Μεγάλη συναυλία της Θεσσαλής Βασιλικής Καρακώστα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μεγάλη συναυλία της Θεσσαλής Βασιλικής Καρακώστα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 28/2 με την αιγίδα της Πανθεσσαλικής Στέγης

H Θεσσαλή ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα μας ταξιδεύει στην Ελλάδα, με ένα κονσέρτο, ένα μοναδικό μουσικό περίπατο στα μονοπάτια της Ελληνικής Δημοτικής Μουσικής, το οποίο πρέπει να παρακολουθήσουν όλοι οι Θεσσαλοί, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η Βασιλική Καρακώστα ανεβαίνει στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με μια γεμάτη από μουσικές συχνότητες δεκαμελή ορχήστρα εγχόρδων (Violin, Viola, cello & contrabass). Φέρνει μαζί της, τη φωνή της. Μια φωνή που ενώνεται με τις σαράντα χορδές των ακουστικών οργάνων κι όλοι μαζί αφηγούνται θρύλους και ιστορίες της ανώνυμης συλλογικής δημιουργίας ταξιδεύοντας μας παράλληλα σε στίχους, μελωδίες και ήχους της ελληνικής δημοτικής μουσικής. Μελωδίες, ρυθμοί και ιδιωματισμοί από όλους τους τόπους της Ελληνικής γης, ερμηνεύονται με ένα μοναδικό όσο και ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο από την Βασιλική Καρακώστα και την δεκαμελή ορχήστρα εγχόρδων.

Το μουσικό τους οδοιπορικό ξεκινά από την Mακεδονία, την Θράκη και την Ήπειρο, περνά από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο και τα Επτάνησα για να αγκαλιάσει την Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Κύπρο. Και η επιλογή των τραγουδιών φέρνει στο νου και την ψυχή εικόνες της προσφυγιάς, συναισθήματα ξεριζωμού «Κάνω το κορμί μου βάρκα, τα χεράκια μου κουπιά», πίστης «Ανθεί και φέρει κι άλλο», έρωτα και χαράς «Άνοιξαν τα δέντρα όλα κι αμυγδαλιές, αλήθεια ειν΄ αγάπη μου σ’ αγαπώ».

Η Βασιλική Καρακώστα αγαπά την ελληνική δημοτική μουσική και δεν το κρύβει. Παρά τις συνεργασίες της με πολλούς νέους συνθέτες και ερμηνευτές, διατηρεί στο βάθος της ψυχής της μια αγάπη για τα ακούσματα της παράδοσης και της ελληνικής δημοτικής μουσικής η οποία όπως συχνά λέει η ίδια αντέχει στο χρόνο και στις καρδιές μας.

Αυτά τα ακούσματα τα οποία είναι και προσωπικά της βιώματα φέρνει στο σήμερα με την καθαρότητα της φωνής και της παρουσίας της και τα μεταγγίζει με απόλυτο σεβασμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βασιλική Καρακώστα, παρουσίασε με quintetto εγχόρδων το «Vconcert Ελληνικής δημοτικής μουσικής» για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2016, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη εμφανίστηκε στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ως «Νεράιδα των θρύλων και των παραδόσεων όλου του κόσμου» υποστηρίζοντας τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» θέλοντας να αναδείξει το ταλέντο της εν λόγω ερμηνεύτριας αλλά και τους νέους καλλιτέχνες στο σύνολό τους βρίσκεται δίπλα στην Βασιλική Καρακώστα και θέτει υπό την αιγίδα της αυτή την παράσταση την οποία οφείλουμε να στηρίξουμε ως Θεσσαλοί και ως Θεσσαλικά Σωματεία.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: A’ ζώνη 25 €, Β ζώνη 20 €, Γ’ ζώνη 15 €, Δ’ ζώνη 10 €
Προπώληση: viva.gr, 11876, Public, Seven spots, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης, MediaMarkt, Εκδοτήρια Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά – 2104143310

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Στέφανος Κούτρας
ο Γεν.Γραμματέας
Λάζαρος Καραούλης

Μεγάλη συναυλία της Θεσσαλής Βασιλικής Καρακώστα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Total
0
Shares
Previous Article

Παιδικός αποκριάτικος χορός στην Πύλη

Next Article

Οι εκβιασμοί των δανειστών για μόνιμη επιτροπεία


Total
0
Share