Με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών στην Αθήνα


            Στην κατάμεστη από Καρδιτσιώτες της Αττικής αίθουσα της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Αθηνών (Χ.Α.Ν. Αθηνών) επί της οδού Ακαδημίας 36 και Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών με τα Μουσικά Σύνολα του Ωδείου Καρδίτσας «Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης», την περασμένη Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου.

            Εντυπωσιακή η εμφάνιση της Βυζαντινής Χορωδίας υπό τη Διεύθυνση του Δημήτρη Καταραχιά ερμήνευσε έντεκα επίκαιρα τροπάρια με κατάληξη το Απολυτίκιο του Πολιούχου της Καρδίτσας, Αγίου Σεραφείμ.

            Την πολυπληθή Μικτή Χορωδία διηύθυνε ο Νίκος Ευθυμιάδης με Χριστουγεννιάτικα έργα γνωστών μεγάλων ξένων μουσουργών υπό τα συνεχή χειροκροτήματα των ακροατών. Ήταν μία μουσική πανδαισία που πραγματικά απόλαυσαν οι Καρδιτσιώτες της Αττικής.

            Η παρουσία της σολίστ Κρίστυ Καθάριου, της πιανίστριας Χριστίνας Αρφάνη και των μικρών σε ηλικία σολίστ, Αλέξανδρου Ευθυμιάδη και Πηνελόπης Κοντοκώστα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη στη μουσική αυτή εκδήλωση του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών.

            Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο συμπατριώτης μας τραγουδιστής, Λάζαρος Γατσαποστόλης ερμήνευσε το «Τραγούδι της Καρδίτσας» μέσα σε ένα πανδαιμόνιο χειροκροτημάτων.

            Άψογη από κάθε άποψη η οργάνωση και της εκδήλωσης αυτής από το Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών, έδωσε την ευκαιρία στους συμπατριώτες μας της Αθήνας και του Πειραιά να απολαύσουν μια Καρδιτσιώτικη καθαρά μουσική γιορτή που θα μείνει αλησμόνητη.

            Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, Κώστας Κουσαής, καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους μαέστρους Νίκο Ευθυμιάδη και Δημήτρη Καταραχιά, τους χορωδούς και τους συμπατριώτες μας της Αττικής που έδωσαν και πάλι το «παρών» μαζικά, όπως πάντοτε και σε όλες τις εκδηλώσεις του κεντρικού αυτού φορέα των Απανταχού Καρδιτσιωτών.

            Μετά το πέρας της συναυλίας ο διοργανωτής Σύλλογος δεξιώθηκε με κρασί, αναψυκτικά κλπ όλους τους Καρδιτσιώτες που παρευρέθησαν, οι οποίοι και αντάλλαξαν μεταξύ τους ευχές για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Το Δ.Σ. του Συλλόγου δεξιώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε γνωστό Καρδιτσιώτικο μεζεδοπωλείο της Αττικής την 46μελή χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας «Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης», η οποία εν συνεχεία αναχώρησε για την Καρδίτσα.

Apantaxou-1
Τμήμα της Μικτής Χορωδίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη

Apantaxou-2

Άποψη του Καρδιτσιώτικου ακροατηρίου

Apantaxou-3

Τμήμα της Μικτής Χορωδίας του Ωδείου «Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης». Διευθύνει ο μαέστρος, Νίκος Ευθυμιάδης

Apantaxou-4

Η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας «Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης», υπό τη διεύθυνση του Δημητρίου Καταραχιά

Apantaxou-5

Ο Πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, Κων/νος Κουσαής κάνει χαιρετισμό στην εκδήλωση

Apantaxou-6

Ο Καρδιτσιώτης τραγουδιστής, Λάζαρος Γατσαποστόλης ερμηνεύει το «Τραγούδι της Καρδίτσας»

Apantaxou-7

Ο μικρός σολίστ, Αλέξανδρος Ευθυμιάδης τραγουδά


Total
0
Shares
Previous Article

Ιερά Αγρυπνία για την Εορτή των Χριστουγέννων θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Σπηλιάς

Next Article

Το Μαυρομμάτι επισκέφτηκε χθές Τρίτη 22-12-016 το 7ο Γυμνάσιο Καρδίτσας.

Total
0
Share