Σταυρό» Μαυρομματίου (ΦΩΤΟ)

ΟΡΑΤΟΡΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ! 

Μια μοναδική καλλιτεχνική βραδιά απόλαυσαν την Τετάρτη 29/6 οι κάτοικοι του Δήμου Μουζακίου, μα και πολλοί επισκέπτες της περιοχής στο «Σταυρό» πάνω από το Μαυρομμάτι, όπου σε διαμορφωμένο χώρο πραγματοποιήθηκε η μεγάλη επετειακή συναυλία για την ανάδειξη της σπηλιάς όπου γεννήθηκε ο ήρωας του 1821 Γ. Καραϊσκάκης.

Βασικοί συντελεστές ήταν ο οικοδεσπότης Δήμος Μουζακίου με τη συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα  Καρδίτσας),  ενώ τη στήριξή του παρείχε το Επιμελητηριο Καρδίτσας.

Η εκδήλωση που εντάσσονταν στο πλαίσιο του 40ου  Διεθνούς  Φεστιβάλ Καρδίτσας, σημείωσε τεράστια επιτυχία από πλευράς διοργάνωσης και προσέλευσης κοινού που ξεπέρασε τα 400 άτομα. Αποτέλεσε πρωτοβουλία  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών & Διευθυντών Χορωδίας και τελέστηκε υπό την αιγίδα των  Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Ε.Ο.Τ..

ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης χαρακτήρισε τη συναυλία «υπερβατική» και «αξεπέραστη» όπως ο τιμώμενος ήρωας, το άξιο τέκνο του Μαυρομματίου Γ. Καραϊσκάκης, την οποία θα θυμούνται με νοσταλγία για πολλά χρόνια όσοι την παρακολούθησαν και όλοι οι Καρδιτσιώτες.

Αναφορικά με τη σπηλιά του Καραϊσκάκη ο Δήμαρχος επισήμανε: «Είναι ένας ιστορικός τόπος για τον Ελληνισμό που πρέπει να διαδοθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Με αυτό το σκεπτικό, έχουμε δρομολογήσει τη γενική ανάπλαση του ευρύτερου χώρου της Σπηλιάς και φυσικά προγραμματίζουμε νέες δράσεις το επόμενο διάστημα που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον κοινό σκοπό. Ο Δήμος Μουζακίου διαθέτει ένα πολιτιστικό «διαμάντι», το οποίο ως Δημοτική αρχή, είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

Ο κ. Στάθης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, στους συντελεστές του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, στους συνδιοργανωτές και υποστηρικτές της πραγματικά μεγαλειώδους συναυλίας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε με έμφαση ότι «τέτοια εκδήλωση δεν θα ξαναγίνει» υπερτονίζοντας τη μοναδικότητά της καθώς υλοποιείται «σε ένα ιστορικό τοπόσημο της Καρδίτσας, τη σπηλιά του Καραϊσκάκη. Ένα ξεχωριστό μνημείο της εθνικής κληρονομιάς μας».

Τα εύσημα για την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση απέδωσε η Βουλευτής του Νομού κ. Ασημίνα Σκόνδρα, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Νομού Καρδίτσας η ανάδειξη της σπηλιάς όπου γεννήθηκε ο Γ. Καραϊσκάκης. Έναν στόχο που εξυπηρετεί απόλυτα η επετειακή καλλιτεχνική συναυλία.

ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Αξέχαστες θα μείνουν οι ερμηνείες των συνολικά 150 εκτελεστών από την 55μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την 95μελή Χορωδία από Ελλάδα και εξωτερικό. Εντυπωσιακή ήταν η Σχολική Χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής, ενώ τους θεατές καθήλωσαν η Αγγλίδα υψίφωνος Sophie Gallagher, ο Πολωνός τενόρος  Τomasz  Tracz και ο Γερμανός βαρύτονος Leonard Geiger.

Η κορύφωση της κλασικής μουσικής πανδαισίας επήλθε κατά τη θαυμάσια ερμηνεία – υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Χάρη Ηλιάδη – του κορυφαίου Ορατόριου «Δημιουργία», ενός μουσικού έργου παγκοσμίου εμβέλειας του μεγάλου Αυστριακού  κλασσικού συνθέτη Ιωσήφ  Χάϋδν.

Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου και του ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα) κ. Μαρία Καραμπέκου, οι αντιδήμαρχοι κ. Αποστολία Αγγελάκη, κ. Γιώργος Φούντας, κ. Ηλίας Τρυφέρης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας και κ. Όλγα Μακρή, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης και Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας κ. Λία Ρογκανάκη, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Γαϊτανίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, άλλοι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αεροπορίας, των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων του Δήμου Μουζακίου και του Νομού.

Χαιρετισμούς απέστειλαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής – Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ο Πρόεδρος τους ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, οι Βουλευτές του Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός και κ. Σπύρος Λάππας. Η κ. Σκόνδρα, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, μετέφερε χαιρετισμό του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

Αψεγάδιαστη ήταν η παρουσίαση του προγράμματος της ιστορική συναυλίας από τον μετρ του είδους κ. Αλέξη Κωστάλα.
Total
0
Shares