Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η σημερινή μέρα αποτελεί σταθμό στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής συλλογικής μας μνήμης. Το ΟΧΙ των Ελλήνων ήταν και είναι σημείο αναφοράς για κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται, που θυσιάζεται, αλλά και που ελπίζει σε έναν κόσμο ομοψυχίας, εθνικής ενότητας και αλληλεγγύης.

Στεκόμαστε σήμερα με σεβασμό απέναντι σε όλους αυτούς που σταμάτησαν με αυτοθυσία την επέλαση του κατακτητή και τιμούμε το μεγαλείο της τόλμης και του ηρωισμού τους στον αγώνα. Σ΄αυτούς που με αυταπάρνηση, αδάμαστη θέληση και αστείρευτη αντοχή έγιναν οι πρωταγωνιστές μιας από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας. Σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που έγιναν φάροι της Λευτεριάς μέσα στο πυκνό σκοτάδι του φασισμού και του ναζισμού.

Και είναι χρέος μας πραγματικά να διδαχτούμε από τη θυσία των προγόνων μας , από τις διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά τους, αλλά και να τα μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές, σφυρηλατώντας την εθνική ενότητα και τη συλλογική εθνική προσπάθεια.

Η παρακαταθήκη των ηρώων του 1940 είναι η ζωντανή απόδειξη ότι οι Έλληνες με αγωνιστικότητα, σύμπνοια και αλληλεγγύη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία κάθε πρόκληση και κυρίως αυτές που αφορούν στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η Πατρίδα μας και σήμερα αντιμετωπίζει προκλήσεις από τη γείτονα Τουρκία, που εγείρει παράλογες απαιτήσεις καταπατώντας τους διεθνείς κανόνες. Απαντάμε με ψυχραιμία και με βάση το διεθνές δίκαιο. Είμαστε όμως και έτοιμοι να πούμε ένα σύγχρονο ΟΧΙ, αν οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης.

Χρόνια πολλά σε όλους.
Total
0
Shares
Previous Article

Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Next Article

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο Γεώργιος Πλιάκος


Total
0
Share