Μετακίνηση «6» μόνο με τα πόδια – Έρχονται αλλαγές στα SMS


Μετακίνηση «6» μόνο με τα πόδια – Έρχονται αλλαγές στα SMS 

Στα νέα περιοριστικά μέτρα τα οποία αναμένεται να εισηγηθεί εντός της ημέρας η Επιτροπή των λοιμιωξιολόγων και να ανακοινώσει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη προαναγγέλλοντας αλλαγές στη χρήση με τον κωδικό 6 για άθληση.

Η κ. Πελώνη, δήλωσε ότι στο τραπέζι βρίσκεται η αλλαγή στον κωδικό 6 που αφορά στις μετακινήσεις για άθληση. «Να κάνουμε όλοι μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε από το τούνελ της πανδημίας. Όσο περισσότερο τηρήσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από αυτή την κατάσταση» σημείωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για τις αλλαγές που αναμένεται να έρθουν σχετικά με τον κωδικό 6 και για το εάν θα σημάνουν επί της ουσίας την κατάργηση των διαδημοτικών μετακινήσεων για λόγους άθλησης, η κ. Πελώνη, είπε ότι η πρόταση που είναι στο τραπέζι είναι οι μετακινήσεις με τον κωδικό 6 θα γίνονται μόνο τα πόδια.

 Απαγόρευση μετακινήσεων από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα. Αναφορικά με την απαγόρευση των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα που ισχύει σήμερα και για το εάν υπάρχουν σκέψεις η απαγόρευση να ξεκινά από τις 9 το βράδυ, όπως γίνεται τις καθημερινές, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτό είναι κάτι που θα το εξετάσει η Επιτροπή.

 Από αύριο Πέμπτη τα νέα μέτρα. Η κ. Πελώνη εξήγησε ότι, όποια μέτρα αποφασιστούν, θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη, καθώς δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης. Υπογράμμισε ακόμη ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων. Ωστόσο, απέκλεισε τα σενάρια καθολικού lockdown.


Total
5
Shares
Previous Article
φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε ξεκινούν, ποια επιδόματα παραμένουν αφορολόγητα

Next Article
Πανελλήνιες 2021: Όλες οι αλλαγές

Πανελλήνιες 2021: Ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής

Total
5
Share