Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη ο 55ος Καραϊσκάκειος Δρόμος

Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη ο 55ος Καραϊσκάκειος Δρόμος

Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη ο 55ος Καραϊσκάκειος Δρόμος

Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη χθές Κυριακή 26/6/2022 ο 55ος ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ».

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ένας από τους αρχαιότερους  αθλητικούς δρόμους της Πατρίδας μας και θεσμός για ολόκληρη την Θεσσαλία συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προβολή του χωριού μας, ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου, αλλά και στην τοπική οικονομία με την συμμετοχή αθλητών από αρκετά μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι διαμένουν σε καταλύματα της ευρύτερης περιοχής μας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη ο 55ος Καραϊσκάκειος Δρόμος

Οι συμμετοχές των αθλητών και αθλητριών ξεπέρασαν τους 110 με την συμμετοχή τριάντα μικρών δρομέων οι οποίοι κάλυψαν μία απόσταση χιλίων μέτρων τερματίζοντας στην πλατεία του χωριού μπροστά στον έφιππο ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη.

Στην ομαλή διεξαγωγή συνετέλεσαν οι πάντα πρόθυμοι υποστηρικτές του χωριού μας όπως: ο Δημήτριος Γκινής με το Παντοπωλείο «Η ΠΛΑΤΕΙΑ», ο Γιώργος Κοσμάς «ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΝΙΚΗ», η ταβέρνα ψησταριά «ΣΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑ» στο Μαυρομμάτι, ο Βάϊος Κωτσώνης «Συνεργείο Αυτοκινήτων» στην Καρδίτσα, ο Νώντας Γκινής «Φανοποιείο» στο Μαυρομμάτι, ο Τάκης Ανδριάς «ενοικιάσεις τραπεζοκαθισμάτων» στο Μαυρομμάτι, το «ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ» στο Καππά, ο Νίκος Γκέκας Μαυρομμάτι.

Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη ο 55ος Καραϊσκάκειος Δρόμος

Ευχαριστούμε θερμά το τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Καρδίτσας και τους  Άνδρες και γυναίκες του Α.Τ. Μουζακίου που με την παρουσία τους συνετέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές μας και την γραμματειακή μας ομάδα.

Σημαντική συναισθηματική στιγμή η τιμητική απονομή αναμνηστικού κυπέλλου και μεταλλίου από τον Σύλλογό μας στον ακούραστο εργάτη του Καρδιτσιώτικου αθλητισμού, καθώς και για την τεράστια προφορά του, κυρίως στο Δρομικό κίνημα της χώρας μας τον Βλησάρη Ζησόπουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Καρδίτσας τον οποίο ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Δημήτριος Γιώτης παρέδωσε τα αναμνηστικά. Ο φίλος μας ο Βλησάρης είναι από τους παλαιότερους αθλητές του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ όταν ακόμη τα πρώτα χρόνια διεξάγονταν κάτω από δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες χωρίς τις σημερινές διευκολύνσεις προς τους Αθλητές που το αξίζουν.

Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη ο 55ος Καραϊσκάκειος Δρόμος

Χαιρετισμό απέστειλαν ο απόγονος του ήρωα κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης την οποία δημοσιεύουμε, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο Βουλευτής της Ν.Δ. Καρδίτσας χωριανός μας κ. Γ. Κωτσός.

Για την ιστορία, στην γενική κατάταξη στους άντρες, στις γυναίκες και στα παιδιά η σειρά τερματισμού ήταν ως εξής :

1ος Κωνσταντινίδης Κοσμάς, Θεσσαλονίκη, ανεξάρτητος με χρόνο 1.17. 52

2ος Νικολάου Απόστολος, Φάρσαλα, με χρόνο 1.19.14

3ος Γκατζής Αναστάσιος, Καρδίτσα, με χρόνο 1.21.11

Στις Γυναίκες

1η Πασχαλίδου Παναγιώτα, Θεσσαλονίκη, με χρόνο 1.34.24

2η Νάσικα Νατάσα, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Λάρισας, με χρόνο 1.36.28

3η Οικονόμου Δήμητρα, Καλαμπάκα, Ανεξάρτητη με χρόνο  1.46.59

Στους παίδες

1ος Γούλας Αθανάσιος

Κορασίδες

1η Τουραλιά Ειρήνη του Φώτη

Με τεράστια επιτυχία διεξήχθη ο 55ος Καραϊσκάκειος Δρόμος

Χαιρετισμός του Γεώργιου Λεωνίδα Καραϊσκάκη

Αγαπητοί πατριώτες μου καλησπέρα  

Ως απόγονος του ήρωα Γ. Καραϊσκάκη που έχω την τιμή να φέρω και το όνομά του σαν απόγονος τέταρτης γενιάς, θέλω πρώτα να ευχαριστήσω όλους εσάς τους αθλητές και αθλήτριες που λαμβάνετε μέρος στον σημερινό ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΔΡΟΜΟ τιμώντας έτσι τον ήρωα πρόγονό μου. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον ακούραστο αγαπητό πρόεδρο του Πολιτιστικού μας Συλλόγου και εξαίρετο φίλο της οικογένειάς μου κ. Δ. Γιώτη, τα μέλη του Δ.Σ. και τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές της σημερινής  εκδήλωσης που για 55 ολόκληρα χρόνια πραγματοποιείται στα ιερά χώματα του Μαυρομματίου που γεννήθηκε και αντρώθηκε ο ήρωας προπάππους μου ο Γ. Καραϊσκάκης. Επί 10 περίπου χρόνια μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας βρισκόμουν και εγώ εδώ μαζί σας για να τιμήσουμε όλοι μαζί τον Γ. Καραϊσκάκη. Εξαιρετική η τιμή να απονέμω κάθε χρόνο τα κύπελλα και μετάλλια στους αθλητές του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. Για πρώτη φορά φέτος  και για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους δεν μπόρεσα να παραβρεθώ εδώ κοντά σας στην όμορφη πλατεία του χωριού μας όπου βρίσκεται ο έφιππος ανδριάντας του Γ. Καραϊσκάκη και η λύπη μου είναι μεγάλη. Ελπίζω του χρόνου στον 56ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΔΡΟΜΟ να είμαστε όλοι εδώ για να τιμήσουμε τον ήρωα προπάππου μου. Σας εύχομαι καλό αγώνα και συγχαρητήρια για την συμμετοχή σας.

Με σεβασμό σε όλους σας

Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»
Total
0
Shares