Μηδενικά τα ενοίκια Απριλίου για τις κλειστές επιχειρήσεις

estiasi katastimata kleista

Μηδενικά τα ενοίκια Απριλίου για τις κλειστές επιχειρήσεις

Απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή του ενοικίου Απριλίου οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι στην ίδια τροπολογία προβλέπονται τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα για τους ιδιοκτήτες ΙΧ που κατέθεσαν πινακίδες και έθεσαν το όχημά τους σε ακινησία. Το μέτρο για μηδενικά ενοίκια τον Απρίλιο για τις κλειστές επιχειρήσεις είχε ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο πλαίσιο των νέων μέτρων στήριξης.

Στην τροπολογία επισημαίνεται ότι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος ενοικίου και για τον μήνα Απρίλιο του 2021 (ίσχυε για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο), οι μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση της οριζόμενης επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσής του.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προσδιορίζονται επίσης οι πληγείσες επιχειρήσεις του προηγούμενου εδαφίου ανά κλάδο και ανά μήνα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος. Η απόφαση του προηγούμενου εδαφίου αφορά σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν εντάσσονται στις αποφάσεις που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 8α.
Total
3
Shares